15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto og beskrivelse av varianter av anthurium

Spektakulære blomsterstander av Andre anthurium Populært rykte sammenligner anthurium med flamingoer, og det skylder navnet sitt på likheten mellom blomsterstanden og halen. Og bekjennelsen av europeere og amerikanere med representanter for en enorm slekt av anthurium fant sted i andre halvdel av 1800 -tallet..

Selv da ble nederlenderne interessert i de spektakulære blomsterstandene til Andre’s anthurium, og på Hawaii, som virkelig ble det andre hjemlandet til innbyggerne i tropene i Sør -Amerika, ble de første industrielle plantasjene lagt, og avlsarbeid begynte.

Anthurium Andre (Anthurium andreanum)

Anthurium Andre (Anthurium andreanum) På grunn av sin spektakulære blomstring kan denne typen anthurium kalles den mest berømte i verden. Siden 70 -tallet i forrige århundre, da plantene til denne spesielle anthuriumarten var i hendene på oppdageren, tok anthurium Andrianum et av de første stedene blant pottevekster og blant planter beregnet på hageanlegg, så vel som dyrket for kutting.

I dag tilbys blomsteroppdrettere en masse Andre anthurium -varianter og unike hybrider som forbløffer fantasien med en rekke former, farger og størrelser på blomsterstand. Arternes opprinnelige land er de skogkledde fjellområdene i Colombia, hvor Andre anthuriums vokser i en høyde på omtrent 2,5 km over havet. Se tradescantia hage bilde!

Anthurium Andre med rosa blomsterstandDenne planten, med en høyde på 50 til 150 cm, lever livet til en epifyt, som hele strukturen er tilpasset. Anthurium har en forkortet saftig stamme, som lange petioles av ovale spisse blader er tett festet til. Bladplatene er skinnende, tette. Den gjennomsnittlige bladlengden er fra 20 til 40 cm, og bredden er nesten to ganger mindre.

Som andre epifytter, får Andre anthurium, på stammen mange hjelperetter fra luften, som hjelper planten til å motta næring og fuktighet fra atmosfærisk luft. Arten, i henhold til beskrivelsen av anthurium, kjennetegnes ved lang blomstring. Videre er det mange som vanligvis anser blomsten av anthurium dens blomsterstand, bestående av et slør eller skiveblader og en kolbe, som forener mange små blomster.

Anthurium Brown TeppeSengeteppet kan være hjerteformet eller ovalt, stoffet, som på bildet av det anthuriumbrune, læraktige, med merkbare årer. I gjennomsnitt kan skovlbladet nå en lengde på 15–20 cm. Bredden er noe smalere. Etter hvert som blomstene modnes, bretter skovlbladet seg tilbake og avslører fullstendig en lys krem ​​eller et gult øre.

Det er takket være det lyse sløret at det røde anthurium en gang ble lagt merke til blant opptøyene med tropiske farger. Men i dag, i tillegg til varianter som gleder blomsteroppdrettere, skarlagenblad, er det ikke uvanlig for planter med en rekke farger og kolber og dekker. Du kan se hvite, rosa og til og med svarte anthuriums. Det finnes varianter og hybrider med flotte farger som kombinerer flere lyse nyanser samtidig..

Hybridplante med uvanlig blomsterstandEtter pollinering av blomstene dannes røde eller oransje bær på blomsterstandene, der det er et par frø. Det er sant at siden moderne dyrkere i økende grad vokser ikke sorter, men hybrid anthurium, gir frøformering av kulturen plass til vegetative metoder. Og på industrielle plantasjer brukes vevskultur for å skaffe masseplanter..

Denne tilnærmingen lar deg lage og tilby elskere av eksotiske planter varianter av anthurium som aldri finnes i naturen. Et eksempel på dette er anthurium vist på bildet med to skovler eller komplekse interspesifikke hybrider med en uvanlig form av sløret, miniatyr eller omvendt veldig store blomsterstander.

Anthurium scherzerianum

Anthurium scherzerianumEt velkjent utvalg av anthurium til blomsteroppdrettere, som ved første øyekast trekker oppmerksomhet takket være en bisarrt vridd langstrakt blomsterstand. Wild Scherzer anthuriums ble funnet i Guatemala og Costa Rica, hvor planter ble valgt av ganske fuktige tropiske skoger på et og et halvt tusen meter over havet..

En flerårig urteaktig kultur lever både på skogbunnen og på store treaktige planter. Høyden på en voksen prøve av Scherzer’s anthurium når 30–40 cm. I likhet med Andre anthurium har denne armen en stamme enten sterkt forkortet eller helt fraværende.

Scherzers anthurium skiller seg fra Andres anthurium i form av blomsterstandenKileformet eller spiss-elliptisk løvverk er tett, mettet grønt. Overflaten på arkplaten, som når 20-30 cm i lengde, matt, tett å ta på.

Blomstringen kan være året rundt, men den topper seg mellom februar og juli. I motsetning til anthurium Andrianum er blomsterstanden ikke rett, men buet, men i kulturelle former ser den ut som en spiral. Trekket er ovalt, sjeldnere kardang. I ville former er både øret og bladbladene oftest malt i røde eller skarlagede toner..

Det særegne ved blomstringen av denne sorten av anthurium er at på grunn av strukturen er det bare mulig å overføre fra en blomst til en annen på planter. De viktigste pollinatorene i naturen er insekter. Hjemme, hvor Scherzer anthurium i dag finnes oftere og oftere, må du bruke manuelle metoder for å overføre pollen.

Anthurium -varianter AmarettiFor øyeblikket har mange sorter og hybrider blitt avlet med forskjellige blomsterfarger og størrelsen på selve planten. Et eksempel på dette er Amaretti anthurium vist på bildet, et husplante med uvanlige gamle bladblad strødd med lyse røde flekker..

Det er både høye varianter som danner en rosett på 60 cm i høyden, og små anthuriums som blomstrer med en plantediameter på mindre enn 10 cm.

Anthurium Lindenianum

Anthurium LindenianumDet er ikke så ofte å se Lindens rosa anthurium i kulturen, selv om blomstringen av denne sorten i skjønnhet og varighet ikke er dårligere enn Andre’s eller Scherzer’s anthurium.

Som mange andre arter lever denne naturlig i Colombia, vokser enten under trær, på fuktig humusrik jord i regnskogen eller bosetter seg på plantene selv, som en ekte epifyt.

Den radikale forskjellen på arten er den tetraedriske delen av petioles og den vakre spisse hjerteformede formen av tette blanke blader. På en bladplate opp til 30 cm lang er lysere årer med en olivenfarge tydelig synlige. Ungt løvverk er lett å skille med en lysere saftig nyanse, voksne blader er mørke, skinnende.

Anthurium Linden har et ovalt, konisk rosa slørI motsetning til Andre anthurium med røde blader, danner denne varianten selv i naturen en oval, innsnevret til en spiss spiss, et teppe av en ren rosa nyanse. På en høy, opptil 40 cm, peduncle, dannes en rett, hvit eller kremkolbe. Blomstring er ledsaget av spredning av en behagelig lukt.

Det er interessant at dette er en av de eldste varianter av anthurium dyrket av mennesker, men det finnes ikke i hjemmesamlinger, men oftere i hager. I tillegg brukes Lindens anthurium for å skaffe interspesifikke hybrider..

Crystal Anthurium (Anthurium crystallinum)

Crystal Anthurium (Anthurium crystallinum)Siden 1875 har en annen type anthurium fått status som en dyrket plante – krystallanturium, som naturlig lever i mange skogkledde områder i Peru og Colombia.

Hvis de ovennevnte beskrivelsene av anthuriums ble gitt, og tiltrekker seg oppmerksomhet med vakker blomstring, skiller denne sorten seg ut for sitt lyse dekorative løvverk, som på ingen måte er dårligere enn de spektakulære bladene til alocasia.

Maksimal høyde på crystal anthurium -stammen hjemme når knapt en meter, mens stammen er tett dekket med plantens viktigste ressurs – fløyelsaktig hjerteformede blader. På hvilke lyse reliefårer er det tydelig skissert. Lengden på arkplaten varierer fra 20 til 40 cm, og bredden er litt mindre.

Hvis unge blader kan ha en lilla farge, blir den grønne fargen på dem med alderen rikere og mørkere. Stiklinger av blader er lange, tynne, hengende. Baksiden av bladet er hvitaktig eller sølvgrønn.

Crystal anthurium blomst er ikke dekorativSelv om blomstring, som andre typer hjemmeanturier, er veldig langvarig, kan den ikke kalles dekorativ eller spektakulær. Anthurium blomsterstilker, som på bildet, når en lengde på 40 cm og har en gulaktig eller rosa kremfarge.

Coverlet er mye mindre enn cob, som sprer den skarpe aromaen av nelliker, og er noen ganger vanskelig å skille. Bredden er bare 2 cm, og lengden overstiger ikke 9 cm. Fargen på sengeteppet er:

  • Hvit;
  • grønnaktig;
  • kjedelig lilla.

I dag er det mange hybridformer av vakkert blomstrende og dekorative løvrike anthuriums, hvor krystallanturium ble brukt ved kryssing.

Anthurium hookeri

Anthurium hookeriSelv om planten sjelden vokser i innendørs kultur, tåler den perfekt alle vanskeligheter i hjemmet og dekorerer ethvert interiør. I naturen kan denne arten av anthurium fremdeles finnes i dag i De små Antillene, i regnskogene i Surinam, Trinidad og i deler av Guyana..

Diameteren til den voksne rosetten til anthurium vist på bildet er 150–250 cm, høyden er omtrent 60 cm. Stammen er dårlig uttrykt, bladene er store, elliptiske, innsnevret mot basen. Ved nærmere inspeksjon merkes et mønster av bittesmå svarte flekker på bladplatene i en lysegrønn nyanse. Sammenlignet med andre arter og varianter av anthurium, er bladbladene i dette tilfellet veldig korte og når knapt 4 cm i lengde..

Hookers anthurium har lilla ører med grønne bladbladDet er ikke lett å oppnå blomstring og utseende på anthurium av lilla eller skitne lilla ører med små grønne bladblad hjemme. Hvis dette lykkes, dannes en nesten meter lang anthurium peduncle, som på bildet, toppet med et øre som er omtrent 30 cm langt og avlange skiver, noe kortere enn blomsterstanden. Etter pollinering på kolben, modnes saftige bær, hvite med rød rødme.

Klatring Anthurium (Anthurium scandens)

Klatring Anthurium (Anthurium scandens)I følge beskrivelsen av anthuriums, oftest dyrket hjemme, er dette planter som praktisk talt ikke har en ekte stamme. Men det viser seg at det er unntak..

Det finnes ofte i samlingene av aroidelskere, klatring av anthurium. Planten er en lianalignende epifyt som danner lange skudd dekket med ovale læraktige blader og tykke luftrøtter. I skogene i Mellom- og Sør -Amerika hjelper slike tykke røtter ham med å klatre ikke bare trestammene, men også fikse på steinene..

Klatring av Anthurium bærBlomstringen av anthurium vist på bildet er ikke forskjellig i dekorativitet, men modningsbærene pryder anthurium sterkt. I motsetning til andre medlemmer av slekten, som danner oransje eller røde frukter, er bærene i klatrende anthurium hvite eller lilla. De dannes i stedet for et gulaktig eller grønt øre, litt dekket med en smal grønn skive. Siden blomstring skjer nesten konstant, kan du på en potteplante se flere små attraktive børster med bær samtidig..

Anthurium wendlingeri

Anthurium wendlingeriDette er en av de mest interessante typer anthurium, dyrket både hjemme og i vinterhager. Beskrivelsen av Wendligers anthurium sier at det er en stor epifyt som danner stilker opp til 20 cm lange. Bladene på planten er læraktige, langstrakte lansettformede, med en jevn grønn farge, festet til stammen ved hjelp av korte petioles. Lengden på arkplaten når 80 cm, og bredden overstiger ikke 11 cm.

Et særegent trekk ved denne sorten av anthurium er forgrenende luftrøtter som konkurrerer med løvet i lengde og har en grønn eller brun farge.

Lange, kullformede blomsterstander og stipuler vridd til vanlige spiraler gir planten en spesiell dekorativ effekt. Lengden på kolben kan variere fra 13 til 42 cm, og dens diameter er fra 3 til 7 mm. Lysegrønne eller gulaktige blomsterstander skiller seg sterkt ut på bakgrunn av mørkt løvverk, men sengeteppene, også rullet inn i en stram spiral, er ikke alltid merkbare. De er ganske tynne, langstrakte og farget i lilla eller lilla toner. Med en bredde på bare omtrent en centimeter, overskrider lengden på skutbladene ofte ikke 11-15 cm. Et slikt lilla anthurium er vanskelig å bruke i et snitt, men det vil perfekt dekorere et interiør eller et drivhus.

Anthurium -video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor