15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Erfarne blomsterhandlere forteller deg hvordan du skal ta vare på anthurium slik at det gleder seg over utseendet

Perfekt omsorgsresultat Den vakre blomsten “Man’s Happiness” er vakker med sine dekorative, hjerteformede blader. Blomstene hans er vakre – et øre i et ildrødt, rosa eller flekkete sengeteppe. Hvis du følger betingelsene for internering, vil anthuriumblomsten alltid være elegant. Vi vil prøve å kort skissere de grunnleggende kravene til hvordan du skal ta vare på atriet. Med erfaring vil deres egen utvikling komme, som kan deles med amatører.

Må jeg transplantere det kjøpte anthurium

En plante kjøpt i en butikk blir umiddelbart transplantert Før du kjøper et anthurium -hjemmeanlegg, må du gjøre deg kjent med omsorgskravene. Hvis det er spathiphyllum i huset, er blomsterpleie lik. For anthurium vil vitale indikatorer være en konstant temperatur på 21-240 om sommeren, ikke lavere enn 18 om vinteren.

I tillegg er det spesielle krav:

  • kompleks sammensetning av jorden;
  • formen og størrelsen på gryten;
  • kvaliteten på vanningsvann og gjødsel;
  • luftfuktighet;
  • ingen utkast.

Skjønnheten til en blomst avhenger av sunne blader og rikelig blomstring. De minste avvikene i omsorgen vil føre til tap av dekorativitet..

For å forhindre at anthurium mister sin dekorative effekt, følg reglene for omsorgSå dukket det opp et nytt kjæledyr i huset. Først av alt må han gå gjennom karantene, det vil si at han må leve atskilt fra andre blomster i to uker. Det beste stedet for denne perioden kan være badet. Det er varmt og fuktig der, og bakgrunnsbelysningen er ikke vanskelig å organisere. I løpet av denne tiden vil sykdommer og skadedyr komme frem, hvis noen. Vanning av anthurium i denne perioden bør være knapp.Plantens reaksjon på et brudd på vanningsregimet

Anthurium er en giftig plante med etsende saft. Derfor må han være utilgjengelig for barn og dyr. Trim og plant ut bare med vernebriller og hansker..

I fremtiden, hvis alt er i orden, må du transplantere eller laste planten på nytt. Det må huskes at røttene til anthurium er veldig skjøre, og transplantasjon vil alltid føre til skader. Derfor er det bedre å overføre planten til en ny krukke og legge jord rundt kantene uten komprimering. Velg en gryte for anthurium med en glatt indre overflate, litt større enn de forrige rettene. Røttene bør få mer næring, men en for stor potte forhindrer blomstring. Før beholderen er fylt med røtter, blomstrer ikke anthurium. Derfor trenger du ikke å ta en gryte “for vekst”. Bedre å kjøpe en plastbeholder, det er varmere.

Transplantasjon og reproduksjon av en voksen anthuriumplanteAnbefalinger om å fullstendig endre jorda i blomsten gjelder tilfeller der det er mistanke om rotsykdom eller overløp er tillatt. Planten gir et signal med flekker på bladene om at det er en lidelse med røttene. Da blir planten ikke bare frigjort fra den gamle jorda, men røttene vaskes nøye, tørkes og alle tvilsomme områder kuttes ut..

Forberedelse og gjødsling av plantingsområder

DreneringslagHovedkravet til underlaget er at det skal være lett, pustende og med liten surhet. Jord for anthurium bør ha egenskapene til å absorbere fuktighet, men ikke beholde overflødig fuktighet. Det er spesielle formuleringer du kan kjøpe. En av dem er Seramis leiregranulat, som er et helt klar til bruk. I andre, til og med ferdige blandinger “Azalea” eller “Saintpaulia”, må du legge til hakket bark, trekull, kokosfibre eller sphagnummos, vermikulitt og murstein.

Hvis sammensetningen tilberedes uavhengig, tas blandingen som grunnlag i like store mengder:

  • topp torv;
  • blad humus;
  • sand;
  • torvland med tilsetning av vermikompost.

Lett primer for anthuriumI dette tilfellet dampes jorden for anthurium fullstendig og behandles med en sterk løsning av kaliumpermanganat. Etter det tørkes det til en frittflytende tilstand, men med gjenværende fuktighet. Ekspandert leire brukes til dreneringslaget, som også desinfiseres. Når du planter en plante, blir jorden ikke komprimert eller overdreven fuktet. Røttene må puste. Dyp planten til nakken. Over tid dukker røttene opp på overflaten. For å forhindre at de tørker ut må et fibrøst materiale i form av mose eller kokosfibre ligge på toppen. Vermikulitt er også egnet.

Anthurium trenger regelmessig fôringSiden jorden ikke er spesielt næringsrik, må planten mates en måned etter transplantasjon. I vekstperioden tilsettes ekstrakter fra organisk eller spesiell gjødsel for anthurium, prydblomstrende planter, aroider i vanningsvannet.

Anthuriums lider ofte av overdreven omsorg. Alt med måte. Gjødsel i en halv dose av det som er angitt på pakningen. Vanning når det øverste laget tørker og i små porsjoner. Dryppskålen må ikke stå rett under avløpshullet uten hull.

Landbruksteknologi om vinteren

Om vinteren har anthurium en sovende periodeAlle aroider, inkludert anthurium, har en sovende periode om vinteren. Alle livsprosesser avtar på dette tidspunktet. Derfor bør lufttemperaturen senkes til 18 grader, men klokken 15 vil anlegget fryse. Et signal om at røttene er kalde, vil være utseendet på brune flekker eller et helt brunt blad. Da må du varme opp beina på planten litt..

Dagslyset skal være omtrent 10 timer. Derfor vil tilleggsbelysning i regioner nær Arktis være nyttig om vinteren. Det er bare 6 timer med dagslys i desember. Vanning om vinteren reduseres jo mer, jo lavere temperatur, men fullstendig tørking av jordklumpen bør ikke tillates. Med overdreven fuktighet er rotrot uunngåelig..

OvervanningsresultatSprøyting av anthurium om vinteren gjøres sjelden, en gang i uken. I dette tilfellet bør du hele tiden fjerne støv fra bladene med en våt klut. Visning av gule flekker er et signal om utilstrekkelig belysning. Brune flekker i midten av bladet indikerer kaldt innhold. Tørking av bladkanter signaliserer tørr luft. I tillegg må du undersøke planten for kolonisering med skalainsekter, bladlus, thrips..

Anthurium bør ikke transplanteres om vinteren, du må vente på at det våkner. Men hvis den har blitt hellet, og situasjonen er akutt, kan du prøve når det ikke er nok til å nå våren. Om vinteren er atriumets overlevelsesrate lav.

Vannkrav

Flekker på blader - resultatet av vanning med hardt kaldt vannVann anthurium bare med mykt, avgjort vann. Hvis det forblir skala på fatene, er slikt vann ødeleggende for anthurium. Lyse brune flekker på bladene vil indikere dette. Hardt vann på potten etterlater hvite flekker på bakken og en lys stripe langs jordgrensens linje. Mykt vann kan oppnås ved å koke, eller ved å føre det gjennom et myknerfilter. Du kan bruke is eller snø. Men vanningsvann bør alltid være omtrent 30 0 og ikke inneholde klor. Fuktighet av jorden gjøres i små porsjoner. Hvis vanningen er bunn, tømmes vannet etter 30 minutter. En time senere, etter at overskuddet kommer ut gjennom dreneringshullet, tømmes pannen igjen.

Den viktigste betingelsen for anthurium er opprettelsen av en fuktighetssone. For dette brukes en fin spray over planten om sommeren flere ganger om dagen, om vinteren en gang i uken. Gni bladene med en fuktig klut flere ganger om dagen om sommeren tjener samme formål. Ved fuktighet under 65%vil anthuriumblader tørke ut fra kantene..

Lav luftfuktighet får bladene til å tørke utHvis bladbladene er tørre og ser dårlige ut, kan de trimmes med en desinfisert saks. Det anbefales å kutte bladene på anthurium når det er mange av dem, for ikke å overbelaste rotsystemet. I dette tilfellet må kuttpunktene drysses med knust kull eller kanelpulver..

Video om reglene for omsorg for anthurium

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor