15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig voksende fuchsia i hagen og omsorg for en eksotisk blomst

voksende fuchsia i hagen og omsorg En luksuriøs blomst kjent under det hemmelige navnet “japansk lanterne” vil hjelpe gartneren med å dekorere forhagen nær huset i orientalsk stil. Å dyrke fuchsia i hagen og ta vare på den er elsket av millioner av blomsteroppdrettere. Hun er upretensiøs og trives godt i et blomsterbed. Siden hagefuchsia er en hybridsort, er det viktig å skape de rette forholdene for det. For dette er det viktig å kjenne til vanskelighetene med å plante og ta vare på en blomst..

Voksende og omsorg for fuchsia i hagen

flerårige fuchsia -varianter En blomstrende plante av Fireweed-familien har vanligvis rette eller hengende stilker. Derfor plantes den i potter eller potter, og skaper originale floristiske komposisjoner av dem. Kulturen vokser også i form av en busk, i sjeldne tilfeller – et tre. Under hageforhold er denne blomsten bestemt til å bli en årlig. Flerårige varianter om høsten overføres fra hagen til en beholder, og forlater huset om vinteren.fuchsia blomstrer

Å dyrke fuchsia i hagen og ta vare på det er umulig uten å følge 4 regler:

 1. Komfortabel temperatur bør være i området 20-25˚С, og om vinteren-5-10˚С. Hypotermi vil ødelegge planten.
 2. Plasser kulturen i litt skyggelagte og rolige områder. Direkte sollys forårsaker brannskader på knopper og blader.
 3. For flerårig hagefuchsia, velg fruktbar jord med en nøytral reaksjon.
 4. Utelukk nærheten av en eksotisk skjønnhet med andre blomstrende planter, bortsett fra busker og trær. Ellers vil en av dem sikkert dø..

Fuktmangel fører til at bladene og fuchsia -knoppene faller, samt at hele blomsten visner.

fuchsia elsker fuktighetI noen tilfeller sår bønder prydplantefrø til frøplanter i februar-mars. Utvidet leire / småstein legges ut i bunnen av den gjennomsiktige beholderen. Deretter losses den tilberedte jordblandingen etter å ha desinfisert bakken tidligere og komprimert. Jordens overflate sprayes med en løsning av kaliumpermanganat. Frøene blir dypet med 3-5 cm, dekket med glass, og etterlater et hull for ventilasjon.

fuchsia frøplanterBeholderen plasseres på et godt opplyst sted ved en temperatur som ikke overstiger 22˚С. Luften rundt plantingen sprayes daglig. Når de første skuddene vises, begynner de å fukte bakken annenhver dag. På slutten av våren blir frøplanter transplantert i en gryte og ført ut til et blomsterbed..

Riktig planting av fuchsia i hagen

fuchsia -transplantasjon til hagenI midtbanen planlegges plantingen i slutten av mai eller begynnelsen av juni, siden den er termofil. Rooting på et nytt sted er raskt. Etter 2-3 uker vises de første knoppene. Fuchsia -planting og blomsterpleie utføres ved hjelp av en ganske enkel teknologi. Sådybden til rotkragen i kulturen er ikke mer enn 20 cm.

For å gi jordstrukturen, tar gartnere med til hagen eller potten:

 • torv;
 • sand;
 • torv land;
 • perlit;
 • leire.

næringsrik jord for fuchsiaForholdet mellom de tre første komponentene bør være 2: 1: 3. Resten av komponentene er laget etter eget skjønn. De unike egenskapene til leirjord er at den beholder næringsstoffer i jorda lenge. Kompost, råtnet gjødsel og fosfatgjødsel garanterer fullverdig avling.

Fuchsia graves fra blomsterbedet etter den første frosten. Slik herding vil hjelpe busken til å fullt ut gå inn i vinterhalvperioden..

Fuchsia -transplantasjon, som er mer enn 3 år gammel, utføres veldig forsiktig for ikke å skade rotsystemet. I tillegg til torv og sand tilsettes torv eller lauvjord til jordsubstratet. Fuktinnholdet i jordblandingen forblir stabilt. Ikke la det øverste laget tørke ut, samt fuktighetsstagnasjon i den nedre delen av potten..

Omhyggelig omsorg for hagefuchsia

ta vare på hagefuchsiaHovedkravet for å dyrke en avling er rikelig, men moderat vanning. Ved normal lufttemperatur utføres prosedyren hver 2-3 dager om morgenen eller kvelden. Siden fuchsia elsker fuktighet, sprayes blomsten daglig. For at planten skal glede gartneren med sin lyse farge og frodige grønt, påføres gjødsel regelmessig på jorden.

Fôringstypen avhenger av utviklingsfasen av fuchsia:

 1. Frøplanter. Næringsstoffkomplekser med høyt nitrogeninnhold akselererer veksten av stilker og grønn masse.
 2. Unge planter. Kaliumfosforgjødsel (Fertika, Pokon eller Kemira Lux) brukes til å danne et stort antall knopper.
 3. I blomstringstiden. Etter utseendet til de første eggstokkene brukes mineralkomplekset “Bud”. Sammensetninger som inneholder mangan, jern, sink og magnesium brukes også..

Torvoksidantpreparatet påføres intensiv ernæring av blader med nyttige stoffer. Løsning (1%) fremmer dannelsen av nye skudd og sterkt grønt.

frodig fuchsia blomstPå bildet av en fuchsia -hageblomst presenteres flere populære kultursorter. For sin sommerhytte velger mange bare hybridsorter av en blomst..

Mer enn 100 av dens typer kan deles inn i 4 hovedklasser:

 1. Australsk. Høye busker Valsing og Matilda brukes som hekker.australsk fuchsia
 2. Ampelny. Varianter som er kjent for alle Alice Hoffman (eller Ashton), så vel som Cascade, pynter fasader på hus.ampel fuchsia
 3. Terry. De frodige blomstene til Florentina og Paula Jane vil luksuriøst dekorere hagen.terry look
 4. Safir. Unik kombinasjon av blå og hvite nyanser i Ultramarine- eller Capri -varianter gir eleganse til utsiden.safir fuchsia

Fuchsia -hagen er smidig å beskjære. Forkortelse av busken utføres på slutten av vekstsesongen. I oktober blir de falmede grenene avskåret i 2 cm høyde fra den sovende knoppen. Kronedannelsen er planlagt til januar. Planten får en standard, ampel, busk eller pyramideform. Takket være denne voksende fuchsiaen i hagen og omsorg for den, oppnås virkelig dekorative prøver. Slike hagekunstverk blir dachaens eiendom.

Forbereder fuchsia for overvintring – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor