15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for en fiolett hjemme

Fioler variert Violet har tatt sin rettmessige plass, ikke bare på vinduskarmen. Det er en klubb av elskere av disse plantene som avler fantastiske skjønnhetshybrideksemplarer, organiserer utstillinger og deler sin erfaring med omsorg for fioler hjemme. Artsområdet er representert av tusenvis av varianter, registrert og fortsatt i dyrking, mange kjente, men ikke inkludert i registret. Dette er ofte tilfeldig utvalgte hybrider..

Om emnet: fioler – hvordan ta vare på blomstringen?

Varianter av fioler

Fioler har mange typer Fioler eller Saintpaulias representerer en rosett av blader uten en sentral stilk, med et stort antall mellomstore blomster med kronblad av enkle og bisarre former. Fargen på blomsterblad og blader er variert. Formen på rosetten er fra enkel til sterkt frotté. Mønstrede blonder er dekorative ikke bare på vinduskarmer. De lager komposisjoner på kjøkkenforkleet, hyller. Med forbehold om omsorg, vil anlegget dekorere den mest beskjedne boligen..

Fioler og tilhørende tro og folketegn

Blomstrende fiolett - en indikator på en sunn familieNår man dyrker fioler hjemme, antas det at disse plantene styrker den materielle tilstanden til innbyggerne og deres helse..

Fioler blir kreditert eiendommen til å utvise maur fra hjemmene sine. De skaper også et flaksfelt i huset og beroliger ubalanserte mennesker. Hvis den fiolette dør, antas det at hun tok på seg eierens sykdom. Og hvis noen fra husstanden er syke, så visner den fiolette også og deler plagen til en person.

Slike tegn gjør omsorg for en plante som har bosatt seg i huset ansvarlig, siden en blomstrende fiolett vil være en indikator på en sunn familie..

Fargen på blomsterstandene har også betydning:

 • lilla blomster er en indikator på kjærlighet og forståelse;
 • blå blomster trives i en kreativ atmosfære;
 • røde advarer mot overdreven kommersialisme;
 • hvit farge gir harmoni, fjerner negativitet og lidelse;
 • rosa blomst på vinduet til en ensom person ringer for å lage et par.

En delikat blomst krever en omsorgsfull holdning til seg selv, ikke bare for å stikke en finger i bakken, men for å stoppe, snakke og kjærlig røre bladet. Den ikke -elskede blomsten vil visne og dø av fraværet av en enkel morgenhilsen. Du kan kvitte blomsten for negativ energi ved å snu plantemaskinen av og til med den andre siden mot lyset..

Fiolett planting og omsorg hjemme

Riktig omsorg for det fiolette vil sikre dets utvikling og blomstring.Hvis du bestemmer deg for å få en fiolett, bør du ta hensyn til dens preferanser. Blomsten elsker lys belysning, men tåler ikke direkte sollys. Violet elsker fuktig jord, men uten stillestående vann liker den ikke overdreven luftfuktighet og tåler ikke sprøyting av et bladblad. Det kan bare rengjøres under dusjen, men etter sjeldne prosedyrer bør et tørt anlegg tas ut, uten dråper vann på bladene. Vann skal alltid være varmt og avgjort. Moderat vanning gjennom pannen anses som praktisk og gunstig for rotsystemet..

Den fiolette liker ikke trekk fra ventilasjonsåpningene, så vel som varm luft fra en varmeapparat, en vifte. Hun tåler ikke mangelen på kjærlighet og ro i huset og uoppmerksomhet for seg selv. Hvis ønsket om å få en fiolett bare har blitt sterkere, forbereder vi oss på å motta et nytt familiemedlem.

Krav til bakken

God jord og riktig fôring vil gjøre kjæledyrene dine vakreOmsorg for innendørs fioler begynner med å forberede riktig underlag og beholder for anlegget. For planting tas en sur sammensetning, inkludert torv, tørket sphagnumoss, løvjord, sand og trekull.

Dessuten bør mose og kull ikke utgjøre mer enn 10% av den totale sammensetningen av hovedingrediensene:

 • torv – 3 bind;
 • arkland – 5 bind;
 • grov elvesand – 1 del.

Eksperter anbefaler å legge perlitt og vermikulitt til torv, noe som bidrar til å beholde fuktighet i lett jord. Dårlig sammensetning krever kosttilskudd etter hvert som den vokser. En gang i året tilsettes en ydmyk løsning om vinteren, om våren og høsten blir mineralforband laget med en spesiell flytende gjødsel for Saintpaulias. Betingelsen er å forhindre overfôring, jorden skal alltid forbli mager..

Kapasitet og tidspunkt for transplantasjon

Fioler vokser godt og blomstrer i små potterÅ dyrke fioler hjemme har ingen bagateller. For at en jordklump ikke skal surne, må den være tilstrekkelig for utvikling av røtter, men uten overdrev. Så for en voksen plante er et glass med en høyde og diameter på 10 cm ganske nok, mens den nedre delen av den skal bestå av halvparten av dreneringsfyllingen.

Inntil rotsystemet fyller potten med jord, blomstrer ikke planten. For fortynning kan den første pannen ha en diameter på 6 cm. Dreneringshullet skal være stort nok overalt. Planten transplanteres hvert tredje år, mens det ikke er nødvendig å endre pottenes kapasitet, kan du bare endre bakken, forsiktig skrelle røttene så mye som mulig.

Reproduksjon og transplantasjon av fioler

Voksne planter kan formeresÅ plante og ta vare på en fiolett hjemme begynner med å få en ung plante. Reproduksjon kan utføres:

 • blader;
 • stiklinger;
 • frø;
 • roting av peduncles.

Et rotfestet blad har tatt overhånd og en ny blomst utvikler segDen enkleste, ofte brukte metoden er bladroting. Før roting bør kuttet av det resulterende bladet oppdateres, mens du gjør det diagonalt over bladet med et desinfisert instrument og senker kuttet i vann til callus og røtter dannes.

Med en rotlengde på 4-7 cm kan bladet rotes, dekkes ovenfra fra overdreven fordampning og vente på at resultatene skal vises. De små plantene som dukker opp blir plantet i separate beholdere når de vokser opp. Slike planter vil blomstre med god omhu om et år..

Hybride fioler, kalt kimærer, kan bare formeres av stebarn og peduncles, som formidler mors kvaliteter. Stesønnen kan skilles fra hoveduttaket med en syl og umiddelbart forankret i en torvtablett.

Planter med et sunt rotsystem transplanteresNår du transplanterer planter, bør du sørge for at rotsystemet er sunt. Plantens røtter er hvite, livlige og fyller beholderen fullstendig. Når den tas ut av den koniske plantemaskinen, beholder den formen. Dette er grunnlaget for en av metodene for vanning av planten, for hvilken en ekstern pute gjennomvåt gjennom et filter er opprettet. For å gjøre dette, er en godt formet plante arrangert i en større gryte med et fuktig underlag i et spesielt rede..

En sunn plante transplanteres i en større gryteRotrevisjon er å fjerne alle brune døde røtter. Bare lette levende sunne røtter er igjen. Med denne behandlingen kan planten vaskes i vann, og røttene kan rettes ut og plantes i en tilberedt gryte. Hvis rotroten spises, rengjør planten til levende vev, dryss med aktivt karbon og tørk den, og rot den deretter på nytt i vann eller mose, som har bakteriedrepende egenskaper.

Planter føler seg bra om sommeren ved temperaturer opp til 25 0, om vinteren 18-20. Lufttørrhet bør være omtrent 50%. Planten krever en helårsdag på minst 10 timer, og i perioder med blomstrende lokal belysning med lysrør.

Prøv å holde vann ute av bladene.Hvis vanning utføres gjennom pannen, må overflødig vann dreneres. Når du vanner i en gryte, må du ikke våte bladene. Om sommeren vanner de litt hver dag, om vinteren – 2 ganger i uken. En ung plante vil blomstre om et år, ikke tidligere.

Hvis det blir tatt ordentlig omsorg, vil et bilde av fioler hjemme være en belønning..

Blomstringsperioden for fioler varer opptil 2 månederPlanter blomstrer vanligvis i omtrent 2 måneder, mens blomster som har falmet og har mistet sin dekorative effekt må plukkes ut.

Planten vil ikke blomstre hvis vilkårene for vedlikehold brytes eller hvis parasitter eller sykdommer blir introdusert i bushen. Du må kjenne fiender ved syn og kunne håndtere dem.

Hvordan dyrke fioler hjemme – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor