15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sørg for å finne ut når du skal få gladioli fra kjøleskapet for spiring.

bukett fra blomsterbedet ditt Gladiolus er en favoritt blant mange gartnere. Den pryder hagen med sine lyse, vakre knopper fra midten av juli til august. Størrelsen og antallet blomster avhenger direkte av kvaliteten på tilberedning og spiring av knoller. Derfor bør enhver blomsterhandler vite når de skal få gladioli for spiring fra kjøleskapet, hvordan de skal spire dem riktig..

Den definerende betingelsen for å plante spirede løker er jordtemperatur. Det skal være 8-10 grader. Slik oppvarming av landet i forskjellige regioner oppnås omtrent i april-mai. Derfor er det nødvendig å begynne å spire gladioli om våren når 15-20 dager gjenstår til den angitte jordtemperaturen er nådd. Overvintrede pærer trenger akkurat en slik tid for å få styrke og gi nye skudd..

Spiringstiden hos unge og voksne løk kan variere på grunn av den forskjellige hastigheten på biokjemiske prosesser i dem..

Av denne grunn bør barn fjernes fra kjøleskapet tidligere, voksne pærer litt senere..

Forbereder gladioli etter hvile

klargjøring av pærer Når det er på tide å få gladioli etter vinterlagring, må du utføre en rekke operasjoner:

  1. Grundig inspeksjon. Dette stadiet inkluderer frigjøring av overvintrede knoller fra tørre skall. Prosedyren er nødvendig for å avvise syke, krympet eller myknet hode. Tørkede vekter kan også forstyrre penetrasjonen av en ung spir..
  2. Ikke alle syke gladioli skal kastes umiddelbart. Hvis lesjonene på pæren er små, kan du fjerne dem med en skarp gjenstand. Snittet skal behandles med en antiseptisk strålende grønn, jod og drysses med knust kull.
  3. Aldring i løsninger av antibakterielle stoffer. Prosedyren er nødvendig for ytterligere desinfeksjon fra skadedyr, styrking av rotsystemet, metning av løkene med fuktighet. Holdetiden er flere timer. Du bør bruke stoffer som kaliumpermanganat, borsyre, karbofos. Etter å ha bekymret deg på forhånd for hvordan du skal forberede gladiolipærer til planting om våren, vil du sikkert få større og mer rikelige blomster..

Eksperter bruker denne oppskriften. I en liter varmt vann skal en blanding av 0,3 g vitriol, 0,2 g borsyre og kaliumpermanganat, 0,1 g koboltnitrat fortynnes. Pakk ut pærene i denne løsningen i 10-12 timer. Soaking øker størrelsen på blomstene, antallet knopper når flere dusin.

Hva er tidsrammen for spiring av gladioli om våren

Velg en beholder for spiring med lave sider og en bred bunn. Dette kan være en pappeske eller en plastkopp med hull. Knoppene legges ut nøyaktig, i ett lag, med nakken oppe. Beholderen plasseres på et varmt sted, uten intens lys og trekk..

Når gladioli ikke kan tas ut av kjøleskapet for spiring, kan de plantes direkte i jorden, men du må være forberedt på at blomstringsperioden skal skifte, størrelsen på knoppene blir mer beskjeden.

Blomsterhandlere bruker også denne metoden for å forberede gladioli for planting på våren, som våt spiring. Det er mer plagsomt, men veldig effektivt. Legg pærene i en beholder med sagflis fuktet med vann, dryss med dem. Plasser beholderen på et opplyst, varmt sted. Fukt sagflis regelmessig. Hvis den observerte veksten er for rask, reduser fuktighet og skygge..

Ikke bare hele løker med spirer kan anbefales for planting. Store gladioli kan kuttes i biter, avhengig av antall knopper. Noen ganger stimulerer dyrkere bevisst utseendet på laterale knopper. Triks brukes, for eksempel å legge pæren mens du spirer, ned og opp eller sidelengs. Noen ganger utføres i tillegg behandling med et tuberiseringsstimulerende middel..

dele pæreneKlipp løkene en uke før du planter dem i bakken. Desinfiser kuttpunktene, dryss med knust kull. Tørk delene, før du planter, behandle i tillegg med et soppdrepende middel.

Tidspunktet for spiring av gladioli om våren er en til to uker.

Lander gladioli i bakken

Godt spire kan betraktes som en knopp med en spir på 6-8 cm, hovne rotknoller eller røtter.

gladioli klar til å planteGladioli plantes i hull fra lett, løs jord. Avstanden mellom løkene er minst 15 cm. Ved planting skal sand tilsettes, og etter at plantene dukker opp, dryss jorden med humus. Dybden skal være omtrent lik fire pære diametre..

Spirede blomster plantet i bakken tåler selv korte frost uten tap..

Kuttpærer begynner å blomstre senere enn vanlig.kutt løk i blomst

Rengjøring for lagring

På slutten av blomstringsperioden for gladioli, bør toppene graves opp og fjernes. Pærer som skrelles fra bakken, bør behandles med soppdrepende midler, spesielt hvis plantene har lidd sykdom. Valget av stoffet avhenger av skadedyret som har påvirket gladioli. Det kan være Fundozol. Tørk dem grundig før du lagrer dem. Lagring utføres under kjølige tørre forhold. Et kjøleskap, kjeller er ideelt for disse formålene. I kjøleskapet lagres pærene i en pose med hull..

Husk å signere varianter eller farger på gladioli. Du kan sette inskripsjoner direkte på sneglene, eller knytte tau med inskripsjoner.

Den sovende perioden i gladioli er omtrent 6 måneder. I løpet av denne perioden bør gladioli undersøkes regelmessig annenhver uke. Noter når gladioli skal tas ut av kjøleskapet for spiring.

resultatet av riktig lagring og plantingNyttige tips for nybegynnere:

  1. Husk å fjerne visne knopper under blomstring. Dette vil forlenge blomstringstiden for resten;
  2. Ikke plant gladioli på ett sted i mer enn to år. Dette vil redde plantene fra å bli skadet av skadedyret;
  3. Det anbefales ikke å plante unge løk (barn) sammen med voksne som allerede blomstrer. De kan trekke vann og næringsstoffer til seg selv;
  4. Vurder nøye valget av gladioli -utvalg. For tiden er det omtrent to hundre varianter av denne blomsten, som varierer i farge og form på blomster. Av disse må du velge den som passer ditt ønske og bostedsregion..

Gladiolus er en blomst som er lett å ta vare på. Ta vare på reglene for lagring og klargjøring av gladioli for planting, og planten vil sikkert takke deg med sin vakre blomstring.

Video om å forberede gladiolipærer for planting

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor