15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bletilla orkide: planting og omsorg for planten

orkide bletilla planting og omsorg Bletilla orkide, som er lett å plante og ta vare på, er utrolig populær. Planten er ikke krevende og veldig vakker. Den utvikler seg godt hjemme, i vinterhager og i det åpne feltet..

Bletilla: trekk ved blomsten og dens typer

orkidéblomstilla Blomsten tilhører gruppen av urteaktige planter. I naturen vokser den på landene i Japan, Kina. Foretrekker høyland og lauvområder.

Bletilla orkide vokser i form av en busk. Høyden kan nå 70 cm. Bladene er lansettformede, brettet. De vokser i lengde ca 50 cm, litt spisse i endene.

Peduncles dannes på hver busk. Antallet deres kan variere fra 5 til 12 stykker. De vises helt på slutten av våren eller begynnelsen av sommeren..

Avhengig av arten kan knoppene få en syrin, krem, rosa, syrin, hvit, gul nyanse..

Hovedtyper:

 1. Bletilla stripet (giancin). En plante som ligner på eksotiske gladioli. Bletilla striata kjennetegnes ved tilstedeværelsen av en lang peduncle, der dusinvis av knopper vises. Når de er løse, kan de skaffe seg både syrin og hvite fargetoner. Om vinteren må planten dekkes nøye, ellers vil alvorlig frost skade løkene..Bletilla stripete
 2. Bletilla er brungul. Denne orkideen kalles ofte oker orkide. Små busker. Bladene er lange, brettet. Peduncles når 40 cm i høyden. Blomstene er mellomstore, vanlige i form. Når de er løse, utstråler de praktisk talt ingen lukt..bletilla brun-gul
 3. Bletilla Striata Alba. Det er en flerårig busk med piggformede blomsterstander. Knoppene har en snøhvit nyanse. På en peduncle kan det være fra 3 til 8 stykker. Etterlater rik grønn tone, lang.bletilla stratiata alba

Bletilla blomstrer lenge. I gjennomsnitt er det omtrent 30 dager. Alt avhenger av plantetype, overholdelse av omsorgsreglene og plantestedet..

Bletilla orkide: planting og omsorg

falske knoller bletillaPlanten kan vokse i forskjellige områder, men orkideen trives best der vintrene ikke er veldig harde. Hvis lufttemperaturen synker under -50 C, bør du ta vare på den.

Landingssted

landingsstedHvis bletilla vokser i det åpne feltet, bør stedet velges som er godt opplyst. Det skal huskes at planten ikke liker å være i direkte sollys på lenge. Dette er en veldig viktig betingelse, fordi blomstringstiden vil avhenge av den..

Du bør ikke velge et nettsted som ligger i et lavland eller i et utkast. Den nære forekomsten av grunnvann kan påvirke utviklingen av orkideen negativt.

Jord for å plante en plante

Bletilla orkide substratBlomsten trives på forskjellige typer jord. Men til tross for dette, bør et spesielt underlag forberedes for planting. Dermed vil blomsten raskt slå rot og øke veksten..

For å gjøre dette må du koble til:

 • sand;
 • løvfellende humus;
 • lime.

Ta alle komponentene i like store mengder. Du kan også forberede et substrat som vil være best egnet i sammensetning til det der orkideen vokser i naturen..

For å forberede det må du ta:

 • 2 deler torv (topplag);
 • 1 del ekspandert leire (fin pukk er mulig);
 • trebark (liten) 1 del;
 • 1 del mose;
 • aske 1 del;
 • 1 del kull.

Ha alt i en stor beholder og bland godt. Fordelen med et slikt underlag er at det inneholder små granulater i form av ekspandert leire. Takket være dem vil vannet ikke stagnere i jorda, noe som vil ha en gunstig effekt på planten..

Planter en orkide

Bletilla plantes best om våren. Plantematerialet må være solid, uten feil. Tørre områder vil ikke gi ønsket resultat. Plantedybden til pseudobulber er omtrent 5 cm. De bør plasseres i en avstand på 15 cm.

For rask roting kan orkideen dekkes med agrofibre eller klar plast. Det er nødvendig å lufte mini-drivhuset daglig til de første bladene vises. Først etter dette bør du begynne å vanne..

Vannlogging eller tørking av jorda må ikke tillates.

Care ha bletilla orkide

omsorg for bletilla i hagenEn orkide er en blomst som har karakter, men den kan ikke kalles veldig krevende. Hvis du følger enkle regler, vil bletilla utvikle seg godt og glede øyet..

Vanning av en orkide i hagen

I sommermånedene bør buskene vannes slik at matjorden tørker med 50% mellom behandlingene. Blomsten liker ikke overflødig fuktighet. En stor mengde væske kan føre til råtning av rotsystemet..

Hvis det regner ute lenge, blir vanningen halvert. Om høsten stoppes vanningen helt..

Ved vanning må man passe på at det ikke faller vann på bladene..

Mulching

sponDette er en viktig prosedyre. De bruker det av og til. Torv og flis brukes som mulch. Du kan også bruke halm.

Før mulking skal jorden løsnes, fjerne alt ugress. Siden rotsystemet er nær jordoverflaten, bør dette gjøres så nøye som mulig for ikke å forstyrre arbeidet..

Plantebefruktning

gjødsel for bletillaDe mater hagen orkide bare i den varme årstiden. For dette kan du bruke universelle medisiner. Et godt alternativ er også spesialblandinger, som selges i en spesialbutikk. De skal bare brukes i henhold til instruksjonene. For store mengder kan skade blomsten.

Forbereder seg til vinteren

I slutten av september eller begynnelsen av oktober blir plantens stilker kuttet og røttene dekket. Til dette kan du bruke halm, høy, blader, sagflis. Barrträdgrener, papp er også egnet. Orkideen skal bare åpnes når lufttemperaturen om natten ikke faller under 00C.

Bletilla orkide er en vakker plante som alle kan plante på nettstedet deres. For at busken skal glede seg med sine ekstraordinære skjønnhetsblomster, er det nok å plante en orkide ordentlig, vanne, mate og forberede seg til vinteren.

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org