15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nellikerurt har rett til å være i hagen din

nellik urt Nellik urt er en favoritt blant designere. Det brukes ofte til å lage alpine sklier og steinete hager. Dette er en upretensiøs plante som ikke trenger spesiell omsorg. For at blomstene skal dekorere stedet i lang tid, trenger du bare å vite hvordan du skal plante, når du skal vanne og hva du skal gjødsle.

Nellikerurt: beskrivelse av planten, hovedtyper

flerårig urt Nellik tilhører gruppen av flerårige urteaktige planter. I naturen kan blomsten finnes på skogkanter, på plener og på steder med hogde skoger. Foretrekker nellik sandholdig jord. Trives også på åser, åssider og elvebredder.

Populære typer:

  1. Nellik urtesukker. En av de mest uvanlige plantene. Det er en nellike fra bakken som danner en rød rød teppe. Vokser godt både i åpne områder og i delvis skygge.nellik urtesukker
  2. Nelliker urte Kant libra. Busken når 15 cm i høyden. Sammenlignet med andre varianter har Kants libra store blomster. Alle knopper er plassert på oppreist stilk.nellik urt kant libra
  3. Nelliker urt Sparkle. En vakker plante som ikke er finurlig å ta vare på. Sorten kjennetegnes ved lang og rikelig blomstring. Lys rosa knopper med mørk kant. Utstråler en behagelig aroma under blomstring.
  4. Nelliker urt Strålende. Den mest populære sorten. Busker er kompakte og tidlige blomstrer. Knoppene er små. Når de er løse, får de en dyprosa nyanse med en burgunderring. Voksne prøver når 20 cm i høyden.nellik urtediamant
  5. Nelliker urt Albus. Variasjon med snøhvite blomster. Det brukes ofte til å lage uvanlig landskapsdesign..nellik urt Albus

Alle typer nellik bør dyrkes i jord med et høyt surhetsnivå, ellers mister planten attraktiviteten..

Ikke mindre populær er Arctic Fire urtefedd. Kronbladene på blomstene er hvite med vakre rosa flekker på overflaten.

Planting av frøplanter av nellik urteaktig

plante frøplanterFør du planter en nellike, må du velge riktig sted. I en blomsterhage bør planter plasseres slik at de ikke blir skyggelagt av høyere representanter for faunaen..

I skyggen vil nelliken utvikle seg sakte og blomstre svakt..

Frøplanter bør plantes først etter at luften er oppvarmet til +150 C. Før prosedyren utføres, må stedet være forberedt. Grav opp jorda, plukk ut alt ugresset og nivå.

Planter plantes i en avstand på 30 cm fra hverandre. Dybden på gropen skal være omtrent 15 cm. Etter plantingen bør plantene vannes rikelig.

Vokser fra frø

skudd av frø av nellik urteaktigDet anbefales å så korn av nellikerurt i perioden fra mai til juni. Bruk brede beholdere for dette. Underlaget skal være lett. Du kan kjøpe jorda eller forberede den selv. For dette kombineres torvjord, torv og sand i like deler. Du kan også så nellik i torvtabletter.

Plantematerialet må desinfiseres før bruk. For dette legges frøene i en beholder og helles med en svak løsning av kaliumpermanganat. Hold kornene i væske i 15 til 20 minutter.

Du bør også behandle jorda. For å forhindre at bakterier og skadedyr blir igjen i jorden som kan ødelegge plantematerialet, anbefales det å kalsinere underlaget i ovnen..

Det er nødvendig å plassere kornene på jordoverflaten. Det er ikke verdt å utdype frøene. Dryss sjenerøst med rent vann på toppen, og dekk selve beholderen med glass eller polyetylen. Etter at de første skuddene dukker opp, må mini-drivhuset fjernes, og beholderen med planter skal flyttes til et godt opplyst sted.

Vanning av plantene bør gjøres med en sprayflaske. Bruk bare godt atskilt vann. Væsken må være varm.

Det er nødvendig å transplantere frøplanter i åpen bakke etter at 4 fulle blader dukker opp på dem. Dette bør gjøres tidlig på morgenen, før soloppgang eller sent på kvelden..

Reproduksjon ved å dele busk og stiklinger

reproduksjon ved å dele buskenEn lignende metode brukes bare for voksne busker. Anlegget bør deles i deler tidlig på våren. For å gjøre dette må du grave ut en busk, og deretter bruke en dykkepinne for å frigjøre røttene fra jorda. Det er nødvendig å dele planten ved hjelp av en skarp kniv, samtidig som du sørger for at i hver del er det en godt utviklet løvroset.

Når det gjelder podning, må prosedyren utføres i juni. Lengden på plantematerialet skal være innenfor 10 cm med to par blader. Stiklinger bør rotes i våt sand. For å få dem til å starte røttene raskere, anbefales det å dekke toppen med polyetylen eller bruke en glassburk. Hvis alt er gjort riktig, kan de første tegnene på vekst observeres på en måned. Deretter overføres stiklingene til åpen bakke..

Skjæring er den enkleste metoden, så den anbefales for nybegynnere..

Riktig pleie av urtefedd utendørs

nellik urtepleieNellikpleie er enkel. Men for at planten skal være sunn og glede seg over lyse blomster, må du kjenne noen av dens funksjoner..

Vanning og fôring av nelliker

vanlig vanningRettidig vanning er veldig viktig for urtnøtter. Dette skyldes det overfladiske rotsystemet. Vanning av anlegget bør startes fra begynnelsen av våren. På varme dager bør antall prosedyrer økes. Men ikke misbruk fuktighet, da dette kan føre til råtning av rotsystemet..

befruktningGjødsle nellik på en kompleks måte. Om våren anbefales det å lage preparater basert på nitrogen og fosfor. Om sommeren skal blomsten mates med magnesium og kalsium. Det vil også være godt å tilsette en liten mengde jernholdige blandinger i jorden..

Med et overskudd av mineralgjødsel kan bladene begynne å bli gule og falle av..

Potensielle skadedyr

nellikskadePlanten infiserer svært sjelden en sopp. Men hvis unge prøver vokser i områder med høy fuktighet, kan de lide av rust..

Når det gjelder insekter, liker larver og slim å spise på nellik. På senhøsten påvirkes den terrestriske delen av mus. For å forhindre dette, anbefales det å dekke buskene med furugrener..

Voksende problemer:

  1. Nematoder og trelus. Den beste kontrollmetoden er insektmidler. Agrozin regnes som et effektivt stoff. Du må bruke den i henhold til instruksjonene..
  2. Edderkoppmidd. Det vises på busker i den varme sesongen. Flåtten lever av saft fra blader og kvister. Hvis du ikke gjør noe, begynner planten å visne og tørke ut. Derfor, ved de første tegn på sykdommen, bør skudd behandles med en infusjon av hvitløk eller svovel. Kjemper også godt mot Aldicarb -midd.
  3. Alternaria Lange gråbrune flekker er et symptom på sykdommen. Ovenfra er de rikelig dekket med en mørk blomst. Sterkt berørte blader bør fjernes helt, og selve planten skal behandles med et soppdrepende middel.

Nellikurt er en veldig vakker plante. Hvis du følger alle anbefalingene, vil blomsten bli en ekte dekorasjon av enhver hageplot. Anlegget vil også bidra til å lage et unikt og uforglemmelig landskapsdesign som vil vinne hjertene til alle gjestene..

Så nellikurt for frøplanter – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil