15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vellykket voksende svingel fra frø

voksende svingel fra frø Fescue er en vakker urt med grove, nålelignende blader rullet inn i et rør. Voksende svingel fra frø lar deg få en spektakulær dekorasjon av plener takket være dekorative tette gardiner som har et uvanlig utseende. Den interessante strukturen på bladene og den opprinnelige formen på selve planten brukes ofte i landskapskomposisjoner, i steinhager, teppebed, potter og mixborders..

Varianter av varianter og typer

gråsvingel Det er mange varianter av denne kornplanten. Den mest populære er gråsvingel (også kalt Calle). Den har blader med en grå stålglans, samlet i tette klumper og en sfærisk buskform. Plantehøyde – opptil 0,6 meter. Voksende gråsvingel fra frø lar deg dekorere selv vanskelig tilgjengelig og ugunstig for planter i hagen.

I tillegg til grå er følgende varianter kjent:

  • Mayra;
  • isbre;brevingel
  • Valissian;
  • Sibirisk;
  • ametyst og andre.

rødsvingelHver av disse plantene har en tydelig tekstur. Blant dem er det høye og korte..

Voksende svingel fra frø

voksende svingelFescue er en flerårig urt som formeres av frø og vegetativt. Når man deler en voksen busk, kan de separerte delene transplanteres til et nytt sted. For dette brukes ikke en kniv for ikke å skade planten og røttene. På denne måten kan planting av svingel utføres både på våren og høsten..

Hvordan dyrke svingel fra frø? Det er flere hundre frø i 1 g frø. For eksempel gråsvingel – ca 950, panicle – ca 800. Frø samles etter modning og tørking av panicle blomsterstand.

Tradisjonell måte å vokse på

modning av frøFrø plantes i første halvdel av mars. Keramiske eller plastbeholdere med lave sider er egnet for spiring av svingel..

Jorden skal være lett, inkludert:

  • grov sand;
  • trekull (knust);
  • løvfellende og torvete land.

Substratet som er forberedt for planting, skal sprayes med en sprayflaske og ikke vannes. Dette er nødvendig for å forhindre overdreven fuktighet..

fescue frøHvordan plante fescue frø? Frø forberedt for planting blir ikke fordypet i jorden, men spredt over overflaten. Å dekke beholderen med glass eller et gjennomsiktig lokk vil bidra til å opprettholde tilstrekkelig fuktighet. Belysningen til den lukkede beholderen skal være god..

Spiring og vanning

Spiringstiden til svingel er avhengig av forholdene som er skapt. Ved romtemperatur er det opptil 20 dager. Etter det omorganiseres beholderen med plantene på et godt opplyst, men kjøligere sted. Vær forsiktig med vanning, siden hvis det er for mye, kan frøplanter legge seg og røttene kan bli våte..

Transplantasjon i åpen mark

Når gresset vokser 30 mm, blir det plukket. Planter kan plantes i separate potter en om gangen eller flere om gangen.?

Den mest passende tiden for transplantasjon til åpen mark er mai måned. Når du planter, må du holde avstanden mellom plantene fra 20 til 25 cm.

Voksende svingel fra frø i kalde drivhus

voksende svingel i et kaldt drivhusEn annen måte å dyrke en plante fra frø på er i kalde drivhus. For å gjøre dette må du forberede jorden, løsne den og spre frø på overflaten. Fukt ovenfra med en spray.

Spiring skjer på 21 dager hvis god belysning er organisert. Såing av svingelfrø i et drivhus gjøres i slutten av mars eller senere. Overføringen av dyrkede planter utføres i stabilt varmt vær..

Så frø i åpen mark

fescue skyter i det åpne feltetFescue fungerer godt for å lage hagesammensetninger. Frøene kan plantes direkte i åpen mark på et sted beregnet på gresshump. Du kan så frø i slutten av mars eller begynnelsen av april, når været er riktig..

Før planting blir jorden forberedt – løsnet og lett fuktet. Frø plantes, drysses med jord 20 mm. Denne tilnærmingen lar deg forhindre uttørking av jorda, samt død av skudd. Avstanden mellom de enkelte hullene bør være omtrent 20 cm.

Såing er mulig tilfeldig i løs jord, etterfulgt av såing med rive.

Vintersåing

Et annet alternativ for såing av frø er før vinteren. For å gjøre dette, velg godt opplyste områder som ikke er utsatt for flom når snø smelter og regner. Innstøpning i bakken utføres om høsten, i oktober. Frø bør ikke begraves dypt.

På grunn av særtrekkene ved vintersåing, anbefales det å bruke antall frø 1,5 ganger mer enn med andre metoder. Dette skyldes det faktum at ikke alle frø vil spire etter vinteren. Til neste høst vil det tilsåde gresset danne seg til dekorative frodige fjes..

I tillegg, om vinteren, er det tilrådelig å drysse områder med sådd frø med snø..

Krav til vekstforhold

vekstbetingelser for svingelAll svingel er solelskende arter. Varme solrike områder med god belysning regnes som de mest gunstige for dem, så de kan plasseres på sørsiden av en bygning eller en steinhage. Delvis nyanse og trekk kan bli et hinder når du dyrker en plante som ikke kan vise sine uvanlige farger og tekstur i all sin prakt..

Svingel i planting og omsorg er ikke krevende på jorda. Det krever en lett tekstur, sprøhet og mangel på fuktstagnasjon. Ingen næringsrik jord er nødvendig for svingel; tørr, steinete jord med god drenering er det beste alternativet..

landingsstedNesten alle plantearter har høy frostbestandighet, noe som gjør at den tåler vintre godt. Etter 2 eller 3 år med planting er klumpene utsatt for degenerasjon, som begynner fra midten av hummocken. Derfor er periodisk fornyelse nødvendig – å plante på nytt med frø eller dele busker.

For at dyrking av svingel fra frø skal lykkes, er det viktig når du kjøper å velge arter som er tilpasset forholdene i området..

sammensetning med svingelTette, tette klumpekuler av svingel med smale blader – en av de mest populære avlingene blant prydkorn. Når du sår solrike blomsterbed med denne planten, kan du få et vakkert, spektakulært hagedesign som ikke krever komplekst vedlikehold..

Voksende svingel med grå grå – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil