15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fantastisk ludisia orkide: hjemmepleie

orkidé ludisia hjemmepleie Hver orkide i blomsterhandlerens samling er en lys perle, et objekt for beundring og spesiell omsorg. En ekte perle er ludisia orkide, hjemmepleie som ikke bare krever tid, men også kunnskap om en vakker plante.

De fleste orkideer er hjemmehørende i de subtropiske og tropiske områdene i verden. Ludisia broket, eller Ludisia misfarging – er intet unntak. En urteaktig plante hjemmehørende i Sørøst -Asia i naturen kan finnes i fuktige skoger fra Sør -Kina til Sumatra.

Beskrivelse av orkideer med stripete blader

stripete ludisia orkidéblader

I motsetning til mange slektninger som foretrekker den saprofytiske livsstilen, vokser Ludisia orkidé under kronene, på et løst kull rikt på humus.

Planten har tykke saftige rødlige røtter. Mange krypende skudd er dekket med flotte fløyelsaktige blader. Det er de som tiltrekker seg oppmerksomheten til alle som ser den “dyrebare” planten fra familien Orchid for første gang..

Bladplaten opptil 7 cm lang og opptil 3,5 cm bred på utsiden har en mørk oliven, noen ganger nesten svart farge. På baksiden, undersiden, er bladene malt i en tykk lilla nyanse. Kontrastårer som dekker hele bladområdet, avhengig av typen ludisia, kan være rosa, sølvfarget eller lysegrønn.

ludisia blomstrerEn voksen orkidé overstiger ikke 15–20 cm i høyden. Derfor kan utseendet på stengler opp til 30 cm i høyden ikke overses. Blomstring som varer omtrent en måned vil imidlertid ikke forbløffe kjennere. En orkideblomstring med stripete blader består av to eller tre dusin små ubeskrivelige hvite eller gulaktige blomster.

Betingelser for dyrking av ludisia orkideer

ludisia orkide dyrkingEn orkide fra en fuktig og skyggefull tropisk undervekst krever de samme forholdene når den dyrkes hjemme. Anlegget er mest behagelig på nord-, øst- eller vestvinduene. Her kommer solen bare om morgenen eller kvelden, resten av tiden nøyer blomsten seg med diffust lys, som bevarer lysstyrken og friskheten i løvet. Den optimale lengden på dagslys er 12-14 timer, derfor blir orkideer opplyst i høst-vinterperioden. På de sørlige vinduene er det skygge organisert for plantene eller krukkene flyttes dypere inn i rommet..

Overskuddet av lys kan bedømmes av de senkede, undertrykte bladene. Mangelen får de krypende skuddene til å strekke seg ut, og bladene krymper.

Temperatur for omsorg for ludisia orkide hjemme:

 • på dagtid er 20–22 ºC;
 • om natten kan det synke til 18 ºC.

fuktighet for orkideerDenne modusen lar planten beholde tonen, aktivt utvikle seg og blomstre årlig. Hvis været tillater det, kan blomsterpotten tas ut på en balkong eller loggia, stengt for den kalde vinden og solstrålene..

Blomstringstid skjer oftest på senhøst, tidlig vinter eller mars. Når peduncle visner, trenger orkideen hvile. I perioden med implisitt hvilemodus må den holdes ved en temperatur på 18 ºC, planten holdes moderat vannet og fôringen stoppes.

Jord for ludisia og plantefunksjoner

ludisia hjemmeFor en orkide som naturlig setter seg under kronene på tropiske trær og er vant til et rikt, løst underlag, oppstår lignende forhold hjemme. En gjennomsiktig gryte med dreneringshull er fylt med en blanding av like deler hakket furubark, sphagnummos og bregnerøtter. De suppleres med mindre bjørkekull, fruktbar bladjord og torvmark..

Slik at jorda for ludisia gir næring til planten, ikke skylles ut av potten under vanning og er tilstrekkelig fuktresistent, først legges store fraksjoner, deretter små. Sphagnum brukes til å forsegle røttene..

Etter planting vannes en ung plante slik at vannet:

 • ikke samlet seg i bladakselene;
 • stagnerte ikke ved røttene.

Det skal huskes at omsorg for ludisia -orkideen hjemme bare vil lykkes hvis luften og underlaget er fuktig..

For å gjøre dette kan du:

 • legg potten i en pall med ekspandert leire og vann;
 • bruk luftfuktere;
 • spray orkideen med mykt vann fra en sprayflaske;
 • noen ganger bade et grønt kjæledyr, bortsett fra varianter med fløyelsaktig blader, under en dusj med varmt vann med en temperatur på omtrent 35 grader, og tørk deretter bladene med en serviett.

For vanning, bruk mykt, avgjort vann ved romtemperatur.

aktiv vekst av ludisia orkideenI perioden med aktiv vekst og blomstring blir ludisia -orkideen matet. Det er mest praktisk å kombinere dette med vanning. Spesiell gjødsel for planter av denne arten er avlet slik at konsentrasjonen er to ganger lavere enn anbefalt for blomstrende orkideer..

Reproduksjon og transplantasjon av ludisia

reproduksjon av ludisia orkideerHjemme trenger planten ikke periodisk omplantning. Orkideen overføres til en annen pott hvis den forrige viser seg å være liten.

Samtidig er ludisia utstyrt med frisk fruktbar jord og reproduksjonsprosedyren brukes:

 • dele et voksent eksemplar;
 • deler av stammen;
 • apikale stiklinger.

Transplantasjon av ludisia og mottak av plantemateriale utføres i perioden med aktiv vekst, oftere fra mars til juni. På dette tidspunktet vil planten raskt kunne komme seg, få fotfeste i underlaget og gi en sunn vekst..

ludisia fra stiklingerDen enkleste måten å formere en vakker plante er med apikale stiklinger eller stiklinger med 2-3 noder, sovende vekstpunkter og sunne luftrøtter. Stedet for kuttet på en slik frøplante er drysset med knust kull, litt tørket. Deretter rotes frøplanten med sphagnum eller i vann med aktivert karbon.

Sphagnum har god fuktighetskapasitet og bakteriedrepende egenskaper, noe som bidrar til tidlig roting av en ung orkide..

For forplantning av Ludisia orkideer ved hjelp av stilkekaks, blir de kuttet fra en sterk voksen plante. Videre må hver del ha minst 3-4 internoder. Bladene fjernes forsiktig, kuttene drysses med kullpulver, og stiklingene presses horisontalt til våt mose.

Sykdommer og skadedyr i ludisia orkideen

ung orkideMed kompetent og regelmessig omsorg viser en blomst med vakre stripete blader en upretensiøs karakter. Imidlertid angriper skadedyr noen ganger ludisia, råte vises.

Noen ganger provoserer visning, tap av lysstyrke og knusing av løvverk mangel på oppmerksomhet. Orkide bør ikke plasseres:

 • i nærheten av varmeapparater;
 • i et utkast;
 • i direkte sollys.

Et uunnværlig element for å ta vare på ludisia -orkideen hjemme er beskyttelsen av planten mot skadedyr og sykdommer. Overdreven vanning og utilstrekkelig drenering er årsakene til rotrot, som i de fleste tilfeller forårsaker plantens død.plante orkideer ludisia

Hvis potten bringes til balkongen eller friluft, trues orkideen med bekjentskap med skadedyr. Oftest bosetter folk seg i Ludisia:

 • edderkoppmidd;
 • hvitflue;
 • melus;
 • skår;
 • soppknuter.

For å bekjempe dem brukes systemiske insektmidler for prydplanter, og de normaliserer også nødvendigvis planteomsorg, gjenoppretter riktig vanning, temperatur og fuktighet..

Blomstring og omsorg for ludisia -orkideen – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil