15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan reproducerer blåregn-grunnleggende metoder og en trinnvis algoritme

hvordan reproducerer blåregn Wisteria er et spektakulært og hardfør vintre som ikke krever særlig aktiv omsorg. Hvis du vet hvordan blåregn formerer seg, kan du dekorere stedet selv ved hjelp av nye frøplanter. Dette er en plante fra belgfrukterfamilien, som perfekt grønt vertikale fly – et gjerde, et gjerde, en støtte. Wisteria blomster er formet som bønne eller erte blomsterstand, frukt ligner modne bønner. Planten er frostbestandig, vokser på ett sted i mer enn 100 år, blomstrer frodig og rikelig. Det er flere måter å avle blåregn på.

De viktigste metodene for avl

en av måtene for forplantning av blåregn

For å dyrke en blåregn kan du bruke ett av følgende formeringsalternativer:

 • frø;
 • stiklinger;
 • lagdeling;
 • dele busken;
 • vaksinasjon.

De tre første metodene brukes oftest. Hvordan forplante blåregn hjemme, bestemmer gartneren selv. Hovedkriteriene er kunnskap og praktisk erfaring.

Hvordan reproducerer blåregn med frø

hvordan reproducerer blåregn med frøPlantemateriale kan tilberedes uavhengig eller kjøpes i en spesialbutikk. Frøspiring varer 2-3 år.

Den største ulempen med metoden er det faktum at de oppnådde frøplantene kanskje ikke beholder alle sortens egenskaper ved arten.

Planter som vokser på lignende måte kan imidlertid brukes som grunnstamme for poding av blåregn.

Først er det nødvendig med forberedelse av plantemateriale – stratifisering. Etter lagdeling av frø øker spiringsprosenten til 100%.

Steg-for-trinn algoritme for prosessen:

 1. Legg frøene i fuktig torv, sphagnum, kokos. En praktisk beholder for dette stadiet er en glidelås eller en vanlig krukke med lokk..
 2. Plasser den på den nederste hyllen i kjøleskapet eller i grønnsaksrommet.
 3. Luft frøene minst en gang i uken.

Når frøene begynner å klekkes, er de klare til å plante..

Det er to måter å forplante blåregn med frø hjemme:

 • frøfri – ved direkte såing i bakken;
 • frøplante.

Hvis et frøfritt alternativ er valgt, bør jorden på stedet forberedes på forhånd. Grav opp først, tilsett deretter humus og sand, nivå overflaten. Lag små spor 2 cm dype og fordel wisteriafrøene. Dryss med et tynt lag jord, vann grundig med en sprayflaske. Såtid – mars.spiring av frø til frøplanter

For det andre alternativet bør såing av frø utføres 2 måneder før planting av frøplanter i bakken:

 • først forberede jord og beholdere;
 • hell et dreneringslag i beholderen, deretter fruktbar jord;
 • lag riller på overflaten med en dybde på 1,5 – 2 cm;
 • bryte ned spirede frø;
 • dryss med jord med et lag på 2 mm.

Legg blåregnfrø horisontalt for å lette spiringsprosessen.

Dekk beholderen med glass eller folie, sett på et mørkt sted. Etter at spirene dukker opp, overfør esker til lyset, fjern glasset. Hvis plantene strekker seg ut under vekstprosessen, må de dykkes..

Plant kraftige planter om høsten, resten om våren.

Stiklinger av blåregn

roting av blåregn -stiklingerMed denne metoden bevares alle varietetiske egenskaper ved blåregn..

Det er to metoder for å forplante blåregn med stiklinger..

Ved bruk av lignifiserte stiklinger

reproduksjon ved lignifiserte stiklingerFor kutting må du bruke skuddene i inneværende år. Klipp om høsten. Lengden på skaftene er ca 8 cm med 2-3 velutviklede knopper. Legg materialet på et fuktig underlag, oppbevar det til våren ved en temperatur som ikke overstiger + 3 ° C.

Etter overvintring (midten av april) forbereder du beholdere for stiklinger, fyller dem med jord. Det øverste laget er fuktet sand. Plasser fremtidige frøplanter vertikalt i en avstand på 10 cm fra hverandre med en dybde på 4 cm. La stå til høsten.

Transplanter deretter til et drivhus eller drivhus for dyrking. Unge vinstokker kan plantes på et permanent sted om et år..

Rotprosesser

rotforplantningFor denne metoden for forplantning av blåregn med stiklinger, må du grave en voksen busk om våren. De mest utviklede røttene kuttes halvparten av lengden, resten med 1/3. Etter å ha kuttet av noen av røttene, må busken graves igjen og legge til fruktbar jord. Neste vår, gjenta prosedyren, men kutt nå de unge gjengrodde røttene. Skjærtykkelse 5 mm, lengde 10 cm. Behandle plantematerialet med et soppdrepende middel og plant det på et forberedt bed med fruktbar jord. Tomten skal vannes regelmessig. Om høsten sorterer du plantene i 2 kategorier. De mest levedyktige transplanteres til et permanent sted. Resten bør plasseres i et drivhus for dyrking, etterfulgt av planting på stedet.

Skjæring er en vellykket måte å forplante blåregn, som ikke krever spesiell kunnskap.

Hvordan multipliserer blåregn med lagdeling

forplantning av blåregn ved lagdelingDet enkleste og rimeligste alternativet er forplantning av blåregn ved lagdeling. Samtidig bevares alle sortens egenskaper. Det er nødvendig å trykke ettårsskuddet i bakken, erstatte en beholder med jord nedenfra. Lag et snitt for 1/3 av skuddets diameter ved kontaktpunktet mellom barken og bakken. Fest dette stedet i en beholder, dryss med jord på toppen. Fukt regelmessig. Du kan skille et nytt vintre neste år..

podning blåregnDette er de viktigste måtene som blåregn reproduserer hjemme. Det er nok av dem til å få nye levedyktige vinstokker..

Video om forplantning av blåregn med frø

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil