15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fantastisk kamillehage nivyanik – dekorasjon av nettstedet ditt

kamillehage nivyanik Ikke helt en kamille, men heller ikke en krysantemum – i dag skal vi snakke om en populær plante, bedre kjent som hagekamille. Utad ligner blomstene veldig mye på kamille, men fra et botanisk synspunkt er de det ikke. Dessuten tilhørte de generelt generelt slekten krysantemum. Og bare over tid, etter å ha grundig studert de karakteristiske egenskapene til planten, ble den tatt ut i en egen slekt. Hva er denne mystiske tusenfryd og er det vanskelig å dyrke den i hagen? La oss finne ut av det.

Kamillehage nivyanik – plantebeskrivelse

tusenfryd i hagen Nivyanik er en slekt av urteaktige planter fra familien Asteraceae eller Asteraceae. Den inkluderer årlige og flerårige varianter som er forskjellige i form og høyde på buskene, samt form og farge på knoppene. Tidligere ble alle arter av slekten Nivyanik ansett som en slekt av krysantemum. Siden bladene på tusenfryd er glatte, uten pubescens, og det ikke er noen karakteristisk bitter aroma, ble den til slutt isolert i en egen slekt. Slik dukket det opp en uavhengig art av hageplanter kalt nivyanik..

På den annen side ser det ut til at store blomsterstander med gul kjerne og smale hvite kronblad indikerer at vi har kamille foran oss. Faktisk har begge plantene mye til felles, ta minst formen på blomstene. Dette forente dem til en familie, men hver av blomstene er fortsatt en egen slekt..

Det er lett å skille tusenfryd fra kamille ved bladene. Hvis de i kamille er fjærete, åpent, så i tusenfryd er bladplaten solid, men med en utskåret kant.

Avhengig av arten kan bladene vokse enten fra roten eller på stammen. Den er rett, fra 30 til 120 cm høy, igjen avhengig av plantetype. Tusenfryd blomstrer med god omsorg to ganger, på slutten av våren og sensommeren. Blomstene dannes på tuppen av stilkene, de er store, fra 8 til 12 cm i diameter, i form av en kamille. Sentrum av blomsterstanden består av rørformede gule kronblad omgitt av hvite eller gulaktige sivblader.

Populære varianter av tusenfryd

Hage tusenfryd er representert av mer enn 70 varianter, blant hvilke slike flotte arter bør bemerkes:

 1. Nivyanik Grand Illusion. Kompetent planting og omsorg for denne flerårige lar deg vokse en forgrenet busk opp til 1 m høy. Blomstringene er store, 10-12 cm i diameter, hvite.nivyanik Grand Illusion
 2. Crazy Daisy daisy variasjon. Bush opptil 70 cm høy med små, maksimalt 8 cm i diameter, kurver. Men de er terry, med tynne kronblad..Nivanny Crazy Daisy
 3. Storblomstret kornblomst Giant. En av de største tusenfrydene. Bush opp til 80 cm høy med sterke stilker og store kurver opptil 12 cm i diameter.storblomstret tusenfrydgigant
 4. Nivyanik -sorten er fantastisk Broadway Lights. En kort busk opp til 50 cm høy med delikate gule tusenfryd.nivyanik Broadway Lights
 5. Nivyanik er praktfull Fiona Goghill. Busken er 60 cm høy, blomsterstandene er tett doble, med en fylt kjerne. Samtidig blir kronbladene lengre og lengre nærmere kanten av kurven..Nivyanik Fiona Goohill

Tidspunkt og metoder for å plante en nivyanik

Hage tusenfryd vokser med frø. Tidspunktet for når du skal plante en tusenfryd avhenger av plantemetoden..

Det kan utføres:

 • så frø i åpen mark.
 • plante frø til frøplanter.

Hvordan og når du skal så en kornblomst i åpen mark

kamillefrø hage nivyanik

Når det gjelder når du skal plante hagemarker på en frøfri måte, kan dette gjøres på to måter:

 1. Vårsåing. Frø blir sådd på et blomsterbed i slutten av april, når jorda varmes opp og frosten forsvinner. Det er praktisk å så dem i riller med en radavstand på minst 20 cm. Hvis jorden er tørr, må sengene kastes, og etter såing må de mulkes med torv. De voksne plantene må tynnes ut, og om nødvendig kan tusenfryd plantes tidlig på høsten. Det første året danner plantene en rosett og et rotsystem. De vil blomstre først neste vår, i det andre leveåret..
 2. Vintersåing. Det er bedre å så frø i begynnelsen av oktober, tørke uten forbehandling. Etter overvintring i jorda vil de på våren gi minnelige skudd. I mai måned kan buskene plantes, og de vil blomstre allerede i inneværende sesong..

Dyrking av en tusenfryd gjennom frøplanter

voksende frøplanter av tusenfrydFordelen med plantemetoden er at tusenfryd kan gi den første testen blomstring allerede i sååret. Frø til frøplanter bør sås i slutten av februar i lett næringsrik jord..

Et universelt underlag er egnet, eller du kan tilberede en jordblanding ved å blande:

 • løvfellende humus;
 • sand;
 • høy torv.

For å unngå plukking kan frøene sås direkte i separate beholdere. Dette kan være plastkopper, spesialkassetter eller torvgryter. Det er ikke nødvendig å suge frøene på forhånd, de spirer godt selv, hvis du ikke “begraver” mye. Det er nok å strø avlingene lett med et tynt lag jord. For spiring trenger de varme og fuktighet, så det er tilrådelig å holde avlingene under en film til spiring. Bare med jevne mellomrom må du lufte ut for ikke å bli muggent..

Når plantene dukker opp, er det bedre å flytte plantene til et kjøligere rom slik at de ikke strekker seg ut. Når du sår tidlig, er det godt å installere flere belysningslamper. Da blir buskene sterkere og mer utviklet. Hvis såingen ble utført i en generell beholder, når 3 blader dannes, må plantene dykkes med omlastingsmetoden. Litt humus bør tilsettes i jorda. En uke før plukkingen og en uke etter det, vil det være godt å mate plantene to ganger med organisk gjødsel.

dykkende frøplanterI begynnelsen av mai bør tusenfrydens frøplanter herdes og forberede transplantasjon til et permanent sted. Den kan plantes på et blomsterbed fra midten av mai, og etterlate ca 40 cm mellom buskene, avhengig av sorten. Lavvoksende arter kan plantes tettere, mens det er verdt å sørge for at rotkragen ikke blir dypere.

Hvis det ikke er mulig å finne et sted i huset for frøplanter av tusenfryd, kan du dyrke kamille i et drivhus.

For dette blir frøene sådd om våren på frøplanter, og dypet dem med 2 cm. Etter spiring må plantene tynnes ut og etterlates for dyrking. Buskene kan transplanteres til et permanent sted på slutten av våren, og det er bedre å la dem stå til begynnelsen av høsten.

Nivyanik: planting og omsorg i det åpne feltet

ta vare på juret i hagenDet er bedre å gi Nivyanik et koselig og lyst hjørne. For at stilkene skal være sterke og rette, og blomsterstandene skal være store, trenger tusenfryd god belysning. Mangel på vind er spesielt viktig for høye varianter, fordi det kan bryte skuddene. Hvis du planter en tusenfryd på et skyggefullt sted, vil dette føre til knusing av blomsterstandene og krumning av skuddene..

Ikke mindre viktig i spørsmålet om hvor du skal plante kamille i landet, er forberedelsen av jorda. I tung og vannet jord vil kornblomsten imidlertid ikke vokse, og sandjord er ikke veldig egnet for den. Kraftige busker med sterke stengler og stor nydelig blomstring kan bare dyrkes i fruktbar løs jord med nøytral surhet. Før du planter, bør du grave opp området med introduksjon av humus.

I lavlandet, hvor vann ofte samler seg, er det umulig å plante en tusenfryd, spesielt stauder. Av overflødig fuktighet vil buskene begynne å skade, råtne og dø innen et år..

blomsterseng

Omsorg for en kornblomst i et blomsterbed er generelt ikke spesielt plagsomt og består av følgende prosedyrer:

 1. Vanning. Voksne planter vil ikke dø av savnet vanning, men voksende busker trenger fuktighet hele tiden. Regelmessig vanning er like viktig i løpet av knoppdannelsen. Og mulching vil bidra til å forhindre rask tørking av jorda..
 2. Topp dressing. Flerårige varianter må befruktes tidlig på våren, og strø urea mellom plantene. I begynnelsen av mai kan alle typer tusenfryd mates med nitrofos og mulleinoppløsning med en ukes pause. Gjenta denne fôringen 2 ganger til – i juli og oktober (for stauder).
 3. Beskjæring. Etter hvert som blomsterstandene forsvinner, er det bedre å kutte dem av slik at de ikke ødelegger plantens utseende og ikke tar bort styrken. Hvis det skal skaffes frø, er det noen få av de største blomstene igjen på hver plante. Det anbefales å kutte stauder for vinteren “på en stubbe” og legge til jord slik at de ikke fryser.

Storblomstrede og frottévarianter for vinteren må dekkes med blader eller grangrener. Generelt vintrer Nivyanik godt..

Avslutningsvis vil jeg merke til at hagen kamille nivyanik ikke vil forårsake store problemer. Det er lett å dyrke det, planten krever ikke spesiell omsorg..

Hvorfor blir blomstene til nivyanik mindre – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil