15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel hjemmepleie for hatioraen

hjemmepleie for hathiora Hatiora er en eviggrønn saftig plante fra den epifytiske kaktusfamilien, det er en liten busk med rette og forgrenede leddskudd. Som med mange planter av kaktusfamilien, er det enkelt å ta vare på en hatiora hjemme, men har en rekke funksjoner..

hatiora in vivo Under naturlige forhold kan denne planten finnes i regnskogene i Brasil på stammene, grener av trær og på steinete bergarter. Til tross for upretensiøsiteten til saftige planter, er bare fem typer hatiorer tamme og tilpasset innendørs blomsterbruk..

Hva inkluderer hjemmetjenesten for en hatiora?

hjemmepleie for hathioraSiden busken har en spredende krone, er hovedbetingelsen for dens vellykkede vekst tilgjengeligheten av tilstrekkelig plass i en blomsterpotte eller potte. Hatioras skudd er veldig skjøre, så du må ta vare på støtter for ytterligere stabilitet i de sentrale stilkene og grenene som er for store, som kan bryte under egen vekt..

Mikroklima og belysning

belysning for hatioraDen innendørs blomsterhatiora er fotofil, men krever diffust belysning, siden direkte sollys kan forårsake brannskader på grønne skudd. Med utilstrekkelig lys reduseres planteveksten. Temperaturregimet er ganske variabelt fra + 18˚C til + 27˚C, men avhenger av sesongskiftet. I dette tilfellet bør skarpe temperaturendringer og trekk unngås. Når den avkjøles til en temperatur på + 8 ° C, er frostskader på røttene og hele plantens død mulig.

Som alle tropiske innbyggere elsker hatiora høy luftfuktighet, men har en negativ holdning til vannlogging av jorda. På varme sommerdager må planten sprayes med en sprayflaske og vannes bare når jorden er helt tørr. Om vinteren bør mengden vanning minimeres, omtrent 1-2 ganger i måneden. Det anbefales å sette vann for vanning i løpet av dagen, siden ferskvann er for hardt og kan endre jordens pH..

Om vinteren bør temperaturen være litt lavere enn om sommeren. Sesongmessige temperaturendringer er viktige for nyredannelse.

Noen blomsteroppdrettere, for å bringe omsorgen for hatiora hjemme nærmere de naturlige forholdene i dens habitat, plasserer du en gryte med en plante i en pall med våt ekspandert leire.

Jord og gjødsel

Røttene til hathiora er veldig svake og ligger i det øvre laget av jorda, derfor må jorden velges litt sur med en pustende lysstruktur. En blanding av torv, grov sand, torv og løvjord, tatt i forholdet 1: 1: 1: 2, er best egnet. Kull og trebark tilsettes det ferdige underlaget..

Før jordblandingen utarbeides, må sanden kalsineres godt i ovnen i 1 time eller fylles med en rosa løsning av kaliumpermanganat.

Som toppdressing brukes mineral nitrogenholdig gjødsel som inneholder slike grunnleggende sporstoffer som nitrogen, fosfor og kalium i forholdet 1: 2: 3. Gjødsel som inneholder kalsium er ikke egnet for hathiora, siden dette sporelementet alkaliserer jorda..

Beskjæring og transplantasjon av hatiora

hatiora -transplantasjonDenne planten trenger ikke dekorativ beskjæring. Kaotisk gjengrodde skudd og et litt uryddig utseende av busken er et eksotisk høydepunkt på hatioraen. Samtidig bør man ikke glemme hygienisk beskjæring – fjerning av skadede og gulnede segmenter. Dette gjøres for hånd uten bruk av skarpe skjæreverktøy. Segmenter skrues forsiktig ut av grenen uten å skade hele skuddet.

Hatiory-transplantasjon utføres vanligvis om våren i perioden med intens vegetativ vekst hvert 2-3 år. Størrelsen på den gamle og nye potten skal ikke være veldig forskjellig, ellers vil det bremse veksten og påvirke blomstringen negativt. Det nye rotsystemet tar veldig lang tid å fornye, så skader på det jordiske koma må minimeres. Busken overføres ganske enkelt forsiktig til en stor beholder, og hulrommene fylles med jordblanding..

Hvis planten ved transplantasjon blir dypere ned i jorden sterkere, begynner de nedre skuddene å råtne, noe som vil føre til at hele planten dør.

Reproduksjonsmetoder

reproduksjon av hatiors ved stiklingerInnendørs blomstrer hatiora om vinteren, så det anbefales å forplante planten tidlig på våren etter blomstringstiden..

Reproduksjon av hatiors og omsorg for nye planter avhenger av avlsmetoden:

  1. Skjæring er den raskeste og mest praktiske måten. For å gjøre dette, vrid, bryt av et fragment av skuddet som inneholder 2-3 segmenter. Kvistene tørkes i flere timer og rotfestes i et fuktig underlag (torv og sand i like store mengder). Nye planter vannes bare i en panne når jorden er helt tørr. For å akselerere dannelsen av nye røtter kan du bruke sentralstimulerende midler, for eksempel “Kornevin”.
  2. Pode. Som en rotstokk brukes pereskiy stikkende, hvorfra den forgrenede delen fjernes og stammen deles. En gren av en hatiora, bestående av 2-3 segmenter, settes inn i kløften og festes med en gips. Plasteret fjernes etter starten av scionvekst.
  3. Reproduksjon av frø. Fra blomstene dannes frukt i form av gule eller hvite bær, etter at de modnes, kan frø høstes. Frø blir sådd forsiktig i et løst, fuktig underlag. Beholderen er dekket med glass. Så snart skudd vises, fjernes glasset umiddelbart. Når plantene vokser 3 cm i høyden, dykkes de ned i en egen beholder..

Frøformering brukes vanligvis til avl, siden det er en for lang og unødvendig komplisert prosess hjemme..

Hatiora blomst

hatiora blomstrer hjemmeBlomstringen begynner i desember og fortsetter til tidlig på våren. Knoppene legges vanligvis i enden av de yngste areolene. Levetiden til hver blomst er flere dager, men på grunn av blomsters ujevne utseende blomstrer planten i ca 2-3 måneder.

Omsorg for en hatiora hjemme under blomstring har sine egne egenskaper. Den anbefalte lufttemperaturen bør derfor ikke overstige 19˚С. For at blomstringen skal være så rikelig som mulig, må organisk gjødsel brukes om høsten når knoppene legges. Det er viktig å ikke la jorden tørke ut, ellers vil planten slippe blomster og knopper, men det er også umulig å overfuktige jorden.

Under blomstring anbefales det ikke å omorganisere potten eller snu den, ellers kan hatiora kaste blomster eller ikke åpne knoppene på lenge..

Nye blomsteroppdrettere spør seg ofte – hvorfor blomstrer ikke hatioraen? Det kan være flere årsaker til svaret på dette spørsmålet:

  • mangel på næringsstoffer i jorda – planten har ikke blitt transplantert på lenge eller befruktet lite om våren;
  • for høy temperatur om vinteren;
  • på grunn av manglende overholdelse av den sesongmessige temperaturendringen, dannet planten ikke knopper;
  • tilstedeværelsen av sykdommer og skadedyr.

Sykdommer og skadedyr

anlegget trenger hjelpMange uerfarne blomsteroppdrettere lurer på hvordan de skal ta vare på en hatiora, allerede i nærvær av visse problemer. Så hyppig og rikelig vanning kan føre til spredning av en bakteriell eller soppinfeksjon..

Bakterielle infeksjonsfokus vises på skuddene i form av løse, myke områder dekket med et viskøst stoff. Soppinfeksjon kan manifestere seg i form av muggplakk, skuddene blir tynnere, blir fargeløse, grå. I dette tilfellet må de skadede segmentene fjernes. Flytt blomsten til et varmere sted og stopp vanningen midlertidig.

I vanskelige tilfeller er det nødvendig å bruke soppdrepende medisiner. Hvis det meste av planten er infisert, skilles en sunn porsjon fra moderbusken. Deretter transplanteres den ved podning..

skadedyrbekjempelseEdderkoppmidd, skalainsekter og melus parasitter ofte på hathyor. Disse insektene er synlige på skuddene og lever av plantens saft. For å bekjempe dem brukes insektmidler, for eksempel “Aktara”, “Mospilan”, “Fitoverm”, etc..

Hvis det oppdages en bakteriell, sopp- eller parasittinfeksjon, må hatoren raskt isoleres fra andre innendørs planter.!

Ved utilstrekkelig vanning eller høy tørr luft krymper og visner plantens skudd. Utseendet til et stort antall lyspunkter på skuddene signaliserer solbrenthet. I dette tilfellet må planten bli mørkere..

Den langsomme veksten av hathiora og svak forgrening indikerer mangel på sporstoffer i jorda. Årsaken til dette kan ikke bare være utilstrekkelig befruktning av blomsten, men også vanning med hardt vann. Vil bremse planteveksten ved første bruk av ubalansert jord ved omplantning.

Fascinerende hatiora omsorg hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil