15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De viktigste finesser ved å plante eremurus og omsorg i det åpne feltet

plante eremurus og stell på det åpne feltet Eremurus er en levende flerårig plante som dyrkes som en original, eksotisk dekorasjon for en hage i hjemmet. Plantering av eremurus og utendørs omsorg har sine egne finesser og nyanser som ikke forårsaker problemer selv for nybegynnere gartnere.

Botanisk beskrivelse av eremurus

frodig blomstring av eremurus Eremurus er en flerårig tidlig blomstrende plante fra Xanthorrhoeaceae -familien med over 40 varianter. Oversatt fra det greske språket betyr Eremurus “ørkenens hale”. Den urteaktige blomsten fikk dette navnet på grunn av det uvanlige og eksotiske utseendet, myke og høye stammer, samt lyse farger.

Hovedtrekkene til Eremurus:

 1. Rotsystemet er rundt, skiveformet, opptil 13-15 cm i diameter, ligner utad en sjøstjerne med små laterale røtter.eremurus rotsystem
 2. Høy busk – avhengig av sorten, kan den nå 120-250 cm. Skuddene er kraftige og store.høy eremurusbusk
 3. Bladene kan varieres – jevne, innsnevrede, brede. Busken er rikelig dekket med løvverk, samlet i attraktive rosetter.eremurus blader
 4. Blomstringene har en stjerneformet eller børstelignende form og er plassert på stilkene i en spiral. Fargene varierer vesentlig avhengig av sorten og kan være burgunder, skarlagen, oransje, kremgul, melkeaktig eller snøhvit.strukturelle trekk ved eremurus blomsterstand
 5. Blomstringene har myke, lange støvdragere, hvis farge oftest står i kontrast med hovedfargen.

lang blomstrende eremurusEremurusens blomstringstid varer fra andre halvdel av mai til slutten av juli, hvoretter, i stedet for blomsterstanden, brune sfæriske “bokser” fylt med frø modnes.

Når du planter en eremurus og forlater det åpne feltet, må du huske på at planten begynner å blomstre bare 4-6 år etter spiring av frøene..

Plantering av eremurus og utendørs pleie

plante eremurus og stell på det åpne feltetEremurusplanting og utendørs pleie kan gjøres både av frøplanter og direkte av frø. For å dyrke en eksotisk plante er det best å velge åpne, jevnt opplyste og godt drenerte områder. Rotsystemet tåler ikke stillestående fuktighet og kan dø..

Plantering av Eremurus om høsten utføres i midten av september. Planten er ikke kresen med jorda, fordi den under naturlige forhold vokser lett på steinete platåer.

Jordforberedelse

klargjøring av landingsgropenHovedrollen ved valg av sted for planting av flerårig plante er tildelt grunnvann. På et høyt nivå utføres dyrking av eremurus best i godt drenerte blomsterbed..

Når du forbereder hull, er det viktig å bruke dreneringsmateriale – pukk, grus eller småstein. Dekk dreneringslaget med et lag med fruktbar jord med en nøytral eller lett alkalisk reaksjon.

Det er best å bruke torvjord med kompost eller humus som jord, blandet i et forhold på 3: 1. Fine småstein eller grov sand kan tilsettes til denne sammensetningen..

Voksende frøplanter

voksende eremurusplanterPlanting av eremurus fra frø og omsorg for en eksotisk plante utføres oftest etter forberedelse av plantene. Denne plantemetoden garanterer god spiring, rask roting og full utvikling av planten..

For dyrking av frøplanter brukes plastbeholdere med en høyde på ca 17-20 cm. Remurusfrø begraves i fruktbar jord til en dybde på 1,2-1,5 cm. Plasser deretter beholderen i et mørkt og kjølig rom der lufttemperaturen ikke overstige + 16 ° С.

Eremurus spirer trenger daglig vanning. La beholderne stå i dette skjemaet til mars – det er på dette tidspunktet de første skuddene vises.

Eremurusfrø er preget av dårlig spiring, så spirer vises sakte – i gjennomsnitt kan perioden med voksende frøplanter ta opptil 2-3 år.

Steg-for-trinn landingsalgoritme

Eremurus landingsmønsterEremurus agrotechnics anbefaler å la en avstand på minst 30-50 cm være mellom buskene, siden rotsystemet vokser veldig raskt. Hvis plantene er store nok mellom dem, må du la 50-70 cm stå igjen.

Eremurus frøplanterFor rask roting og aktiv vekst i Sentral-Russland, anbefales det å dyrke Eremurus fra frøplanter som er minst 2-3 år gamle, med fragmenter av dannede røtter.

Trinn-for-trinn planteteknikk:

 1. Forbered hullene for den flerårige planten – dybden skal være omtrent 25-35 cm.
 2. Fyll med et lag dreneringsmateriale 8-10 cm tykt, på toppen av det – en tidligere tilberedt jordblanding.
 3. Plasser frøplanten i midten av hullet og spre forsiktig rotsystemet – sørg for at alle røttene peker i forskjellige retninger.plante en eremurus -knoll
 4. Begrav blomsterløkene 6-8 cm i bakken.
 5. Planten kan ikke fjernes fra potten der den spiret, men overføres sammen med jordklumpen.
 6. Dryss forsiktig hullet med frøplanten slik at det ikke er tomrom igjen i den, men ikke tamp for mye.

Etter å ha plantet eremurusen, vanner du hullet rikelig. Det er ikke nødvendig å bruke gjødsel, ellers begynner den eksotiske planten å aktivt bygge opp sin vegetative masse, noe som påvirker dannelsen av peduncles negativt..

Utendørs omsorg for eremurus

utendørs omsorg for eremurusNår du dyrker eremurus i åpen jord, er det ikke nødvendig med spesiell omsorg. Planten vokser aktivt peduncles og grønn masse bare med vanlig vanning – på varme, tørre dager bør den vannes 1-2 ganger hver 10. dag.

Ved vanning bør jorden fuktes til en dybde på 18-20 cm. I regnvær trenger eremurusen ikke ekstra vanning. Fuktighetskrem bør også stoppes umiddelbart etter at blomstringen er fullført..bruk av superfosfat for eremurus

Eremurus blir matet 4 ganger:

 • Oktober – superfosfat (45 g per 1 kvm);
 • Mars-april-kompost eller kompleks mineralgjødsel (5-7 kg eller 55-65 g per 1 kvm);
 • slutten av mai, så vel som før dannelsen av peduncles – komplekse mineralforbindinger som inneholder fosfor, nitrogen og kalium.

Under blomstring må du regelmessig fjerne visne, tørkede blader. Hvis du ikke skal samle plantens frø, bør “belgene” også fjernes umiddelbart etter at de har falmet..

samle eremurusfrøEremurusfrø kan høstes i andre halvdel av august. De finnes i sfæriske frøkapsler, som gradvis begynner å sprekke etter full modenhet. Disse “boksene” kuttes best litt umodne, dryss deretter jevnt i et varmt rom og la dem stå til modenhet..

Vinterplanter

forbereder eremurus for vinterenEremurus tilhører frostbestandige planter, men kuldebestandighet avhenger av sorten. Noen termofile arter tåler ikke et fall i lufttemperaturen og trenger ekstra ly. Til dette formålet kan du bruke et lag med torv eller kompost – tykkelsen skal være 10-20 cm.

eremurus blomstrerI regioner med en liten mengde snø kan du i tillegg isolere eremurus med barrtrinnsgrangrener. Et slikt ly kan brukes selv i det kalde klimaet i Sibir. På våren, når faren for returfrost har passert, kan isolasjonen fjernes.

Eremurus er en flerårig plante som kjennetegnes ved sitt lyse utseende og upretensiøs omsorg. Når den vokser riktig, vil den bli en original, eksotisk dekorasjon for enhver hage. Anlegget brukes både i enkelt- og gruppeplantinger..

Plante eremurus og omsorg i det åpne feltet i landet – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil