15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for et diplom – vi vokser en lunefull Tropicana

hjemmepleie for vitnemål Er du interessert i planter med karakter? Da kan det å ta vare på vitnemålet ditt hjemme tilfredsstille nysgjerrigheten din. Ikke mange forplikter seg til å dyrke denne planten, fordi den ømme lianaen ikke er en av de avlingene som kan glemmes etter planting. Opprinnelig fra de fuktige tropene, som hjemmeplante, krever det en spesiell tilnærming. Men på den annen side kompenserer denne blomstrende lianen for overflødig oppmerksomhet mot seg selv med rikelig og lang blomstring. Hva trenger en lys skjønnhet for å holde seg så elegant lenge og blomstre hvert år??

For den luksuriøse blomstringen har blomsteroppdretterne gitt diplomet mange delikate “kallenavn”. Blant dem den mest populære: chilensk jasmin, boliviansk rose, brasiliansk balsam, meksikansk tre av kjærlighet.

Beskrivelse av anlegget

klatreplante Diplomer er en av de lyseste representantene for kutrov -familien. Det er en klatrende, eviggrønn og nydelig blomstrende plante med nesten 200 arter og en ganske lunefull karakter. Den vokser i form av en frodig busk eller liana, hvis skudd blir lignifiserte over tid. I naturen kan lengden på liana vipper overstige 5 m. Hjemme er det imidlertid vanligvis ganske akseptabelt for et rom 2 m. Mettede lyse ovale blader er motsatte langs hele lengden på grenene. På avstand virker de kunstige, fordi bladplaten er tett, læraktig og også dekket med en blank glans. Hvis du plukker et blad og bryter det, vises en melket juice.

Dipladenia refererer til giftige planter, og melkesaften forårsaker brannskader. Enhver prosedyre der det er behov for å berøre blomsten, må utføres med hansker..

Blanke blader på lange krøllete skudd ser vakre ut selv. Imidlertid manifesterer den virkelige “essensen” av diplodemien seg under blomstring. Ikke bare er den veldig langvarig. De første knoppene dukker opp tidlig på våren, og de siste blomstrer på senhøsten. I tillegg har sjelden noen planter så mange blomster. En voksen busk av diplodenia, som blomstrer i mer enn en sesong, kan produsere opptil 80 knopper om gangen. Videre varer hver av dem opptil 2 uker..

store lyse blomster av diploidiaHver for seg skal det sies om fargene selv. De er store, opptil 10 cm i diameter, rørformede og har en lys farge. Avhengig av den spesifikke sorten, kan det enten være delikate hvite eller rosa blomsterstander eller rike burgunderknopper. Blomstene består av 5 kronblad, avsmalnende mot kanten, og i nesten alle arter avgir de en søt aroma.

Navnet på planten er oversatt som “to-jern”. Dipladenia på stammer har to honningkjertler, som tjente som grunnlag for navnet på kulturen. I den vitenskapelige litteraturen er blomsten fremdeles ofte funnet under navnet Mandeville. Han mottok det takket være en engelsk diplomat som var glad i hagearbeid..

Innendørs forhold for diplomatisk liv

Siden planten er hjemsted for de varme og fuktige tropene, er det ikke overraskende at den innendørs begynner å være lunefull. For at vintreet virkelig skal forgrene seg og blomstre voldsomt, må det gi forhold som er så nær naturlige som mulig. Først og fremst gjelder dette belysning, temperatur og fuktighet..

Hvor mye lys trenger et diplomati

belysning for vitnemålDen rike fargen på løvhodet og overflod av blomstring avhenger direkte av belysningen. Liana trenger lys, men diffust belysning. En blomsterpotte kan plasseres på sørvinduet bare hvis vitnemålet er beskyttet av et gardin om ettermiddagen. Ellers brenner bladets rike farge ut, brannskader vises på dem, og knoppene smuldrer.

Det er ganske naturlig at det nordlige vinduet heller ikke vil passe til en tropisk gjest. Det er for lite lys for henne, noe som vil føre til strekking av grenene. Med dårlig belysning lider selve blomstringen, noe som reduserer antall eggstokker..

Øst- og vestvinduer – akkurat det Mandeville trenger.

diplomatisk eiendom på balkongenOm sommeren kan vinrankepotten tas med ut på balkongen, forutsatt at den er skyggelagt. Diplomati elsker frisk luft, men ikke utkast. I et privat hus kan du flytte en busk til en sommerterrasse og plukke opp et koselig, ikke blåst hjørne for det.

Luftfuktighet er en viktig betingelse for diploidia

Som enhver tropisk innbygger krever liana luftfuktighet, spesielt under blomstring. I et hus er det nesten umulig å oppnå slike indikatorer som i naturen, spesielt i fyringssesongen. Det beste alternativet er å plassere blomsterpotten i et brett fylt med våte småstein. Og, selvfølgelig, spray busken regelmessig.

Funksjoner ved temperaturregimet

komfortable forholdMandeville er en av plantene som ikke er redd for høye temperaturer. Tvert imot, i en varm sommer på et mørkt sted, blir fargen bare lysere og rikere. Men ikke glem at under våre forhold om vinteren blir dagslysetiden betydelig kortere. Diplomati slutter å blomstre og går i dvale og stopper utviklingen. I denne perioden bør temperaturen i rommet ikke være høyere enn 15 °, men ikke lavere enn 12 ° varme.

Et annet interessant trekk ved å dyrke en diplodeniablomst er muligheten til å forlenge blomstringen. Hvis du ikke senker temperaturen, men holder den rundt 25 ° C hele året, blomstrer vintreet hele året. Men for dette må du også gi anlegget 14-timers dagslys. For dette er spesielle lamper installert..

Jord for diplomati

jord for diploingÅ dyrke og ta vare på et diplom innebærer også en riktig valgt jord. Blomstrende liana er krevende for jordens sammensetning. Den skal være fruktbar, lett og sur. Ren torv kan brukes til roting av stiklinger. En voksen plante trenger allerede mer næringsrik jord, men tilstedeværelsen av torv i den er et must.

En slik jordblanding er ikke vanskelig å tilberede alene, og blander i like deler:

  • torv;
  • sand;
  • humus;
  • torvland.

Perlitt kan tilsettes i stedet for sand.

Hjemmetjeneste for vitnemål

diplomatisk eiendom i vinduskarmenSom du kan se, er opprettelsen av komfortable forhold for det av største betydning for dyrking av en tropisk liana..

I fremtiden vil det bare være å støtte dem og gi planten tilstrekkelig ernæring, nemlig:

  1. Vanning. I blomstringsperioden trenger vintreet hyppig og rikelig jordfuktighet. På våren og høsten er det nødvendig å vanne busken minst to ganger i uken. På en varm sommer må du overvåke jordens fuktighet daglig og vanne den så snart den tørker opptil 1 cm dyp. Om vinteren reduseres vanningen. Vannet skal være varmt, fast, uten kalkblanding. Men litt sitronsyre en gang i måneden skader ikke å tilsette.
  2. Sprøyting. Å fukte kronen vil hjelpe diplodenia med å opprettholde nødvendig fuktighet.
  3. Topp dressing. Som en blomstrende plante trenger Mandeville ekstra befruktning. Dette bør bare gjøres fra begynnelsen av våren til slutten av sommeren, ved bruk av flytende preparater. I hvileperioden trenger busken ikke fôring. Tidlig på våren, når den aktive veksten av nye blader begynner, må nitrogengjødsel påføres flere ganger. Med begynnelsen av dannelsen av knopper, bør du bytte til kalium-fosforpreparater.
  4. Etablering av støtte. Skuddene til diplodeni er lange og ganske skjøre. For at de ikke skal gå i stykker, anbefales det å installere en spesiell stige i potten. Støtte er nødvendig selv om Mandeville vokser som en busk.
  5. Beskjæring. Liana vokser veldig raskt, slipper nye skudd og strekker seg fjorårets grener. Det er viktig å ikke gå glipp av øyeblikket når du skal kutte av diplodemien. Dette bør gjøres etter slutten av blomstringen, forkorte de grenene som ikke hadde tid til å knopp i den nåværende sesongen. Ikke mer enn 1/3 av rømningen er igjen. Gamle stilker kan også forkortes noe, noe som gir planten ønsket form..beskjæring av diplodeni
  6. Overføre. Det bør bare utføres når busken tydelig har vokst ut av potten, noe som fremgår av utstående røtter. I en voksen stor Mandeville er det nok å bytte matjord.

Når du starter beskjæring, er det nødvendig å ta hensyn til at blomsterknoppene til diplodemien bare legges på ung vekst. En kardinal kutt vil påvirke blomstringen neste sesong, og redusere antall knopper betydelig. Det er bedre å oppdatere busken litt og legge lange grener rundt støtten.

Hjemmetjeneste for vitnemål om vinteren

Diplomatisk eiendom om vinterenUnder naturlige forhold kan liana blomstre kontinuerlig gjennom året. Som romkultur for vinteren, forlater den for tvungen hvile. Dette skyldes en betydelig reduksjon i dagslys. For at overvintringen skal lykkes, er det nødvendig å beskjære i begynnelsen av november og redusere vanningen. Sprøyting og fôring stoppes til våren.

Om vinteren må potten med dipladenia flyttes til et kjølig rom, men ikke til vinduet. Det er en risiko for at jorden vil overkjøle, og dette vil føre til at planten dør..

Med “kjølig rom” mener vi bare kjølig, ikke minusgrader. Vintertemperaturregimet for å holde creepers bør være i området 12-15 ° C. Hvis bladene på diplodenia blir gule og faller av, kan dette bare være et resultat av at hun er kald. Om sommeren gir vintreet en lignende reaksjon på overflødig eller mangel på fuktighet..

Reproduksjon av diploania

reproduksjon av diplopi med frøDu kan få nye planter av tropisk liana ved å bruke frø eller stiklinger. Såing av frø kan startes tradisjonelt på våren, i mars, ved bruk av et torvunderlag og et drivhus. De spirer lenge nok, og noen ganger vises de første skuddene først etter 4 måneder. For å fremskynde denne prosessen kan du suge frøene i en vekstfremmende før såing. Diplomati begynner å plukke plantene når et par sanne blader dannes i plantene.

Terry -varianter av Mandevilla dyrkes oftest med frømetoden. Stiklinger av denne sorten er ekstremt motvillige til å rotere..

reproduksjon av diplopi ved stiklingerFormering av diplopi ved stiklinger er en mer populær metode som lar deg se blomstring av vinstokker det første året. Stiklinger kan høstes fra april til juli, ved bruk av unge topper eller stilker fra treaktige stilker. De slår rot i torv (under filmen) eller først i vann med ytterligere transplantasjon..

Oppsummerende vil jeg merke til at noen av trekkene ved omsorg for vitnemål hjemme faktisk ikke er så skummelt. Dette er bare punktene du bør ta hensyn til i utgangspunktet. Men som et resultat vil den tropiske lianaen glede deg med en overflod av elegante knopper til sen høst. Prøv det og la det ordne for deg!

Fantastisk diplom på vinduskarmen – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil