15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyansene ved å dyrke en uvanlig plante av echinocactus Gruzoni

echinocactus gruzoni Echinocactus Gruzoni er en av de mest populære representantene for den saftige familien som er hjemmehørende i ørkenene i Mellom -Amerika. Det er høyt verdsatt blant gartnere for sitt uvanlige, spektakulære utseende, brukervennlighet og upretensiøsitet i omsorg, takket være at selv en nybegynner blomsterhandler lett kan takle å dyrke en plante..

Plantegenskaper

trekk ved echinocactus gruzoni Echinocactus Gruzoni er en sfærisk saftig fra kaktusfamilien. I naturen er det mer enn 200 varianter av denne planten, som vokser på slettene i Sentral- og Nord -Amerika, Mexico, samt de sørlige delstatene i USA..echinocactus gruzoni i naturen

Hovedtrekkene til echinocactus Gruzoni:

 1. Sukkulenten har en sfærisk form, som blir mer langstrakt etter hvert som den vokser (etter 12-15 år). Den leveres av mange ribber – oftest er det opptil 30-45 stykker.
 2. Echinocactus har ingen “barn” og sideskudd, og er en stor enkeltstamme.
 3. Under naturlige forhold kan echinocactus nå gigantiske størrelser – opptil 2-3 m i stammediameter. Når den vokser på en vinduskarme, overstiger diameteren ikke 30-50 cm.
 4. Planten er tett dekket med oppreist eller lett buet pigger. Lengden på perifere pigger opptil 3 cm, sentrale pigger opptil 5-6 cm.
 5. Blomstringen av echinocactus Gruzoni er svært sjelden, selv under naturlige forhold blomstrer knoppene bare på voksne planter over 20-25 år gamle.
 6. Echinocactus blomsterstander blomstrer om våren. Enkeltknopper, 6-7 cm i diameter, blomstrer vekselvis. Fargene deres avhenger av variasjonen..
 7. Echinocactus Gruzoni er en ekte “langlever” blant sukkulenter. Alderen til denne planten kan nå 100-300 år..

Echinocactus fikk navnet sitt til ære for Hermann Gruzon, en ledende tysk botaniker som ble berømt for sin enorme samling av kaktuser.

Echinocactus Gruzoni – vanlige arter

echinocactus blomstretI naturen er det mer enn 200 varianter av Echinocactus Gruzoni. Men de fleste av disse variantene er store, så det dyrkes bare noen få kompakte sukkulenter hjemme..

Vanlige varianter av echinocactus Gruzoni:

 1. Flat -pigget – kan nå opptil 1,5 m i bredden og 2 m i høyden. Ryggraden er gråaktig, rett. I blomstringsperioden er den dekket med gule rørformede blomsterstander.
 2. Pari er en sfærisk kaktus opp til 30 cm høy, som blir mer langstrakt med alderen. Planten er dekket med lange rosa pigger som blir hvite med alderen..
 3. Horisontal – dette navnet på en kaktus med røde nåler skyldes formen på stammen, som ikke vokser i høyden, men blir flat. Over tid endres nålene fra rødt til gult. Blomster av en uvanlig skarlagen eller lilla nyanse.
 4. Wide -spined – kaktusen er rikelig dekket med grå pigger. Når 1,6-2 m i høyden. Blomsterstanden er gul-oransje, traktformet.
 5. Flerhodet – også kalt “rainbow echinocactus”. Dette er den eneste representanten for sukkulenter opp til 65-75 cm høye, som kjennetegnes ved nåler i forskjellige nyanser – de kan være lilla, skarlagen, rosa.

kunstig farging av kaktus i butikkenOfte på hyllene til blomsterbutikker kan du se uvanlige kaktuser med lyse lilla, rosa, syrin, gule eller blå nåler. Derfor har nybegynnere blomsterbutikker ofte et spørsmål, hva heter en kaktus med gule nåler..

Faktisk finnes det ikke en kaktus med lilla nåler eller andre lyse farger i naturen. Dette er et vanlig markedsføringstriks. Planter er ganske enkelt farget med matfargestoffer eller skriverfarger.

regnbue echinocactusDet samme markedsføringsøyet brukes ved salg av den såkalte rainbow echinocactus. Den kombinerer en grønn stilk og torner malt i forskjellige nyanser av regnbuen. Hvis du kjører hånden over en slik plante, kan fargestoffpartiklene forbli på fingrene. Med regelmessig pleie får echinocactus raskt tilbake sin naturlige farge.

Voksende echinocactus Gruzoni

dyrking av echinocactus gruzoniDyrking av Echinocactus Gruzoni forårsaker ingen spesielle vanskeligheter, derfor er denne planten populær blant nybegynnere blomsterhandlere. Men man må huske på at full vekst, utvikling og blomstring av echinocactus bare er mulig når man skaper et optimalt mikroklima – temperatur, fuktighet og belysning.

Stedvalg og belysning

behagelig sted for planterDe beste forholdene for å vokse echinocactus Gruzoni anses å være sol, varme og god luftventilasjon. Planten elsker sterkt sollys og kan plasseres i direkte sollys..

Det anbefales å plassere en gryte med en blomst på vinduskarmen fra sør, sørøst eller sørvest side, og om sommeren å ta den ut til balkongen eller hagen. Store planter dyrkes best i drivhus eller drivhus.

Med mangel på belysning blir ryggradene til echinocactus tynne og begynner å smuldre. Derfor trenger anlegget ytterligere, kunstig belysning i korte dagslys timer..

Temperaturregime

behagelig temperaturOmsorg for Echinocactus Rainbow, som andre varianter av saftige, krever overholdelse av riktig temperaturregime. Anlegget tåler temperaturer fra + 22 ° С til + 26 ° С godt. Men en økning på mer enn + 30 ° C bør ikke tillates – dette påvirker veksten av echinocactus negativt og får den til å stoppe.

Om vinteren er echinocactus i ro, derfor trenger den en nedgang i lufttemperaturen ikke lavere enn + 10 ° C. Ved lavere hastigheter fryser overflaten av kaktusen, begynner å misfarges, brune flekker vises på den.

Valg av jord

jord for dyrking av echinocactus gruzoniEt viktig poeng i omsorgen for echinocactus grusonii er å velge riktig jord og potte for å dyrke den. For å gjøre dette kan du bruke et luftgjennomtrengelig næringssubstrat beregnet på sukkulenter..

Hvis det ikke er mulig å kjøpe et ferdiglaget underlag, kan du forberede det selv:

 • elvesand – 2 deler;
 • bladland – 2 deler;
 • torvland – 4 deler;
 • små grusstein eller ødelagt murstein – 1 del.

Tilsett små småstein, grus eller vermikulitt til ferdig jord. Dette vil forbedre kvaliteten på underlaget og fjerne overflødig fuktighet..

Riktig pleie av echinocactus Gruzoni

Det er flere regler for hvordan du skal ta vare på den røde echinocactus av Gruzoni, så vel som andre varianter av den globulære saftige. Plantepleie består av flere stadier – vanning, gjødsling, rettidige transplantasjoner. Av ikke liten betydning er forebyggende behandling av echinocactus fra sykdommer og skadedyr.

Vanning

riktig vanningI fasen med aktiv vekst (til rundt slutten av august) trenger echinocactus regelmessig vanning. Men de bør ikke være for store, da høy luftfuktighet kan forårsake svart råte på plantens rotsystem..

Echinocactus bør vannes minst en gang hver 15. dag, styrt av matjordens tilstand. I oktober må vanningen stoppes helt, siden planten er i dvale om vinteren..

Topp dressing

gjødsel for sukkulenterTopp dressing er nødvendig for Echinocactus Gruzoni i begynnelsen av vekstsesongen. Gjødsling utføres fra april til september ikke mer enn 1 gang på 3-4 uker.

Til dette brukes kompleks mineralgjødsel, som inneholder fosfor, kalsium og kalium. De fortynnes i henhold til produsentens instruksjoner og brukes til vanning av echinocactus..

Overføre

transplantasjon av echinocactus gruconiEchinocactus-transplantasjon utføres hvert 3-4 år. Dette må gjøres veldig forsiktig, siden planten har et skjørt rotsystem som er følsomt for eventuelle eksterne faktorer. Transplantasjonen utføres i vårmånedene, for dette brukes en blomsterpotte, hvis diameter er 4-5 cm større enn den forrige.echinocactus etter transplantasjon

Hvordan transplantere echinocactus Gruzoni:

 1. Fjern planten fra potten og undersøk rotsystemet nøye. Fjern eventuelle ødelagte, råtne og ødelagte røtter.
 2. Dryss de skadede områdene av røttene med knuste tabletter av aktivt karbon og la stå i 3 dager i en ren og tørr beholder..
 3. Fyll bunnen av blomsterpotten med et lag drenering 2 cm tykt. For å gjøre dette kan du bruke knust murstein, utvidet leire, små småstein.
 4. Fyll potten med et fruktbart underlag designet for dyrking av sukkulenter.
 5. Plasser echinocactus inne i potten og rett forsiktig ut røttene.
 6. Dekk plantens røtter med jord og tamp lett, dryss med små småstein på toppen.

Echinocactus Gruzoni er en uvanlig og attraktiv plante, en av de mest populære sukkulenter. Dens fordeler anses å være et lyst og spektakulært utseende, enkel å vokse og upretensiøs omsorg. Med minimal omsorg for en blomsterhandler vil echinocactus glede deg med en luksuriøs, fargerik blomstring.

Hvordan lagre echinocactus Gruzoni hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil