15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Flerårig eustoma: planting og omsorg hjemme og i det åpne feltet

eustoma langsiktig planting og omsorg Flerårig eustoma, planting og omsorg som utføres i samsvar med alle reglene, lar deg få en vakker prydplante – en dekorasjon av en personlig tomt. Til tross for at planten tilhører stauder, vokser den i det sentrale Russland som en årlig, med unntak av velutstyrte drivhus. Eller avl som et husplante.

Hvorfor sammenlignes eustoma med en rose

Eustoma (lisianthus) er en prydplante som takket være sine vakre blomster ligner en rose for mange. Blomster – opptil 8 cm i diameter. Eustoma har en rett stilk med forgrenede, kjedelige grå blader og ingen torner. Høyden på høye varianter kan nå 1,2 m.

Landskapsdesignere bruker planten til å dekorere hagen, og blomsterhandlere introduserer den aktivt i spektakulære buketter. Dette forenkles av det faktum at selv kuttede planter er i stand til å opprettholde friskhet i buketten i lang tid..

Populære varianter av flerårige eustoma, som dyrkes i midtbanen, inkluderer følgende varianter:

 • Russell er en storblomstret variant;Russells variasjon
 • Ekko – hovedsakelig dyrket for buketter;Ekkoklasse
 • Aurora, som blomstrer tidlig og har doble, prangende blomster;
 • Mermaid – potteversjon av eustoma, har en høyde på ca 15 cm;
 • Flamenco – upretensiøs høy blomst;
 • Little Bell -variant.Little Bell -variant

Lisianthus har mange varianter som varierer i størrelse og farge..

Flerårig eustoma, planting og stell av frøplanter

flerårig eustoma i det åpne feltetÅ dyrke eustoma krever innsats fra produsenten. Dette er en varmekjær plante som vil vokse og blomstre godt bare under gunstige forhold..

Hvordan forlenge eustoma blomstring

flerårig eustoma av forfatterens sort

For avl kan 2 metoder brukes, siden flerårig eustoma ikke er en løkekultur:

 • frø;
 • stiklinger.

Men sistnevnte metode gir sjelden et godt resultat, siden stiklinger er vanskelige å godta. Når den forplantes av frø, avhenger tiden for blomstring av når plantingen ble utført. For at blomstringen skal begynne i juni, må frøene plantes i november. Med sen planting (i februar) vil eustoma blomstre i begynnelsen av september.

Når du planter frø om våren, vil planten ikke ha tid til å blomstre..

eustoma frøplanterBeholderplanting er i stand til å forlenge levetiden til blomster. Blomster plantet i containere kan tas ut på gaten i den varme årstiden, og i kaldt vær kan de bringes inn i rommet igjen. Samtidig vil planten fortsette å blomstre, om enn mindre rikelig. Rotsystemet som er lagret på denne måten kan brukes det neste året. Men blomstringen blir ikke like frodig.

Planting og omsorg for flerårig eustoma, som er planlagt å dyrkes i potter, bør utføres på en slik måte at beholderne velges lette. Det anbefales å bruke leirepotter, som beskytter rotsystemet mot overoppheting..

Gjødsling

resultatet av god omsorgKompleks mineralgjødsel er nødvendig for eustoma som toppdressing. Du kan ta dem med i en halv måned eller en måned etter at du har plantet frøplanter.

Omsorg for frøplanter

Flamenco variasjonFrøplanter vokst fra frø plantes på et sted der det er nok sollys, men ikke bakelys. Flerårig eustoma krever planting og omsorg for å skje uten overdreven jordfuktighet.

Svært skjøre røtter tåler ikke både hyppig gjenplantning og overdreven fuktighet. Når lufttemperaturen synker, reduseres vanningen.

Hvis det er behov for å transplantere en plante, blir den utført ved omlastning, og prøver å bevare en jordklump der eustoma opprinnelig vokste.

Valg av jord

transplanteres i næringsjordFor at eustoma skal vokse og blomstre godt, er det nødvendig å tåle visse jordkrav..

Hun må være:

 • fruktbar, inneholder kompost og mineralgjødsel;
 • pustende – godt drenert;
 • løs;
 • fuktig, men ikke våt.

Når det gjelder sammensetning, er en blanding av en del torv og en del humus eller svart jord av høy kvalitet egnet for en blomst. Det er umulig å fylle jorda, ellers kan røttene til flerårige eustoma, som på bildet, råtne.

Det er nødvendig å transplantere eustoma med den største forsiktighet for røttene..

Temperaturregime

Jo mildere betingelsene for internering, jo bedre vil blomsten vokse, og jo mer rikelig vil den blomstre. Det er ønskelig at dagtemperaturen er mellom 20 og 25 ºС. Og om natten – ikke lavere enn 15 ºС. Hvis eustoma er flerårig, planting og omsorg som utføres med overvintring innendørs, må det skapes passende forhold.

Omsorg under vekst og blomstring

frodig blomstI perioden med aktiv vekst trenger planten ekstra ernæring. Fôringstypen avhenger av om den får grønn masse eller allerede blomstrer.

P / p nr.

Periode

Gjødsel type

Grønn masseøkning
  • Nitrogen;
  • Økologisk
  Dannelse av knopper
  • Fosforsyre;
  • potash
  3. Bloom

  For å forhindre blomstersykdommer kan spesialdesignede midler brukes..

  For eksempel, slik:

  • Topsin;
  • Topas.

  Du må også ta hensyn til kvaliteten på vannet for vanning. Den skal være godt etablert og myk..

  høye HaleyHøye varianter plantes vanligvis i åpen mark, som det må gis passende støtte for. Dette øyeblikket må tenkes på forhånd, før blomstringen begynner..

  Avsløring av alle blomster på eustoma skjer ikke samtidig, derfor er det nødvendig å fjerne blomster som allerede har falmet i tide. Samtidig opprettholdes den dekorative effekten av busken selv og dannelsen av nye blomsterstander stimuleres..

  Når du klipper blomster til en bukett, vil nye blomster dukke opp om 1-1,5 måneder.

  Etterblomstring

  eustoma flerårig planting og omsorg etter blomstringEtter blomstring avtar livsprosessene i eustoma – det går i hviletilstand. På dette tidspunktet reduseres vanning og toppdressing introduseres ikke. Hva du skal gjøre videre, avhenger av om planten vil vokse som flerårig eller ikke..

  For regioner med et varmt klima må planten være forberedt på vinteren: kutt av grenene, og la bare 2 eller 3 vekstpunkter stå igjen. Hvis temperaturen om vinteren synker betydelig under null, kan eustoma transplanteres i en gryte og plasseres på en loggia eller på en lukket veranda. Dette bør være et sted der lufttemperaturen ikke faller under + 10 ° С.

  Til tross for all innsats og den mest korrekte håndteringen av blomsten, er den ikke i stand til selv i de varmeste områdene i Russland å bli en ekte flerårig plante. Levetiden til denne planten er ikke mer enn 5 år. Samtidig vil det bli dannet færre og færre blomster hvert år..

  Enhver transplantasjon av eustoma er veldig vanskelig – den tilpasser seg sakte, svekkes.

  Problemer du kan møte når du dyrker eustoma

  eustoma flerårig planting og omsorg, fantastisk blomstringTil tross for anvendelsen av innsats, kan noen vanskeligheter med å dyrke eustoma ikke unngås..

  Blant de vanligste er:

  1. Mangel på spiring av frø. Dette kan skyldes bruk av plantemateriale av lav kvalitet eller brudd på spiringsteknologien. For eksempel å lande for dypt.
  2. Soppskader på grunn av overdreven fuktighet.
  3. Å plante eustoma i solen under et gjerde. Under disse forholdene kan planten lett bli brent..
  4. Overforsyning av gjødsel.

  Til tross for alle vanskelighetene med å vokse, er eustoma verdt innsatsen som en produsent må gjøre. Et stort utvalg varianter lar deg velge akkurat den som er best egnet for dyrking i et blomsterbed, hjemme eller på en balkong.

  Hemmeligheter for voksende eustoma – video

  Previous Post
  Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
  Next Post
  Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil