15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plumeria fra frø hjemme – vi dyrker en Tropicana uten mye stress

plumeria fra frø hjemme De som elsker store planter og har nok plass til dem, vil sikkert like Plumeria. En av de enkleste måtene å få dette blomstrende treet er å dyrke plumeria fra frø hjemme. Frø kjennetegnes ved god spiring, og plantene selv utvikler seg ganske raskt..

I vårt klima kan plumeria bare oppbevares i drivhus eller innendørs, fordi det er en ekte tropicana. Opprinnelig fra de fjerne karibiske øyene, krever denne eksotiske planten kuldegrader hele året. Men i huset, som om vinteren vil gi treet fruktbar komfort og varme, føles det godt.

Det som er bemerkelsesverdig med plumeria

potteplumeria Under naturlige forhold vokser plumeria til en ganske anstendig størrelse. Oftest er dette et tre opp til 3 meter høyt, men det kan også være en busk som sprer seg. Men som regel, for innendørs dyrking, skaffer de seg hybridsorter som ikke er mer enn 1,5 m høye. Det er også veldig smuler, dvergplumeria, som ser bra ut i en gryte på vinduskarmen.

Det andre navnet på kulturen er frangipani. Under dette navnet er plumeria kjent i Europa. Og hun fikk det takket være en italiensk parfymer som skapte parfyme av blomstene hennes.

Ved første øyekast på denne planten vil oppmerksomheten din umiddelbart bli tiltrukket av de nydelige bladene. Lang, med litt spisse spisser og en glatt mørkegrønn overflate, malt med hvite årer. Noen dyrkere hevder at de ser ut som ficusblader. For andre ligner det karakteristiske venemønsteret en hvithalset spurge. Uansett har plumeria en mye større bladplate, mens baksiden er lettere. Om vinteren kan treet kaste løvet helt eller delvis fra den nedre halvdelen av skuddene.

Plumeria blomstrer

blomstrende plumeriaMen den største fordelen med denne tropiske gjesten er blomstring. Blomstene i seg selv er ikke veldig store, bare opptil 4 cm i diameter, men de samles i tette blomsterstander. Hver blomst ser ut som en stjerne, har 4 til 7 kronblad og er fargerik. Plumeria med hvite og rosa blomsterstander ser veldig delikat ut. Koraller og gule varianter vil glede og rødblomstrede plumeria vil overraske deg med fargenes rikdom. Men det er ikke alt: I blomstringsperioden, som hjemme kan være flere ganger i året, svever en delikat aroma over busken. Det ligner litt på lukten av jasminen vår, den samme utsøkt søte. Det er derfor mange blomsteroppdrettere skaffer seg en Tropicana..

Duften av blomster blir rikere om kvelden og natten.

Plumeria fra frø hjemme: plantefunksjoner

plumeria frøDen vanskeligste delen av dyrking av plumeria -frø er kanskje ikke selve prosessen, men anskaffelse av frø. Det er nesten umulig å se dem i butikkene våre. Men på Internett er det mange utenlandske nettsteder der du kan velge riktig utvalg for deg selv. Et annet alternativ: spør rundt blant samlere som også ofte er glad i å avle frangipani.

Når du kjøper hvite plumeria -frø, må du være forberedt på at den skal blomstre med rosa knopper. Sortekenskaper med frømetoden for reproduksjon overføres nesten ikke.

Men er det ille? Tross alt har du en sjanse til å få “ditt”, unike, plumeria. Men de røde variantene vil mest sannsynlig forbli de samme, bare endre skyggen litt..

Hvordan forberede frø til såing

plumeria løvefiskPlumeria frø ligner veldig på lønn “fly”. På slutten av blomstringen, i stedet for knoppen, modnes en belg, fylt med mange lange løvefisk. På bunnen av dem er selve frøet..

Frø modnes i veldig lang tid, opptil 9 måneder..

For å fremskynde spiring av frø må de spire før såing. Men husk at du aldri skal kutte av løvefisken. Hun er en del av frøet, som må være på det til spiren dukker opp..

Det er to måter å spire frø på:

  1. Bløtlegg frøene i vekststimulerende løsning i et kvarter. Ta et par papirservietter, fukt rikelig med vann og legg på en tallerken. Legg dem på en fuktig klut og dekk med et andre lag papir. Legg fatet i en plastpose og legg det på batteriet. Frø skal spire på et varmt sted. Titt inn og demp papiret med jevne mellomrom for å unngå at det tørker ut..spiring av plumeria frø
  2. Varm opp vannet litt og bløtlegg frøene i 2-3 timer. Det er viktig å holde temperaturen på vannet til enhver tid. Etter denne tiden, senk løvefisken i hydrogenperoksid i noen sekunder. La dem tørke litt og gjenta prosedyren 2 ganger til. Skjær av et tynt lag skum og bruk en kniv til å lage hull i det i henhold til antall løvefisk. Du kan ta en bomullspute eller foamiran. Sett frøene inn i hullene slik at selve løvefisken er på toppen. Hell varmt vann i en tallerken og dypp skummet med frøene. Den delen av løvefisken, der selve frøet ligger, må være i vannet. Det er der røttene dannes..metode for spiring av plumeria frø

Finesser ved å plante plumeria fra frø

plante plumeriaFrøene spirer ganske raskt, og etter en uke vil du se små hvite røtter. Plumeria kan nå plantes i potter. Det er praktisk å bruke separate beholdere samtidig, spesielt siden plantematerialet er ganske stort. Jorden for plumeria -frøplanter skal være næringsrik og løs, slik at vann ikke stagnerer i den..

Du kan lage en lignende jordblanding selv ved å blande:

  • 2 andeler humus;
  • 1 andel vermikulitt, torv og sand.

Hvis det ikke er humus, er løvjord fra hagen også egnet, men ikke glem å tenne den i ovnen for desinfeksjon..

Ingen lyst til å rote rundt med å kompilere underlaget? Kjøp jord for kaktuser eller adenier – det vil også fungere.

Små plastpotter med dreneringshull er egnet for dyrking av plumeriafrø hjemme. Petunia -frøplanter selges ofte i slike beholdere. Hell jordblandingen i dem, men ikke komprimere.

I midten av blomsterpotten, lag et hull med en pinne og plant ett frø i den. Du må plante på samme måte som du legger frøene for spiring – løvefisk opp. Bare 1/3 av det skal forbli over bakken. Trykk forsiktig ned rundt frøet og spray rikelig. Det gjenstår bare å dekke til med en krukke eller en pose for å lage et drivhus. I denne formen vil plumeria forbli til fremveksten av unge skudd. Enda bedre, la plantene stå i drivhuset til de danner et par ekte blader..

Så snart løvefisken bøyde seg litt til siden – vent, en av disse dagene vil det dukke opp en spire.

Plumeria frøplanter bryr seg

plumeria frøplanter bryr segI drivhusperioden, ikke glem å regelmessig ventilere avlingene – plumeria liker ikke høy luftfuktighet. Det er også negativt knyttet til overflødig fuktighet i jorda. Spray derfor underlaget etter behov uten oversvømmelse, ellers surner det..

Når frøplanten til løvefisk vokser opp til 6-7 cm og danner 2-3 ekte blader, dykker du den i mer romslige beholdere. Det er ikke verdt å ta for store retter for øyeblikket – en blomsterpotte med en diameter på opptil 10 cm vil være nok. Det vil være mulig å øke krukkens diameter med 2-3 cm gradvis, hver vår transplanterer plumeria.

Ikke bruk leirgryter. Røttene til planten er veldig glad i å bli festet på veggene. Da vil det være umulig å transplantere busken uten å skade røttene..

Når du dyrker plumeria fra frø, kan du støte på ett problem. Lionfish åpner seg ikke alltid helt – noen ganger forblir de på toppen av plantene. Ikke la frøplanter være i trøbbel, fordi plantene selv ikke alltid kan takle dette. En tett sittende løvefisk forhindrer at frøplanten vokser og kan til og med stoppe utviklingen. Fjern løvefisken selv, men vær forsiktig. Pakk den først med en våt bomullspinne og la den myke. Plukk deretter opp med en blyant eller en tannpirker og frigjør planten.

plumeria frøplanter bryr segI fremtiden vil omsorg for plumeria fra frø bestå av å organisere riktig vanningsregime og holde forholdene. Slik at kjæledyret ditt kan blomstre om 3-4 år, må du holde det kjølig om vinteren og vanne det av og til. I vår-sommerperioden trenger hun regelmessig vanning og gjødsling med mineralkomplekser hver 2. måned..

Med denne modusen vokser du et vakkert meter langt tre og vil glede deg med en frodig kurv med lyse blomsterstand. Så ikke bli skremt av de eksotiske frøartene og plumerias oversjøiske natur. Plant plumeria frø hjemme og nyt resultatene av arbeidet ditt!

Fantastisk plumeria på vinduskarmen – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil