15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rennende spraglete – en upretensiøs plante for å dekorere hageplener

rennende broket Rennende spraglete regnes som en av de mest levende kulturene. Det er mye brukt til å dekorere åpne og skyggelagte områder på landstedet. Planten vokser ganske raskt. På bare en sesong dannes et elegant grønt teppe av flere frøplanter. Hva tiltrekker fans av grøntområder til rennende variert? Hva er egenskapene ved å plante og ta vare på en plante? Hvordan brukes det i utformingen av hagelandskap? Svar på spørsmål vil hjelpe deg å bli kjent med den unike skapelsen av naturen.

Biologiske egenskaper ved planten

hagedekorasjon rennende broket Den spraglede paletten som er avbildet på bildet, kan bli en utsmykning av ethvert, til og med det mest skyggelagte området. Det tilhører de flerårige gressene til Umbrella -familien. Levetiden kan vare i flere tiår. I løpet av denne tiden dekker kulturen området med et frodig, men tett teppe, som beholder dyrebar fuktighet. Derfor mister trærne og buskene som vokser i nærheten aldri sin attraktivitet..

Den mest glamorøse delen av planten er dens spraglete løvverk. Den er malt pistasjgrønn. Kantene på hver bladplate er innrammet av en snøhvit kant. Noen ganger er den malt gul, noe som ser ikke mindre attraktivt ut..

Når planten vokser, ligner den marmordekorasjonen til de kongelige kamrene. I tillegg er det forskjellig:

 • frostbestandighet;
 • upretensiøsitet;
 • kortvokst.

Under blomstring, rundt begynnelsen av juni, vises miniatyrknopper på toppen av det frodige grøntområdet. De er samlet i grasiøse umbellate blomsterstander som pryder den spraglede rennende i omtrent 30 dager. Etter vellykket pollinering dannes flate frukter på buskene. Inne i hver av dem er frø. For at de ikke skal ha tid til å modnes, blir blomsterstandene nøye kuttet, og bevarer den grønne teppets urskjønnhet..

Siden den spraglede bladbladen er en hybridavling, er det bedre å ikke bruke frøene til planteformering. De gjentar ikke hovedtrekkene til forgjengerne..

Rennende broket på sommerhuset deres

dekorasjon av forstadsområdetDen ubeskrivelige skjønnheten til det grønne sengeteppet i marmor tiltrekker seg oppmerksomhet ikke bare for nybegynnere, men også for erfarne gartnere..

For å plante spraglet rennende på stedet, utfør enkle handlinger:

 • velg et passende sted;
 • pløy jorden grundig;
 • fjerne ugress;
 • påfør toppdressing (humus, gjødsel eller kompost) på bakken;
 • lage trakter av middels dybde;
 • fukte med rent vann;
 • plantemateriale legges;
 • dryss røttene med jord;
 • tamp den øverste jordkulen lett.

Formert, allerede tilgjengelig dekorativ spraglet snø, på en vegetativ måte. For å gjøre dette, ved hjelp av en spade, separeres en liten del av anlegget og overføres til et nytt territorium. Vanligvis slår kulturen rot ganske raskt og krever ikke spesiell omsorg..

For å etablere grensene for planting, er det tilrådelig å grave et stykke jern eller skifer i jorden.

Enkel omsorg

ikke krevende planteSom regel slår slike stauder lett rot i nye territorier. Derfor er det nok for dem å skape komfortable forhold som vil bidra til den aktive veksten av variert søvnighet.

Planting og omsorg for avlingen inkluderer:

 • vanlig hydrering;
 • sesongmessig fôring;
 • planlagt beskjæring.

Vann planten etter solnedgang med vann ved romtemperatur. Takket være dette er plateplatene beskyttet mot solbrenthet. Med jevne mellomrom, for å opprettholde optimale fuktighetsnivåer, sprøytes gresset fra en sprayflaske.

Med mangel på fuktighet mister bladverket fargemetningen, blir mye mindre og dør over tid.

spraglet klynkFor å berike jorden med mineraler, påføres nitrogen eller organisk gjødsel i begynnelsen av sesongen. Som et resultat beholder spraglet rennende sin unike dekorative effekt. Hvert år trenger kulturen periodisk beskjæring. Tørre, skadede og syke skudd blir vanligvis fjernet.

Noen ganger påvirkes kulturen av edderkoppmidd, bladlus eller mugg. Over tid begynner det å gjøre vondt. Løs problemet ved hjelp av forskjellige medisiner som selges i blomsterbutikker.

Bruk av kultur for å dekorere territoriet

stønn i skyggen av et treIkke alle planter vil trives i skyggefulle områder, spesielt under busker eller hagetrær. For prydgress er dette imidlertid ikke en hindring. Hun slår herlig rot på slike steder og danner et frodig marmorteppe..drøm marmorteppe

Så vakkert det brokete utseendet i landskapsdesign! Den er plantet:

 • langs kantsteinene;
 • hage smug;rennende broket langs smug
 • på alpinfjellene;
 • i komplekse blomsterbed.hagesammensetning

Et grønt sengeteppe med marmorblad gir sommerhuset en spesiell smak. Derfor vokser flora -fans aktivt spraglet rennende for å dekorere landskapet..rennende broket langs gjerdet

Dekorerer de skyggefulle stedene i hagen med variert rennende – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil