15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hamedorea grasiøs fra frø: plante- og omsorgsregler

hamedorea grasiøs fra frø For at den grasiøse chamedorea vokst fra frø skal ha et attraktivt utseende, må du vite noen hemmeligheter. Siden dette er en eksotisk plante, bør omsorgen for den være passende. Bare da vil bambuspalmen bli et ekte høydepunkt i hjemmet ditt..

Hamedorea grasiøs: en beskrivelse av plantens utseende

sivpalme Hamedorea, bambus eller sivpalme, som det også kalles, tilhører slekten Palmer. Dette er en av de vakreste plantene, som ikke bare gir rommet en spesiell komfort, men også har medisinske egenskaper..

Planten er preget av store smaragdblader. Stammen er lav, rotsystemet er litt stivt. De fleste bladene samles på toppen av planten. Formen på en busk er gitt til Hamedorea av nye skudd som vokser fra rotsystemet. Hjemme vokser busken opp til 2,3 m.

Med riktig pleie kan en plante ikke produsere mer enn to nye blader i året..

Voksende Hamedorea fra frø

blomstrende hamedoreaHvis du vil dyrke en sunn og vakker plante, bør du være spesielt oppmerksom på valg av plantemateriale. Kornene kan kjøpes i en spesialbutikk, eller høstes av deg selv. Hvis du bestemmer deg for å spare penger, må du først pollinere planten. Gjør dette med en børste. Samlingen av plantemateriale utføres først etter at belgene faller til bakken.

Kornforberedelse

frø av hamedorea grasiøsDet innkjøpte plantematerialet må klargjøres. For dette legges kornene i en liten beholder og fylles med vann. Du må beholde denne tilstanden fra 2 til 5 dager..

For bedre spiring kan du putte i vann:

  • noen dråper medisinsk jod;
  • spesiell vekstakselerator.

På slutten av denne tiden kan kornene såes i jorda. Men hvis frøene dine høstes av deg selv, trenger du ikke suge dem..

For å fremskynde spiring av frø, anbefales det å fil hver av dem litt med en fil..

Valg av jord

jord for hamedoreaEventuell jord vil ikke fungere for Hamedorea. Det er best å kjøpe et spesielt underlag fra en butikk. Du kan også lage det selv hjemme..

For å gjøre dette må du kombinere i like proporsjoner:

  • mose, dampet sagflis, sand;
  • kvartssand, mose, torvjord og sagflis.

Etter at alle komponentene er blandet, må det resulterende substratet kalsineres. For dette legges jorden på et bakeplate og oppbevares i ovnen i 15 minutter. Du kan også bruke mikrobølgeovnen. Noen husmødre fryser underlaget i fryseren..

Hamedorea grasiøs fra frø: plantingsregler

frøplanter av chamedorea frøSåing av korn er bare nødvendig på jordoverflaten. Maksimal dybde bør ikke være mer enn 2 cm. Kornene skal plasseres med den sagede delen i jorda. Det er ikke verdt å drysse plantematerialet med jord.

Når det gjelder beholderne, bør kornene plantes i mellomstore plastkopper. Ikke glem hullene i den nedre delen. Dette vil bidra til å holde plantene tørre..

De holder karene med frø i et rom som er godt oppvarmet av solen. For å se de første spirene så raskt som mulig, må koppene dekkes med folie eller gjennomsiktig glass på toppen..

Betingelser for god vekst av frøplanter:

  • konstant høy lufttemperatur;
  • tilstedeværelsen av frisk varm luft;
  • rikelig vanning.

Hvis det gjøres riktig, vil frøene spire om 30 dager. I noen tilfeller tar denne prosessen omtrent 5 måneder..

Etter utseendet på to fullverdige blader, blir det plukket. Unge planter plantes i separate små beholdere.

Plantepleie hjemme

hamedorea i romforhold

Innendørs lufttemperatur

Dette er en viktig tilstand som palmetreens helse avhenger av. Om sommeren bør busken oppbevares i et rom der termometeravlesningene er innenfor +200 C. Om vinteren senkes temperaturen til +150 C.

Vanning og luftfuktighet

Siden palmer tilhører tropiske skoger, må luftfuktigheten være passende. For å få de ønskede indikatorene, anbefales det å legge en pall med småstein og vann i nærheten av blomsterpotten. Spesielle elektriske apparater befukter også luften godt..

For å gjøre bladene skinnende, må de en eller to ganger i uken tørkes med en våt klut.

Ikke glem sprøyting. Bambuspalmen elsker slike prosedyrer veldig godt. Vann skal bare tas rent, uten urenheter. Hvis det er mulig, er det best å fukte bladene med regnvann..

Vanning av palmetreet bør være systematisk, spesielt i sommerperioden på året, når lufttemperaturen er høy ute. For å forhindre at planten begynner å råtne, må et godt dreneringslag legges på bunnen av beholderen ved planting.

Gjødsel hamedorea

De mater palmetreet fra tidlig vår til sen høst. For dette er det best å bruke universelle preparater i flytende form. Prosedyren utføres en eller to ganger i uken. Du kan også bruke spesielle blandinger for palmer..

Mulige voksende problemer

nederlaget til hamedoreaHvis du følger alle regler for omsorg, vil palmetreet ikke skade. Alle problemer er forbundet med feil vanning og mangel på befruktning.

Oftest lider Hamedorea av overflødig fuktighet. Ved feil vanning begynner plantens rotsystem å råtne. Det er nesten umulig å redde en slik blomst..

I tørr luft begynner palmebladene å tørke ut. Gulingen kan også skyldes mangel på fuktighet og høye lufttemperaturer. For å sette planten tilbake til sitt opprinnelige utseende, er det nok å justere vanningen og sette en beholder med vann i nærheten av blomsterpotten.

Den minst vanlige busken påvirker en edderkoppmidd. Det kan identifiseres med små prikker på overflaten av bladene. Å bli kvitt et insekt er enkelt. Det er nok å behandle planten med såpevann..

Hamedorea grasiøs vil glede alle med sine ekstraordinære skjønnhetsblader hvis du følger de grunnleggende omsorgsreglene. Feil vanning, mangel på gjødsling og upassende temperatur vil påvirke palmetreet negativt.

Capricious beauty in your home – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil