15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vokser fra fersken klokkeblomstfrø i hagen

vokser fra fersken klokkeblomstfrø Å dyrke fersken klokkeblomstfrø fra frø er ganske enkelt, det samme er omsorgen for selve planten. Den er upretensiøs, vokser godt i hager og på en tomt i nærheten av huset, og gleder seg med sine romantiske og delikate blomster. Klokken vokser godt i midtfeltet, har et stort distribusjonsområde, inkludert en betydelig del av Europa.

Beskrivelse av anlegget

fersken klokkeblomster Flerårig urt, ferskenbladet bjelle, som på bildet, kan nå 1,6 m i høyden. I gjennomsnitt har en voksen plante en høyde på 50-100 cm. Stammen er oppreist, noen ganger forgrenet. Det er få blader på den. De er smale, mørkegrønne. Blomster varierer i størrelse. De som ligger høyere er større.

frodig blomstrende ferskenklokkeblomstVakre klokkeformede blomster har dekorativ verdi. Vanligvis er de 3-8 stykker samlet i en børste, corollaen er opptil 4 cm. Koppene er små, korte. Beskrivelsen av fargen på ferskenklokken avhenger av sorten.

De kan være:

 • hvit;
 • lilla;
 • fiolett blå.

Blomstringsperioden varer omtrent en måned, juni-juli. Etter ferdigstillelse dannes frøkapsler på planten, som kan brukes til videre avl..

Frø av sorten du liker kan kjøpes i en spesialbutikk eller samles av deg selv.

Forberedende aktiviteter

forberedelse av næringsstoffPlanteplassen skal være godt opplyst. Det beste alternativet er en ås som det ikke kan oppstå stagnasjon av fuktighet på.

Hvis det ikke er noen ås på stedet, kan den opprettes kunstig.

Jorden skal være nøytral eller lett sur. En måned før planting brukes følgende for hver 1 m²:

  • kalk (0,3 kg);
  • kaliumsulfat (30 g);
  • superfosfat (60 g);
  • humus (1 bøtte).

  Etter klargjøring løsnes jordblandingen godt.

  Vokser fra fersken klokkeblomstfrø

  Prosessen begynner med forberedelsen av frøet. Dette innebærer vanligvis å plukke opp frøplanter, plukke og plante utendørs. En annen måte å forplante seg på med frø er å så dem direkte i åpen mark..

  Såing i åpen mark

  bell fersken frøFersken klokkeblomstfrø krever ikke spesielle forberedende tiltak.

  Det er to måter å så dem på:

  1. I oktober, før vinteren.
  2. På våren, i begynnelsen av mai.

  Frøene til blomsten er små, det er mange av dem i hver eske. Dårlig kvalitet kan kastes på forhånd. For å gjøre dette helles frøet med vann, og de som har dukket opp blir fjernet..

  Såing til frøplanter

  I de siste dagene av mars plantes frø til frøplanter. For dette forberedes beholdere med liten dybde. Pottemasse helles i dem for spiring.

  Den er forberedt som følger:

  • sand (1 del);
  • humus (3 deler);
  • torvland (6 deler).

  Før du planter frøene, blir det forberedte underlaget fuktet. Frøene fordeles forsiktig ovenfra, presses litt. Jorda er fuktet.

  Det anbefales å fukte jordblandingen med de plantede frøene fra en sprayflaske.

  Ovenfra er beholderen dekket med glass eller gjennomsiktig film. Beholderne plasseres i et lyst, varmt rom med en temperatur fra + 18 ° C til + 21 ° C. Med frø av høy kvalitet og riktige forhold begynner de første skuddene å vises etter 2-3 dager.

  Etter at de fleste spirene har dukket opp, fjernes filmen. Ytterligere omsorg inkluderer regelmessig jordfuktighet og forsiktig løsning av underlaget..

  Frøplukking

  plukke klokkeplanterÅ dyrke en ferskenbladet bjelle, en halv måned etter spiring, krever plukking. Det utføres etter at de første bladene har dukket opp på spirene..

  Det bør ikke forsinkes med plukkingen, siden med veksten av rotsystemet vil transplantasjon være for traumatisk for planten. Det kan påvirke tilstøtende skudd i en vanlig beholder, som skuddene er sammenvevd med røtter under vekst. Planter plantes enten i separate beholdere eller i en vanlig, men etter tilstrekkelig lang avstand – fra 0,1 m.

  Faren for sen plukking – stor sannsynlighet for død av en del av plantene.

  Ferskenbladet bjelle, som er hentet fra frøplanter gjennom frøplanter, kan transplanteres til åpen mark når været er varmt. De frøene som umiddelbart ble plantet i åpen mark, vokser langsommere og blomstrer senere.

  Så klokker for frøplanter – video

  Previous Post
  Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
  Next Post
  Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil