15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De vakreste varianter av flerårige asters

flerårige astersorter Flerårige astersorter tiltrekker seg oppmerksomheten til blomsteroppdrettere først og fremst med blomstringen. I en tid da de fleste plantene i blomsterbedene allerede lever sine siste dager, våkner denne skjønnheten bare. Hun oppløser de sjarmerende knoppene på slutten av sommeren, og dekorerer stedet helt til frost. I tillegg krever den flerårige aster, i motsetning til sine årlige fettere, ikke så mye oppmerksomhet. Etter å ha plantet den en gang, kan du beundre den store og langvarige blomstringen i mange år..

Kanskje den eneste “ulempen” med slike planter er deres sortiment. Det er så mange varianter av flerårige asters at noen ganger valget fører amatører til en blindvei. Hvordan ikke bli forvirret her, hvis det bare er flere grupper, og hva kan vi si om varianter …

I dag bestemte vi oss for å prøve å hjelpe deg med å finne ut hvilke typer stauder som finnes. Vi vil også introdusere deg for noen varianter av flerårige asters med et bilde. Vi håper artikkelen vår vil gjøre oppgaven enklere og hjelpe deg med å velge blomster etter din smak. Så la oss komme i gang.

Kraftige New England Asters

New England asters En av de vakreste senblomstrende asters. Plantene ligner på den nye belgiske sorten, som vil bli diskutert nedenfor. De kan kjennetegnes ved stenglene: i planter i denne gruppen er de sterkere og høyere. Som et resultat blir buskene slanke, beholder formen godt og trenger ikke et strømpebånd. Noen varianter “vokser” ca 80 cm. De fleste buskene er ganske store eksemplarer på opptil halvannen til to meter i høyden..

New England -asters (som på bildet nedenfor) kalles også amerikansk.

I tillegg til størrelsen er New England Aster veldig frodig. Tynne, men sterke nok, rette skudd er dekket med tykke nåler. Den øvre delen av stilkene forgrener seg aktivt. Og når busken blomstrer, er den praktisk talt usynlig under løvblomstringene.

New England -asters blomstrer sent, i september, men står i knopper til frost. Blomstene er ganske store, med en gjennomsnittlig diameter på opptil 4 cm, eller enda mer. De pleier å lukke i kaldt vær og om natten.

Varianter av New England -aster er preget av høy motstand mot mugg og rask vekst..

Astra Lucida

aster lucidaEn av de minste variantene i denne gruppen: busk maks 1,1 m, men forgrener seg veldig sterkt i den øvre delen av skuddene. Denne veksten kompenseres fullt ut av blomstens skjønnhet. Store knopper er farget i en edel rubinfarge. Kjernen er også i denne tonen, men med en mer utpreget rød fargetone. Aster New England Lucida blomstrer i september i en måned.

Motstandsdyktig mot nye belgiske asters

Nye belgiske astersEn annen gruppe flerårige høstester. Alle varianter er motstandsdyktige mot lave temperaturer og tørke. I motsetning til New England -aster, overstiger høyden på variantene av denne sorten ikke 1,5 m. I tillegg beholder buskene ikke formen så godt og faller ofte fra hverandre under vekten av knoppene. Blomstring skjer i august eller september, avhengig av den spesifikke arten. Det varer til begynnelsen av november, det vil si før ankomsten av den første frosten. I de fleste tilfeller er blomsterstandene frotté, noen av dem kan nå 8 cm i diameter..

Nye belgiske asters, bilder av noen varianter kan sees nedenfor, også kalt jomfru.

For å bevare prakt og overflod av blomstring, så vel som størrelsen på knoppene, er det bedre å plante buskene på et solfylt sted, beskyttet mot trekk..

Slike varianter av nye belgiske asters er spesielt populære blant blomsteroppdrettere:

 • Oktoberfest;
 • Royal Ruby;
 • Henry Blue;
 • Herpicton Pink;
 • Vennlig.

Astra Oktoberfest

astra oktoberfestEn mellomstor busk med en høyde på 1 m blomstrer i august. Blomstene er små, halvdoble, med lyseblå smale kronblad. Kjernen er farget gul, noe som gir den en likhet med kamille, bare blå. Blomstringen av den nye belgiske Oktoberfest -aster er lang, til sent på høsten.

Astra Royal Ruby

astra royal rubinNye belgiske Astra Royal Ruby åpner sine første knopper i august og blomstrer til november. Halvdobbel blomsterstand har en rik kongefarge: midten er gul, og kronbladene er rødbrune. Diameteren på blomsten er fra 2 til 3 m. Busken er mellomstor for denne gruppen, høyden overstiger ikke 90 cm, men den er veldig tett.

Astra Henry Blue

aster henry blueEn av de nye variantene av den nye belgiske aster Henry Blue kjennetegnes ved sin kompakte størrelse. Busken strekker seg maksimalt 35 cm. Den har en veldig fin rund form. Henry Blue blomstrer fra sensommeren til midten av høsten. Bildet viser terry asters, malt i fiolettblått. De tiltrekker seg umiddelbart oppmerksomhet og ser gunstig ut på bakgrunn av mørkt løvverk..

Astra Herpicton Pink

aster herpicton rosaSorten kjennetegnes ved sin lange blomstring, som begynner på sensommeren og slutter på senhøsten. Blomstringene er mellomstore, lyserosa, med en gul kjerne. Hvis det er nok belysning, vokser den nye belgiske aster Herpicton Pink opp til en og en halv meter i høyden.

Astra vennlig

aster vennligEn veldig delikat variant med sjarmerende rosa blomster. Diameteren er 7 cm, og terryformen med et gult senter tiltrekker øyet. Selve busken vokser opp til 1 m i høyden.

Kompakte spray -asters

spray astersVarianter av flerårige busk (busk) asters representerer en annen egen gruppe. Den inkluderer arter som er ideelle for grenser og stein. Høyden deres overstiger ikke 1 m, selv om det også er flere miniatyrprøver med en høyde på bare 20-40 cm. Slike kompakte busker ser veldig vakre ut selv når de ikke blomstrer, og regnes som dverg.

Flerårige dverg asters inkluderer mer enn bare buskarter. Disse inkluderer også undersize (opptil 45 cm i høyden) varianter av Alpine, New England og italienske asters..

Den tette kronen til asters består av mange forgreningsgreiner. Skuddene er helt dekket med fint, men elegant farget løvverk. Med denne mengden får de mørkegrønne bladene til at aster ser ut som en buksbusk. Og når de blomstrer om høsten, dekker små blomsterstander buskene med en lys, solid hette. Et annet pluss – slike asters krever ikke transplantasjon før 5 år. Eldre busker blir ganske enkelt for tykke, og deretter deles de for reproduksjon..

Noen av de vakreste og mest kompakte typene for små buskestere er følgende varianter:

 • Blå fugl;
 • Dverg Nancy;
 • Rosenwichtel;
 • Blå høst;
 • Blå lagune.

Astra Blue Bird

astra blå fuglAster busk Blue Bird er en av de lyseste representantene for grenseblomstene. Busken har en vakker form: den er tykk og tett, som en grønn ball dekket med blomster. Plantehøyden er i gjennomsnitt ca 30 cm. Aster blomstrer tidlig på høsten, blomstringen varer 2 måneder. Blomstringene er små, opptil 2,5 cm i diameter, halvdoble, men det er mange av dem. De blå asterene på bildet viser tydelig et stort senter, malt i gult.

Astra Dwarf Nancy

astra blå fuglAster busk Nancy dvergen vokser til maksimalt 25 cm i høyden. Skuddene er så tett plassert at busken ser ut som en kule. Blomstrer i lilla semi-doble blomsterstand fra tidlig til midten av høsten.

Astra Rosenwichtel

Astra RosenwichtelBuskester Rosenwichtel kjennetegnes ved sine frodige former og lange blomstring. Buskens høyde overstiger ikke 30 cm, mens den er veldig tett. Oppreist stilk forgrener seg aktivt og er helt dekket med mørkegrønt lite løvverk. Aster blomstrer i august og blomstrer til oktober. Rosa aster blir mørkere når de falmer og får en rødlig fargetone. Knoppene er store nok, opptil 5 cm i diameter. Kronbladene er ordnet i flere rader rundt den gule kjernen.

Sorten er frostbestandig, men trenger vanning på tørre somre. Vokser godt både i solen og i delvis skygge.

Astra Blue Otumn

Astra Blue OtumnAstra Blue Otumn er en hybrid -variant, hvis foreldre er den vanlige bush -aster og den nye belgiske. Fra den første tok han en kompakt størrelse, og fra den andre – en lys farge. Buskens høyde er bare 40 cm, mens den vokser i form av en ball. I september blomstrer blåfiolette knopper med et gult senter. Aster blomstrer til den kaldeste.

Astra Blue Lagoon

aster blå laguneEn veldig vakker variant med avrundede busker opp til 50 cm høye og mørkegrønne løvverk. Blomstringen skjer på sensommeren og varer til frost. Blomstringene er store nok til en slik plante, de kan nå 5 cm i diameter. I midten av blomsten er det en stor gul kjerne. Det er lyse lilla kronblad rundt det i flere rader..

Alpine flerårige asters – vårplanter

alpine flerårige astersTil tross for at denne kulturen regnes som høst, kan noen varianter av flerårige asters glede seg med blomstring allerede på slutten av våren. Disse inkluderer alpine asters. De er forskjellige ikke bare i tidlig blomstring. For det meste er plantene kompakte i størrelse – vakre frodige busker vokser opp til maksimalt 50 cm. I tillegg varer blomstringen vanligvis i gjennomsnitt omtrent en måned.

Noen av de lyseste representantene for gruppen er:

 • alpinblå;
 • aster rosa.

Alpinblå aster

alpinblå asterAlpinblå, i motsetning til høst asters, blomstrer i første halvdel av sommeren, som den kalles vår. Buskens høyde overstiger ikke 60 cm, mens blomsterstandene i seg selv er store. Diameteren på blomsten er 6 cm, og fargen domineres av syrinblå toner. I midten av knoppen er en gul kjerne godt synlig.

Sorten ligner mest på kamille – den har blomster dannet på tuppen av stilkene, en på hver.

Astra Pink

aster alpin rosaEn frodig og tett staude vil glede deg med sin beskjedne størrelse – bare 30 cm i høyden. De aktivt forgrenende stilkene er dekket med vakkert grønt løvverk. De nedre bladene er avlange, og de som vokser på selve stammen er mindre og smalere. Rosa blomstrer i mai måned. Knoppene er middels store (bare 5 cm i diameter), doble, lyse rosa. Aster blomstrer i en måned.

Aster bush Rosa blader i vintergrønt, med blader.

May “kamille” – Tongolsk aster

Tongolsk asterEn annen sort med tidlig blomstring. Allerede i mai kan han glede seg over enkle, men sjarmerende kamilleblomstrer. Kjernen deres er lysegul, og de tynne kronbladene er malt i lilla eller fiolett. Plantehøyden overstiger ikke 50 cm.

Den voldsomt blomstrende skjønnheten aster bokosvetnaya

aster bokoflowerDen sideblomstrede aster skiller seg fra andre flerårige plantearter på plasseringen av blomsterstandene, som ga den navnet. Busken er 60 cm høy og består av oppreist stilk (noen varianter kan bli dobbelt så høye). I den øvre delen har de mange grener for å danne bueformede skudd. Hver av dem er tett dekket med små blomster, som representerer en hel blomstrende gren. Aster blomstrer i september, knoppene er hvite eller lyserosa. Midten av blomsterstanden er først gul, så blir den rød.

Et annet karakteristisk trekk ved den sidefargede aster er den røde fargen på unge stilker.

Upretensiøs og vakker småblomstret aster

aster småblomstret lyngHver for seg er det verdt å nevne en så rekke flerårige asters som småblomstret eller lyng-aster. Dette er en av de mest upretensiøse artene som oftest finnes i et blomsterbed. I hovedsak er det en bunndekkende plante, busken vokser raskt til sidene og fanger territoriet. Den er veldig kraftig, med sterke forgreningsskudd. Høyden på planten overstiger ikke 1 m, men med en slik krone virker den allerede enorm. I tillegg ligger mørkegrønne blader langs hele skuddets lengde. I bunnen av stammen er de større og tøffere..

Lyngster er ikke redd for frost, tørke eller plutselige temperaturendringer.

Småblomstret aster blomstrer hele høsten, og dette er artens største fordel og forskjell. Blomstringene er den minste av alle asters. Fargen avhenger av den spesielle sorten og kan være hvit, lilla eller blå. Kjernen i blomsten er som vanlig gul eller rød. Det er så mange knopper at skuddene lener seg mot bakken under vekten. Av denne grunn må busken bindes eller få ligge på bakken med et teppe..

Golden aster, golden

gylden asterAvslutningsvis vil jeg nevne en annen type flerårige høstskjønnheter – gylden (gul) aster. I vitenskapelig litteratur er den kjent som linbladet aster. Denne arten skiller seg fra plantene beskrevet ovenfor i strukturen til blomsterstandene. Blomstene er mer som myke gule kuler samlet i blomsterstand. De er veldig små (ikke mer enn 1,5 cm i diameter), men de ser vakre og delikate ut. Selve busken vokser opp til 50 cm i høyden. Stenglene er sterke, dekket med veldig smale, som nåler, blader. Og den gylne aster blomstrer i slutten av august, og signaliserer ankomst av den gylne høsten.

Her er de så forskjellige varianter av flerårige asters. Høy eller dverg, stor eller liten, men alle har en ting til felles: høstens lette pust. Aster blomstrer – det betyr at sommeren sier farvel til oss, men saftige høstfarger kommer til å erstatte den. Velg din favorittfarge og “størrelse” og nyt disse vakre fargene!

Flerårige asters i hagen – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil