15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Orkide potter – hvordan velge riktig

orkide blomstrer Orkidéblomstrer ser ut som flagrende sommerfugler. Dette blomsteroppsettet ser flott ut i et moderne interiørdesign. Hvis orkidépottene er valgt feil, vil de sjarmerende blomsterstandene over tid ikke lenger være behagelige for øyet. Vurder hvilke beholdere som trengs for disse eksotiske plantene..

Orkide arter

typer orkideer Orkideer er delt inn i følgende typer:

 1. Epifytter – de ser ut til å være i limbo. De trenger ikke et stort volum substrat, så et lite kar kan dispenseres.
 2. Litofytter – foretrekker å klatre i trær og steiner ved hjelp av et kraftig rotsystem. Slå rot på grunnløse steder. Røtter blir konstant luftet og ikke overopphetet.litofytter
 3. Blandede arter – slike blomster vokser både i bakken og i limbo. Rotsystemet fester seg til fjellet og fyller alle sprekker.

Så før du kjøper en pott, må du forstå hva slags orkide den er beregnet på..

Hvordan velge riktig orkidépotte

potter for orkideer

Når du velger en bolle til en orkide, er det verdt å vurdere plantesystemet:

 • åpen;
 • halvt lukket;
 • lukket.

Med et åpent system er orkideen festet mellom to barkstykker og suspendert i luften. Hovedkravet er ikke å fukte røttene for mye..

Et halvt lukket system innebærer å plassere orkideen i en gryte med dreneringshull. Deretter kan du sette den inn i plantemaskinen. For eksempel, hvis et keramisk blomsterkar er egnet for det indre av et rom, anbefales det først å plante orkideen i et plastprodukt, og deretter installere det i en stilig leireplanter..

I den lukkede metoden plantes planten i en stor orkidépotte: et sfærisk kar uten dreneringshull. Blomsten vannes med jevne mellomrom, gjennom et rør eller inn i underlaget. I 2-3 uker trenger du ikke se inn i en slik beholder og ikke bekymre deg for vanning.

Orkidépottemateriale

Når du velger potter for orkideer, bør du vurdere utformingen av rommet. Orkidékomposisjonen skal passe inn i det generelle interiøret. En slik oppgave er mulig i dag. Det moderne blomstermarkedet tilbyr et stort utvalg av forskjellige tilbehør som vil tilfredsstille den mest kresne dyrkeren. De viktigste produkttypene er listet opp nedenfor.

Gryter av plast

plastpotterEn plastbeholder skaper en drivhuseffekt for planten, som beskytter røttene mot tørrhet. Plast kan plasseres både på et skyggefullt sted og på en vinduskarme, sterkt opplyst av sollys. En slik beholder passer lett inn i en hengende planter. En plastpotte vil tjene flere generasjoner av en hjemmeblomst.

Hvis antallet dreneringshull er utilstrekkelig, anbefales det å bore dem forsiktig med egne hender uten å krenke bolleens integritet..

Leirebeholdere

leiregryte for orkide

Leireboller har mange fordeler:

 • miljøvennlighet;
 • stabilitet;
 • fuktighet og luftgjennomtrengelighet.

På grunn av disse egenskapene er jorden grundig mettet med vann og gir planten nyttige mikroelementer..

Leirepotter anbefales ikke å plasseres i nærheten av varmeenheter, for ikke å ødelegge anlegget.

Over tid blir porene i leiren tette, og blomsten føles ubehagelig i en slik beholder. I tillegg vokser orkideens røtter til pottenes indre overflate. Dette gjør det vanskelig å transplantere planten til en annen beholder..

Hvis du planlegger å plante en plante i en leiregryte, må du først holde produktet i en oppvarmet ovn. Behandle deretter den indre overflaten med et desinfeksjonsmiddel: biofungicid.

Keramiske potter

keramiske potterKeramiske produkter er et alternativ til leireprodukter. For produksjon av keramiske potter brukes hellet eller uglasert keramikk. Dette forhindrer at plantens røtter vokser til veggene i beholderen..

Disse blomsterpottene av orkideer er bærekraftige. De er gode til å avgi varme og beholde fuktighet. Det er det beste valget for et varmt miljø..

Flettet kurver

kurv for orkideerBlomsterkurver kan veves av selvmonterte kvister eller fra en kunstig analog. Du kan også kjøpe ferdige produkter. Dette alternativet for orkidéplanting er egnet for en epifytblomst.

Tre vanskelige poeng når du bryr deg om en flettet tropisk skjønnhet:

 1. Vanligvis vannes en orkide ved å senke roten i vann. Dette er vanskelig å oppnå når planten vokser i en kurv..
 2. For å stoppe de gjengrodde røttene må du forsiktig så de ikke blir skadet..
 3. Flettet vil tørke ut eller suge over tid.

Det anbefales å sette en film med hull inne i kurven eller legge vevingen i en plastbeholder.

Hvordan velge en planter for orkideer

planter for orkideerPlanten er en dekorativ beholder for hjemmeblomster uten hull i bunnen. Det ser mye mer interessant ut enn de vanlige grytene. Produktet kan være laget av plast, keramikk, tre, vinranker, metall. Ofte er en spesiell pall inkludert i plantemaskinen..

Glassvaser

glasspotter for orkideerOrkidens røtter er lange grønne piler. I en stilig glassvase ser en så grasiøs blomst ut som et unikt kunstobjekt. Noen ganger, når du velger en gryte laget av glass, oppstår et problem: det er ikke så lett å finne en bolle med dreneringshull. I tillegg tåler ikke en lunefull blomst overdreven fuktighet, og det er vanskelig å tømme vann fra en slik beholder uten å forstyrre planten.

Blomsterhandlere anbefaler å bruke en glassbolle som en stilig planter for blomster..

Hvordan bruke orkidéplanteren? Blomsterhandlere anbefaler å plante en orkide i en plastpotte. Legg deretter plasten i en vakker planter. Skjul beholderen med et dreneringslag.

Orkidéskåler

orkideer i bollerEn blomst plantet i en bolle vil fylle atmosfæren i rommet med notater fra øst. Hovedproblemet med dette produktet er blomsterarrangementers bærekraft. Blomsterstanden til orkideer er høy, så i en flat tallerken trenger planten en støttepinne.

“Crown” – en gryte for orkideer

grytekrone for orkideDet er en “nålelignende” struktur laget av plaststenger som er arrangert i en sirkel. Gryten har små hull som inneholder underlaget. Drenering kan opprettes takket være en spesiell skuff.

Denne spesielle orkidéplanteren har gjennomgående hull som lar fukt renne og lufte rotsystemet. På grunn av den store ventilasjonen fordamper imidlertid vannet raskt. Vanningsregimet er krenket. Det hele ender med en plantesykdom.

Er det mulig å plante en orkide i en ugjennomsiktig potte

orkide i en gjennomsiktig gryteRøttene til noen orkideer (Phalaenopsis, Wanda) deltar i fotosyntesen, så det er å foretrekke å velge en gryte med gjennomsiktige vegger.

Gjennom glass, polyetylen eller gjennomsiktig plast kan du se:

 • rotutvikling;
 • fuktforbruk;
 • tørrhet eller fuktighet i underlaget;
 • rotskader.

Dermed krever det å ha en blomst i et ugjennomsiktig kar mye erfaring innen blomsterbruk. Dette valget kan komplisere omsorgen for orkideen og føre til blomstersykdommer. Mens en gjennomsiktig orkidépotte eliminerer enhver risiko som bidrar til at et tropisk kjæledyr dør.

Den perfekte orkidépotten

spesiell gryte for orkideerDet er ikke vanskelig å bestemme den optimale beholderstørrelsen for å plante en plante. Orkideen foretrekker tetthet, så roten skal fullstendig oppta hele pottens volum. Hvis roten har vokst for mye, trenger blomsten en transplantasjon..

Hvilken størrelse orkidépotte trenger du? Høyden og diameteren på toppen av beholderen må være den samme. Det er ønskelig at avstanden fra grenstammen til kanten av beholderen er omtrent 8 cm.

En orkidépotte vil gi en blomst:

 • nødvendig utstrømning av fuktighet;
 • lufting av røtter og jord inne i fartøyet;
 • ved forsiktig å fjerne en lang rot, som ofte vokser utenfor potten;
 • riktig temperatur.

En beholder med fengende blomstermønster skal kastes. Det vil distrahere oppmerksomheten fra orkideen og dens praktfulle blomsterstand..

DIY orkide potter

hjemmelagde orkide potterDet er ikke vanskelig å lage en orkidépotte med egne hender:

 1. Slip en bred sag med sandpapir, lag en fordypning i midten. Dekk plantemaskinen med lakk og legg beholderen med orkideen inne.
 2. Lim fargede steiner til en plast- eller metallgryte.
 3. Mal en liters krukke med vanntett fargestoff, dekorer kantene med stykker av burlap.

Enhver gammel ting vil glitre med friske farger.

to blomster i en gryteSå hvis du følger kravene ovenfor, blir en velpleid orkide i en vakker gryte din stolthet..

Anbefalinger for å velge en gryte til en orkide – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil