15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

La den skumle mimosaen dekorere hjemmet ditt, og vokse en sissy blomst

mimosa skammelig dyrking Ikke alle dyrkere har flau mimosa, hvis dyrking bare kan gjøres av de mest nøye planteelskerne. Ta for eksempel at det i sin natur er en hagebrukskultur. Men selv under innendørs forhold krever mimosa en spesiell holdning til seg selv. Hun er en veldig følsom, med spesielle krav til betingelser for forvaring. Ikke alle rom vil vokse og vil reagere på berøring, i ordets egentlige betydning, annerledes enn andre innendørs planter. Hvorfor er hun så spesiell, og hvordan kan du fremdeles dyrke denne blomsten hjemme??

Beskrivelse av anlegget

delikat skjønnhetsmimosa Under naturlige forhold, i de fjerne, varme og fuktige tropene i Brasil, vokser mimosa som en eviggrønn flerårig. Høyden på en “vill” avling kan nå 1,5 m. Det er ganske naturlig at i vårt klima er det ikke mulig å dyrke planter i åpen mark, selv i de sørlige områdene. Hun trenger varme, høy luftfuktighet og tørr luft og vind utgjør en alvorlig trussel mot blomstens liv. Selv i et rom hele året er det imidlertid problematisk å opprettholde optimale vekstforhold. Av denne grunn vokser skammelig mimosa i huset som en årlig kultur. Naturligvis når buskens høyde ikke naturlige verdier..

Maksimumet som en skammelig mimosablomst kan “ta igjen” er 40 cm.

Det er ikke for ingenting mimosa kalles en sissy: skuddene er tynne, skjøre og nesten vektløse. For å fullføre det luftige bildet er hele planten, både stilker og blader, dekket med veldig små lyse torner. På avstand ligner de mer hår. Det ser ut til at busken sølvfarger seg under solstrålene.

I naturen og med riktig omsorg hjemme blomstrer mimosa i nesten 4 måneder, fra sommer til tidlig høst..

blomstrende mimosa flauBlomstringene er små, runde og luftige, malt i en lyserosa farge. I det åpne feltet hjelper vinden med pollinering, rister stilkene og tvinger blomstene til å berøre. Hjemme kan du hjelpe blomsten ved å bøye kvistene litt slik at blomsterstandene berører hverandre. Da vil det være mulig å få frø – små shaggy belger med bønner.

Hva er det særegne ved en flau rommimosa

mimosa reaksjon på berøringDet viktigste “høydepunktet” av skammelig mimosa er ikke engang blomstene, selv om de myke rosa pompongene også ser milde ut. Blader gir planten originalitet: mange tinnede langstrakte tallerkener på et jevnt blad. De har en interessant evne, som ga mimosaen en “skammelig karakter”. Ved den minste berøring lukker de seg, bretter seg sammen med kronbladet og faller ned. Hvis busken ikke forstyrres i en halv time, går bladene tilbake til sin opprinnelige posisjon. Mimosaen er forresten stengt for natten.mimosa om natten

Mimosa skammer seg ikke bare hvis du berører den. På samme måte reagerer hun på et lett vindpust fra vinduet, trekk, tobaksrøyk og røyk under matlagingen. Det er ikke vanskelig å forstå at konstant lading tømmer anlegget og forårsaker dets død..

Lys, varme og fred er de viktigste tingene for mimosa

behagelige forhold for mimosaEtter å ha bestemt deg for å få deg dette innfallet, ta en ansvarlig tilnærming til å velge et sted for en blomst. Mimosa trenger god belysning. Hvis hun savner solen, blir de allerede skjøre skuddene enda tynnere. Busken begynner å falle fra hverandre, kvistene vil strekke seg og kan bryte.

Noen gartnere for sommeren prøvde å ta ut en gryte med mimosa i hagen. Imidlertid oppførte hun seg i de fleste tilfeller annerledes enn andre innendørs blomster. Hvis busken er behagelig i huset selv på det sørlige vinduet, vises brannskader på de ømme bladene på gaten.

Som en tropisk avling trenger mimosa varme. Den optimale temperaturen for å holde en plante i perioden med aktiv vekst er minst 22 ° C. På samme tid, om vinteren, er det bedre å finne et kjøligere rom for henne – ikke høyere enn 16 ° C. Dette skyldes anleggets økte krav til luftfuktighet. Når oppvarmingen er på, reduseres den flere ganger, og mimosa tolererer ikke dette, spesielt hvis rommet er varmt. Her er en annen grunn til at mimosa ikke kan være en innendørs flerårig – den dør rett og slett om vinteren..

En annen viktig nyanse: vinduet der mimosaen din skal stå, bør ikke åpnes. Selv den minste vinden vil forstyrre løvet, og fra konstant bevegelse vil busken raskt tømmes og dø. Ikke sett blomsterpotten på kjøkkenet, balkongen og terrassen, spesielt hvis de røyker der. Varm luft og damp fra “kjøkkenaktiviteter” og sigarettrøyk vil drepe anlegget. Først vil den felle bladene, og deretter vil den forsvinne helt..

Mimosa skammelig – dyrking av en plante

mimosa frø skammeligDen sikreste måten å dyrke en skammelig blomst er å så frø. For å komme i gang kan du kjøpe dem i butikken, og deretter samle din egen, vente til belgene er tørre. Mimosa spiring er bra, men gitt at skallet på bønnene er tett, fyll dem med varmt vann før du sår. La dem ligge i en halv time, så kan du plante. Du trenger ikke å begrave mye, bare lag et hull som ikke er mer enn 1 cm dypt, legg et frø og nivåer jorden. Planter umiddelbart i separate potter for ikke å dykke plantene og ved et uhell skade røttene.

Ha de oppsamlede frøene fra hjemmeplanten i en pose (papir) og oppbevar i kjøleskapet til våren..

vokser skammelig mimosa fra frøVelg en løs og næringsrik jord for dyrking av mimosa. For spiring av bønner i første etappe kan du bruke torv.

I fremtiden, for transplantasjon av mimosa frøplanter, bland:

  • 2 andeler løvrike land;
  • 1 andel torv og sand.

Som alle frøplanter, bør frø spire i et drivhus, under en film. Du kan transplantere buskene til et permanent sted i potten når de vokser opp til 5 cm i høyden. I dette tilfellet bruker du omlastingsmetoden, og rister torven lett fra røttene.

Omsorg for skammelig mimosa hjemme

ta vare på skammelig mimosaHvis du organiserer betingelsene for å holde riktig, plukk opp lett jord, alt som gjenstår er å støtte utviklingen av planten..

Ytterligere pleie av blomsten vil bestå av følgende aktiviteter:

  1. Vanning. Prøv å finne en mellomting: ikke fyll, men ikke la underlaget tørke helt ut. På våren og sommeren vanner du blomsten hver tredje dag med avgjort vann. Fra høsten, når mimosaen “beveger seg” til et kjølig rom, er det nok å fukte jorden en gang i uken.
  2. For å øke luftfuktigheten, legg blomsterpotten på en pall med småstein og litt vann. Du kan også spraye med jevne mellomrom, men ikke selve mimosaen, men luften rundt den. Hvis det kommer vann på bladene, reagerer de og lukker seg.
  3. Topp dressing. Siden mars, når den skumle mimosaen fra frø aktivt utvikler seg, begynner du å legge til et mineralkompleks for blomstrende planter annenhver uke. Husk samtidig at hun elsker å “spise” godt, men beskjedent. Reduser derfor konsentrasjonen av arbeidsløsningen med 2 ganger..

Hvis du klarer å beholde den flau mimosaen om vinteren, kutter du grenene som er strukket ut om våren. Det er gode sjanser for at busken kommer seg og lever en sesong til..

Du kan også prøve å forplante din mimosa ved hjelp av stiklinger. Vær imidlertid oppmerksom på at sjansene for et positivt resultat er 1:10. Stiklinger er ekstremt motvillige til å rote, så frø er den mest pålitelige måten å dyrke skammelig mimosa. Selv om de må sås årlig, er det verdt å gjøre, for ikke alle har en slik blomst..

Voksende skammelig mimosa fra frø – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil