15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Svart cohosh -gress på sommerhuset deres

svart cohosh -gress Svart cohosh -gress skylder sine egenskaper et slikt uoverensstemmende navn for å skremme vekk urtedyr. Denne flerårige urteaktige planten vokser i Fjernøsten, Chita -regionen, så vel som sør i Khabarovsk -territoriet. Den kan også finnes i naturen, men Black Cohosh dyrkes ofte som en hageplante. Mange mennesker vet førstehånds om dets helbredende egenskaper, derfor sår de tykt på tomtene sine.

Beskrivelse og kjemisk sammensetning

strukturen til gresset svart cohosh Black cohosh herb er en rettstammet plante fra buttercup-familien. Den vokser opp til to meter og er dekket med små hår. Stammen er dekket med fjærete blader opp til 45 cm. Små hvite blomster danner lyslignende børster opptil 15 cm. Svart cohosh blomstrer gjennom sommeren og har et kraftig rotsystem.

Stauden har en rik kjemisk sammensetning, på grunn av hvilken planten er verdsatt blant tilhengerne av tradisjonell medisin:

 • vitamin C;
 • tanniner;
 • glykosider;
 • syrer;
 • essensielle oljer;
 • flavonoider;
 • tannin;
 • harpiksholdige forbindelser.

Sort Cohosh -art

Det er mer enn 20 arter av denne flerårige planten. Imidlertid anses bare noen få varianter som vanlige:

 1. Svart cohosh er kjent i Fjernøsten og Kina. En kraftig og forgrenet busk vokser opp til en meter. Plantens stilker er oppreist med en svak kant og beige blomsterstand.svart cohosh daurian
 2. Svart cohosh er en annen kjent art. Busken av denne flerårige vokser opp til to meter. Blomsterstanden er kremaktig, rosa og hvitaktig. Løvverk overrasker også med farger: bronse, kirsebær eller brun.svart cohosh
 3. En annen art har en lys aroma – Tsimifuga racemose. Busken sprer seg vanligvis og når to meter. Flerårig blomstring fra midten av sommeren til høsten.cimifuga racemosis
 4. For dekorative formål brukes en annen type – Black cohosh solid. Den vokser opp til en meter og danner hjerteformede blader. Blomsterstanden 30 cm lang har en beige fargetone.svart cohosh
 5. Busken av Black Cohosh når en meter i høyden. Planten har små snøhvite blomsterstander. Et karakteristisk trekk ved denne arten er intoleransen for overflødig fuktighet..svart cohosh enkelt

Svart cohosh -gress: nyttige egenskaper og bruksområder

bruk av svart cohosh i tradisjonell medisinKlopon ble brukt til medisinske formål av våre forfedre. Ekstrakter av denne planten er etterspurt på grunn av deres beroligende, antiinflammatoriske og smertestillende effekter. De medisinske egenskapene til Klopogan cimifuga brukes ofte til behandling av symptomer forbundet med overgangsalder. Flerårig er et lager av salisylsyre, som er en del av aspirin, på grunn av hvilken smerte lindres.

Anlegget har også følgende egenskaper:

 • forebygging av sesongens forkjølelse og økt immunitet;
 • behandling av gynekologiske sykdommer;
 • antihypertensiv effekt;
 • antispasmodiske og vanndrivende egenskaper;
 • økt testosteronproduksjon;
 • normaliserer arbeidet i sirkulasjonssystemet;
 • tanniner fremmer vevsregenerering og sårheling;
 • hjelp med forstyrret søvn.

svart cohosh -gress i apoteketMedisinsk flerårig juice brukes mot eksem og andre inflammatoriske prosesser på huden. Bruken av Black Cohosh i medisin er ved behandling av bronkial astma, migrene, orale infeksjoner, abscesser og difteri. Friske blader skyves og brukes til å lindre revmatisme og artrose. Ekstraktet fra denne planten brukes i antisklerotiske og antihypertensive medisinske preparater..

roten til daurian blackweedImidlertid er svart cohosh -rot av størst verdi. Tinkturer og avkok på røttene brukes til å behandle kardiovaskulære plager, leddsykdommer og muskelsmerter. Tørt rhizompulver er etterspurt etter nevralgi og søvnforstyrrelser, noe som gir en beroligende og hypnotisk effekt. På grunnlag av det liker mange mennesker å lage te og sirup, som har vasodilaterende egenskaper..

Til tross for alle fordelene med terapi og forebygging, bør kontraindikasjoner for bruk også tas i betraktning. Siden svart cohosh-gress er en giftig plante, kan selvmedisinering være helseskadelig. Preparater fra bladene eller jordstenglene til denne stauden anbefales ikke for personer med aspirinintoleranse, så vel som for gravide og ammende kvinner. Ved slag og trombose kreves det obligatorisk konsultasjon med den behandlende legen. Ved overdosering oppstår kvalme, svimmelhet, svakhet og urolig avføring.

Innsamling og lagring

svart cohosh -gress på stedetStilker og blader tørkes som regel ikke, men brukes ferske. Bare Black Cohosh -røtter høstes. De må graves ut i slutten av august, skylles grundig og oppbevares i solen. Deretter bør de tørkede røttene oppbevares i en uke i et godt ventilert område. Oppbevar det tørre arbeidsstykket i linposer, blikkbokser eller papirposer. Svart cohosh Daursky mister ikke nyttige egenskaper på to år.

Interessant om medisinsk svart cohosh -gress – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil