15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Et snev av eksotisk i hjemmet ditt – upretensiøs pachypodium -kaktus med blader

pachypodium kaktus med blader En uvanlig prototype av et palmetre med en tykk stamme og massive torner vil passe perfekt inn i interiøret i ethvert hjem. Siden pachypodium -kaktusen med blader vokser på forskjellige typer jord og er upretensiøs for vekstforhold, er det verdt å være spesielt oppmerksom på denne saftige..

“Uvanlig utseende”

plante fra Afrika hjemme En plante fra Kutrovye -familien finnes i Sør- og Sørvest -Afrika (inkludert øya Madagaskar), så vel som i Australia. Varmt klima, brennende sol og mangel på myk jord “under føttene” er ikke et alvorlig problem for pachypodium -kaktusen med blader. Årsaken til denne tilpasningsevnen ligger i strukturen. Den tykke, kjøttfulle stammen fungerer som en slags lagring for vann og næringsstoffer som kulturen akkumulerer i gunstige tider..pachypodium kaktus med blader i barnehagen

Andre trekk ved den saftige inkluderer:

 1. Torner. De dekker hele overflaten av stammen (i en sirkel eller i en spiral), som har en sølvfarget eller olivenfarge. Disse tornene virker ikke bare som et avstøtende middel mot insekter, men fungerer også som rør der planten absorberer fuktighet fra omgivelsene (fra tåke eller dugg).pachypodium cactus torner
 2. Blader. Vanligvis er platene smale og lange. De samles i en panicle som utelukkende ligger i den øvre delen. På grunn av det lille fordampningsområdet kan blomsten akkumulere mye mer fuktighet..kaktusblader
 3. Bloom. Avhengig av sorten (det er omtrent 30 av dem), er blomstene lyse gule, rosa eller hvite. På en liten peduncle utvikler det seg store, rørformede koroller med fem kronblad, noen ganger med en kontrasterende vene i midten. Innendørs blomstrer imidlertid kaktusen veldig sjelden..blomstrende kaktus pachypodium

Hjemme vokser pachypodium (fra lat. “Tykke bein”) opp til 1-1,5 m. Blomsten har ikke en hvileperiode. Veksten per år er 3-5 cm. Forventet levetid i en leilighet varierer fra 3 til 15 år.

I det naturlige miljøet vokser både mektige trær opp til 6-8 m høye og miniatyrprøver-ikke mer enn 25-30 cm. I tillegg er det håndverksmessige varianter av denne eksotiske blomsten med en buet stilk. Deres sfæriske krone vokser opp til 3-4 m i diameter. De fleste varianter kjennetegnes ved ekstraordinær forgrening..

Et unikt trekk ved pachypodium er mangelen på melket juice. Denne biologiske væsken til planten har en gjennomsiktig nyanse, men den er fortsatt giftig..

Pachypodium kaktus med blader i sin variasjon

varianter av pachypodium kaktusTil tross for sin sørafrikanske opprinnelse, er sukkulenten tilpasset dyrking innendørs i nordlige klima. Mange varianter tilpasser seg perfekt til disse forholdene..

De mest populære blant dem er:

 1. Lamer. Madagaskar -palmet er preget av en fortykket stamme ved basen og store tuberkler med torner (3 stk. I hver). Langstrakte blader (10-12 cm) er plassert på store petioles. I blomstringsperioden av Lamer’s pachypodium, krem ​​eller rosa blomster (10 cm i diameter) med et gulaktig senterblomst på toppen av stammen.pachypodium lamera
 2. Kameraet er forgrenet. Naturlig hybrid Ramosum har praktisk talt ingen torner. Men hvis det er torner, ligger de på skuddene. Bladene har en uttalt sentral vene. Massive paraplyblomster forbløffer med sin snøhvite nyanse.kaktus pachypodium lamera forgrenet
 3. Pachypodium Sanders. “Star of Lundi” kjennetegnes av en perfekt flat nesten sfærisk stamme, som er prikket med korte skudd. På den teksturerte overflaten finnes pigger på opptil 2,5 cm i lengde separat fra hverandre..pachypodium slipemaskiner
 4. Zhayi. Under innendørs forhold når den 50-70 cm. Stammen ved basen har en lett gråaktig fargetone, og nærmere kronen får den en mørk harpiksaktig farge. På kronen samles ganske smale blader 1,5-3 cm brede. Et særtrekk ved sorten er tilstedeværelsen av pubescens på løvfellende plater.pachypodium jaya
 5. Sukkulent. Det er en trelignende art. Stammen vokser opp til 15 cm i diameter, men en betydelig del av den er gjemt i bakken. En intenst forgrenende krone stiger over den, bestående av mange blader 5-6 cm i lengde. Busken vokser opp til 60-90 cm. I brystet på hver lauvplate er det 2 korte torner.saftig pachypodium

Det tettblomstrede pachypodium med en mørk brun stamme er ganske forgrenet og ser ut som en baobab. Hver topp er prikket med små torner og tette blader. Vokser opp til 90 cm innendørs.

Spesielt interessant er den kortstammede sorten (50-60 cm i høyden). Utad ligner han enorme knoller eller steiner ved siden av ham i ørkenen.. kortstammet pachypodiumTilstedeværelsen av blader og torner gjør den imidlertid til en fantastisk plante som overrasker med sine lyse sitrongule blomster..

Grunnleggende regler for omsorg

omsorgsreglerDet “harde” klimaet i Afrika har dannet den upretensiøse naturen til denne fantastiske blomsten med torner på stilken. Anlegget har blitt varmekjærlig og tørkebestandig. I tillegg er den i stand til å tilpasse seg et ukjent miljø for det..

Likevel, for blomsterpotten, velger de utelukkende den sørlige delen av huset eller sørvest. Samtidig blir det alltid tatt i betraktning at pachypodium -kaktusen er “monogam”, det vil si at den smertelig tåler ytterligere bevegelser.

I tillegg overvåker de at slike indikatorer overholdes.:

 1. Belysning. Et sterkt lys med direkte sollys anbefales. Når den vokser i halvskygge, strekker den seg og får et stygt utseende.belysning for pachhopodium
 2. Temperaturforhold. I sommerperioden er merker fra 20-30˚C tillatt, og om vinteren – minst 15˚C. Sørg for å beskytte blomsterpotten mot plutselige temperaturendringer og trekk.
 3. Luftfuktighet. Utmerket toleranse for tørr luft. Likevel, for sanitære formål, må den sprøytes eller tørkes av løvet..
 4. Vanning. Jorda fuktes når jordkomaen tørker ut på 1 cm dyp. De prøver å ikke overfukte blomsten for mye for å unngå forfall av røttene. Om vinteren reduseres antall vanninger med 2 ganger.

pachopodium -transplantasjonFunksjoner ved voksende pachypodium inkluderer også metoden for å transplantere kulturen. Unge prøver transplanteres hvert år, og øker diameteren på potten med 2-3 cm, og voksne-etter 2-3 år. Beholderen er valgt dypt nok med flere dreneringshull som beskytter mot væskestagnasjon.jord for kaktus

I bunnen dannes en “pute” for drenering (1/3 av volumet), og deretter forberedes det riktige jordsubstratet:

 • løvfellende land;
 • torv;
 • perlit eller sand.

Den siste delen er tatt tre ganger mer enn resten. De øver også på å bruke en annen sammensetning: torvflis, grov sand og en universell jordblanding beregnet på innendørs planter eller hagemark. I dette tilfellet brukes et forhold på 3: 3: 1. I dette tilfellet er surheten til substratet utjevnet til 5-7 pH.

Kull eller små flis av ødelagte murstein brukes som en desinfeksjonsmiddelkomponent som forhindrer utvikling av råte. I forhold til den totale massen blir 10-15% av en slik blanding introdusert.

Noen nyanser

vannkvalitet for pachhopodium kaktusSamtidig stiller pachypodium -kaktusen med blader spesielle krav til vannkvaliteten. Det skal være mykt og med et minimum av fluor og klor..

Hvis det ikke er mulig å bruke smelte- eller regnvæske, så tapp vann:

 • Kok opp;
 • forsvare;
 • eller mykne med eddik.

Et funn for en blomsterhandler vil være Horombenze -sorten. Planten er ganske kompakt og vokser sakte. Pilformede blader er i god harmoni med en bred og forgrenet stamme.

kaktus horombenzeSukkulenter trenger sjelden fôring. Kaktus reagerer negativt på organisk materiale og et overskudd av nitrogenholdige forbindelser. Om nødvendig vannes blomsten med en næringsoppløsning som inneholder nyttige elementer: kalium, fosfor og nitrogen i et forhold på 3: 2: 1. Ved å følge disse enkle omsorgsreglene, vil pachypodium -kaktusen alltid glede husstandens medlemmer med sitt eksotiske utseende..

Hvordan transplantere en pachypodium -kaktus med blader – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil