15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for campanula hjemme: voksende regler, reproduksjon, sykdommer

hjemmepleie for campanula Innendørs blomster til enhver tid ble ansett som en original dekorasjon av en stue. Derfor er det ikke overraskende at omsorg for campanula hjemme tiltrekker seg mange flora -fans. Søte klokker gleder ikke bare øyet, men fyller også huset med lykke. Det er ikke for ingenting at blomsten noen ganger kalles “bruden og brudgommen”, noe som indikerer den viktigste feiringen i livet. La oss prøve å føle skjønnheten til denne planten og forstå forviklingene ved dyrking..

Kronbladets ømhet og intrikate former

mild blomstring av campanula Campanula tilhører slekten med urteavlinger av familien Kolokolchikovye. I naturen finnes planten i Europa, Nord -Amerika, Sentral -Asia og Kaukasus. Vokser i steppen, enger, skogglater og fjellskråninger. Det vitenskapelige navnet “campanula” betyr “bjelle”.

Folket kaller imidlertid blomsten:

 • chebotki;
 • bjeller;
 • fuglurt;
 • chenille;
 • familie lykke.

Biologer klassifiserer mer enn 400 campanula -arter som dyrkes både utendørs og hjemme. Det mest populære utvalget av innendørs klokker er Campanula Equifolia. Det er en flerårig plante med dinglende grener som når omtrent 30 cm i lengde. Siden det er ganske enkelt å ta vare på campulaen hjemme, pryder den mange boliger og gårdsplasser..

ung campanulaDe påfølgende bladplatene, lange petiolate, er farget lysegrønne. Kantene er hakkete. Bladets lengde er fra 3 til 7 cm. Maksimal diameter på knoppene når 4 cm.

De ble opprinnelig samlet i panikulære blomsterstand og malt i følgende farger:

 • blek rosa;
 • Snøhvit;
 • syrin;
 • lilla;
 • blå.

Ofte dannes de på spissene av grasiøse skudd som ser originale ut mot en bakgrunn av saftig grønt..

Til tross for sitt attraktive utseende, mister planten etter noen år sin dekorative effekt..

Omsorg for en følgesvenn hjemme: grunnleggende prinsipper og ekspertråd

omsorg for campanulaSom du vet krever ikke en utsøkt bjelle spesiell oppmerksomhet. Det er nok å oppfylle de grunnleggende prinsippene for omsorg for det, og huset vil alltid være dekorert med levende “buketter av glede”.

For at blomsten skal tilpasse seg det nye rommet, blir den liggende i en gammel gryte i flere dager. Etter det begynner de å transplantere campanulaen i en ny romslig beholder..

Siden rotsystemet til blomsten vokser raskt, tilberedes en løs jord fra følgende komponenter:

 • torv;
 • løvrike land;
 • humus;
 • sand.

Hver av dem tas i samme mengde. Deretter plasseres et dreneringslag på bunnen av beholderen, noe som letter oksygenstrømmen og lar overflødig væske passere. Legg det tilberedte underlaget på toppen av det, omtrent halvparten av beholderen. Deretter helles planten rikelig med vann, hvoretter den forsiktig fjernes fra beholderen. Det nederste laget av hestesystemet, ca 5 mm, kuttes med en skarp kniv. De samme kuttene gjøres på sidene. Planten legges i en ny beholder, underlaget tilsettes, komprimeres og moderat fuktes med en sprayflaske. Den transplanterte blomsten overføres til et kjølig rom vekk fra direkte sollys.

For at planten raskt skal slå rot i en ny gryte, er det tilrådelig å ikke skade jordklumpen på jordstokken..

Velge et passende område

sted for campanulaFor enkelt å ta vare på campanulaen hjemme, må du velge riktig sted for habitatet. Til tross for plantens spesielle lyselskende natur, liker den ikke sterkt sollys. Derfor, om sommeren, blir blomsten overført til de skyggelagte områdene i rommet. Det beste alternativet for å plassere klokken er vestlige og østlige vinduer. I den varme årstiden blir campanula tatt ut i frisk luft. Blomsten returneres til sin opprinnelige habitat i slutten av september, hvis klimatiske forhold tillater det.

Planten tåler fantastisk temperatursvingninger fra 15 ° C om vinteren til 25 ° C om sommeren..

Avlshemmeligheter

reproduksjon av campanulaÅ dyrke campanula fra frø hjemme er slett ikke vanskelig hvis du følger de grunnleggende reglene. Prosessen begynner tidlig på våren med å forberede egnede beholdere eller engangskopper. Fyll dem med tørt og fuktig underlag. Tamp lett for å dekomponere plantematerialet ordentlig. Deretter plasseres miniatyrfrøene på romcampanulaen forsiktig og fuktes litt. Prosedyren utføres med en sprøyte, ellers vil de ikke stige. Når spirer vises med minst 3 blader, blir planten transplantert i nye potter. Over tid vil kulturen slå rot, og verdsatte klokker vil dukke opp på den..campanula fra stiklinger

For å forplante campanula ved hjelp av stiklinger, utføres flere enkle prosedyrer:

 • en gren med flere bladplater er kuttet fra bunnen av planten;
 • legg den i 10 timer i en svak løsning av kaliumpermanganat;
 • når røttene dukker opp, blir skuddet overført til en beholder med rent vann;
 • forberede et underlag fra sand og torv;
 • spirer plantes til en dybde på ca 3 cm;
 • dekk beholderen med plastfolie;
 • fukte en gang i uken.

Den rotfestede planten transplanteres i en vakker potte og venter spent på blomstring. En voksen campanula formeres ved å dele rhizomet. Den skjæres forsiktig i flere biter og plantes deretter i en separat beholder. Om nødvendig blir planten matet med spesiell gjødsel..

Forbereder en blomst for en hvilestatus

forberedelse til overvintringTil tross for frodig blomstring og frodig grønt, slutter inneklokken å utvikle seg om høsten. Derfor er det viktig å forstå hvordan campanula vintrer for å gi den kompetent omsorg. Først og fremst blir de langstrakte grenene kuttet, og etterlater bare 10 cm i lengde. Deretter overføres blomsten til et lyst, men kjølig rom. Klokken vannes ikke mer enn 2 ganger i måneden. Om våren bringes beholderen i varme, tørkede skudd fjernes og vanningen økes. Hvis planten har vokst for mye, transplanteres den i en mer romslig beholder..

Potensielle problemer under dyrking

lesjon av bladene på campanulaHvor trist at selv en så delikat blomst kan lide av soppsykdommer. De vises ofte på grunn av feil vanning. I tillegg bosetter insekt- og edderkoppmiddene seg noen ganger på campanulaen. Det er ikke alltid lett å legge merke til dem, så alle deler av planten blir regelmessig undersøkt. Hvis skadedyr oppdages, vaskes blader og skudd under en strøm av varmt vann eller behandles med et spesielt stoff..

Ofte forårsaker det panikk hos mange hvis campanulaen tørker. Hva skal jeg gjøre i en slik situasjon? Først prøver de å finne årsaken. Det kan være dårlig belysning eller tørr luft. Etter å ha eliminert disse problemene, vil blomsten få tilbake sine praktfulle “former”.

Campanula blomstrer ikkeI noen tilfeller oppstår spørsmålet: hvorfor campanula ikke blomstrer, til tross for riktig pleie.

Det er imidlertid noen regler du må huske på:

 • blomsten skal ikke berøres i vekstsesongen;
 • tidlig på våren må planten mates;
 • under blomstringen trenger campanula tilstrekkelig belysning.

Brudd på disse forholdene fører til en nedgang i blomsterveksten. Som du kan se, med riktig omsorg, vil campanula definitivt dekorere boarealet med grasiøse klokker i forskjellige farger. Hvorfor ikke vokse din egen miniatyrhage av glede?

Campanula vil dekorere huset – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil