15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for Hawortia hjemme: et notat til blomsterhandleren

hjemmepleie for haworthia Haworthia er en liten saftig plante. For at den skal glede seg over den lyse fargen på bladene og dekorativiteten, bør omsorg for haworthia hjemme utføres i henhold til alle reglene. Planten fikk navnet sitt fra den berømte botanikeren E. Haworth, som studerte den, og utførte klassifiseringen.

Beskrivelse av anlegget

plante fra Sør -Afrika Hjemlandet til Haworthia er Sør -Afrika. Omtrent 100 varianter av planten er nå kjent. Alle er svært dekorative og originale i utseende..

Hos mange saftige arter danner kjøttfulle, tette blader rosetter på jordoverflaten, noen har en kort stilk.

Det særegne ved Haworthia er opphopning av fuktighet i bladene. I naturen hjelper denne eiendommen planten med å overleve tørkeperioder..

Noen typer haworthia har hvite buler på overflaten av bladplatene, noe som gir den saftige en dekorativ effekt. Haworthias blomster er små.Haworthia blomstrer

Oftere enn andre kan du finne slike varianter:

 • stripete;haworthia stripete
 • perle;perle haworthia
 • fryktelige Reinwardt.Haworthia Reinwardt

Den vanligste arten i blomsteroppdrett er Haworthia stripet. Det er en stilkløs plante med mørkegrønne blader som hvite tuberkler ligger på. Sammenslåing danner de originale striper. En voksen plante kan nå opptil 0,2 m i diameter.

Haworthia er ikke giftig. I folkemedisin brukes planten som et antiseptisk middel. Et ark kuttet i to for raskere helbredelse og desinfeksjon kan påføres såret.

Hjemmetjeneste for haworthia

Haworthia dvergHaworthia er en dekorativ løvfellende plante som vokser godt i lyse solrike rom. De mest passende for å plassere en blomsterpotte er vest-, øst- og sørvinduer. I dette tilfellet er det tilrådelig å unngå å slå de brennende strålene på bladene..

Ukrevende for vilkårene for å holde og ta vare på haworthia hjemme gjør at selv nybegynnere kan vokse saftige.

Temperaturregime for vedlikehold og vanning

haworthia urteaktigDenne sørlige planten trives i varme, solrike rom. Siden en saftig ikke trenger mye vann, er det nok å fukte bare det øverste laget av jorden..

Om vinteren blir Hawortia sjelden vannet – en gang i måneden. Samtidig opprettes andre forvaringsbetingelser med lavere temperatur – opptil + 12 ° C. Om det er mulig å holde Hawortia hjemme, avhenger av tilgjengeligheten av solfylte vinduer.

Hvis planten har vært i delvis skygge i lang tid, bør tilvenning til sollys skje gradvis, fra flere timer om dagen. Dette vil unngå å brenne bladene..

Jordforberedelse og beholdere

jord og potter for haworthiaFor en plante med et lite rotsystem er brede, grunne blomsterpotter egnet, der god drenering er organisert..

Jorda for haworthia tilberedes som følger:

 1. Kombiner torv og lauvmark i like store mengder.
 2. Fin grus tilsettes 1/3 av det resulterende volumet. I fravær av grus kan den erstattes med knust murstein.

For å plante en plante kan du kjøpe en ferdig blanding merket “for kaktus” og legge fin grus til den.

Gjødsling

Haworthia navicularToppdressing av Haworthia er nødvendig fra midten av våren til sensommeren. Med høstens ankomst stoppes befruktningen. Gjødsel som er beregnet på kaktus er egnet for fôring av planten. Men konsentrasjonen bør være halvparten mindre enn angitt i bruksanvisningen..

Det er bedre å “underfeed” med gjødsel havortia enn “overfeed”.

Når skal man transplantere

det er på tide å transplantere haworthiaMed veksten av planten vil en Haworthia -transplantasjon være nødvendig. For unge utsalgssteder må den utføres årlig for voksne planter – etter behov, omtrent hvert tredje eller annet år, når den forrige kapasiteten blir liten.

Størrelsen på blomsterpotten skal matche størrelsen på selve planten. Hvis kapasiteten er for stor, er fuktstagnasjon i rotsystemet mulig, noe som ikke er ønskelig for en saftig.

Reproduksjon: hvilken måte å velge

avl haworthia

Alle typer Haworthia reproduserer på flere måter:

 • avkom;
 • ark;
 • frø.

P / p nr.

Avlsmetode

Funksjoner ved metoden

oppdrett

Avkom For å plante en ung plante er det nok å frigjøre røttene til “babyen” og transplantere den unge planten til en ny potte. Dette er den enkleste formeringsmetoden, der den nye planten allerede har et eget rotsystem og en rosett med blader..
Ark Reproduksjon av haworthia kan utføres av et blad, som er skilt fra en voksen busk. Den får ligge i 2 dager for å tørke kuttet. Etter det plantes bladet i fuktig, løs jord. Ikke vann i 3-4 uker. I løpet av denne perioden skal bladet ha røtter..
Frø Denne avlsmetoden er arbeidskrevende og tidkrevende. Det tar for lang tid før det dannes et nytt anlegg. En annen ulempe er lav spiring av frø.

Den enkleste måten å reprodusere haworthia er å skille “barna”, den mest arbeidskrevende og vanskeligste er å vokse fra frø.

Skadedyr og sykdommer

omsorg for HawortiaHaworthia kaktus påvirkes svært sjelden av skadedyr. Den kan angripes av en melus, edderkoppmidd, bladlus eller insekt. For å eliminere skadedyret er det nok å vaske plantens blader med en mild såpevann. Hvis denne behandlingen mislykkes, må du bruke systemisk gift.

Feil omsorg kan føre til plantesykdommer:

 • overdreven vanning;
 • holde seg i kulden;
 • mangel på belysning eller omvendt å være under brennende solstråler;
 • surhet i jorda.

Omsorg for haworthia hjemme er en enkel prosess som er tilgjengelig selv for en nybegynner blomsterhandler. Ved riktig overholdelse av vedlikeholdsbetingelsene vil planten vokse godt og gi nye skudd.

Haworthia -transplantasjon og videre pleie – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil