15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det er viktig å vite hvordan man roter plumeria for å vokse en vakker plante.

øm plumeria Før du roter en plumeria, er det nødvendig å studere teorien grundig. Dette lar deg avle eksotiske planter hjemme. Treet vokser naturlig opp til 1,5-3 m i høyden, og de karibiske øyene, Mellom-Amerika og Mexico regnes som sitt hjemland. Du kan også dyrke plumeria hjemme hvis du observerer passende temperatur og lysforhold. Reproduksjon av plumeria er mulig både ved frø og stiklinger. Den andre metoden lar deg få et tre som beholder alle de ytre egenskapene og egenskapene til forelder, mens planter som vokser fra frø kan variere.

Utvalg og klargjøring av stiklinger

hvordan rote plumeria En stilk er et skudd som må rotes og plantes i bakken. Den er trimmet i en 45 graders vinkel med en skarp saks. For at røttene skal være så sterke og kraftige som mulig, bør en bred snittflate stå igjen. Det er viktig å ta ikke unge, men allerede voksne skudd, hvis bark har klart å skaffe seg en grå fargetone.

For forplantning av plumeria ved stiklinger er skudd på omtrent 25 cm lange egnede. Det er bedre å kutte dem av i perioden planten er i ro – så treet ikke sløser med ekstra vitalitet på gjenoppretting. Den beste perioden for forplantning med stiklinger er vinter. Det er imidlertid verdt å huske at plumeria er en termofil plante, derfor blir de resulterende stiklinger lagret på et batteri eller på et annet oppvarmet sted..

Skjær og tørket skjæring kan lagres i opptil flere måneder. Takket være denne kvaliteten kan den kuttes om vinteren, i hvileperioden og forankres etter starten på den varme sesongen..

Jord for plumeria

plumeria fra stiklingerEt viktig aspekt ved hvordan man roter en plumeria stilk slik at den raskt slår rot er å forberede en passende jord for den. Den første sammensetningen der skuddet slår rot bør bestå av torv og tilsetningsstoffer i form av sand eller perlit. Du kan kjøpe en blanding for sukkulenter – de er gode til å beholde fuktighet og er også egnet for plumeria. I slik jord vil imidlertid bare forankringsprosessen finne sted. Over tid, når de første røttene dukker opp, kan planten transplanteres i en beholder med permanent jord..

Den kan tilberedes hjemme i henhold til følgende opplegg:

 • torvblanding – 2 deler;
 • 1 del torv, sand og organisk gjødsel (humus).

Før du roter din plumeria, er det viktig å forberede en passende beholder for den. Det bør være minst 2-3 liter i volum, siden planten vokser raskt og danner en frodig busk. Erfarne eiere av disse trærne anbefaler å velge plastpotter. Plantens rotsystem er tett og forgrenet, og etter hvert som det vokser, kan det vokse til keramiske eller leirevegger.

Hvordan rote plumeria – planting i bakken

stilken er forankretEtter mottak av stiklinger, anbefales det å behandle kuttoverflaten med aske og eventuelle soppdrepende midler. Dette vil bidra til å unngå infeksjon av planter med soppsykdommer, samt å enkelt overføre beskjæringsprosedyren. Etter det er det viktig å tørke stiklingene på et varmt sted (på et batteri) i minst 2 uker – dette er den eneste måten de vil slå rot på i det åpne feltet og slå rot. Etter beskjæring kan du også behandle kuttet med ethvert preparat for å stimulere rotvekst. Den rimeligste av dem – “Kornevin”, den finnes i blomsterbutikker, i små beholdere.

Instruksjoner om hvordan du roter en plumeria med en stiklingformeringsmetode vil inneholde flere punkter:

 • kutt og tørk stilken i minst 2 uker, men du kan la den stå i flere måneder;
 • forberede jorda, som består av torv og sand;
 • fjern alle bladene på den valgte skjæringen, og blomstene kan bli igjen på skuddet;
 • lag et lite hull med en trepinne (ca 10 cm dyp) og legg et kutt i den;
 • du kan i tillegg legge til et lag sand og fukte jorda.

Plumeria -stiklinger roter umiddelbart i bakken. Det er viktig å ikke la det bli overdreven vanntett, derfor blir vanning bare utført når det tørker ut. Umiddelbart etter plantingen skal krukkene plasseres i et varmt rom, der lufttemperaturen vil være mellom 24 og 28 grader. Du må også sikre maksimal eksponering for sollys, om nødvendig kan du bruke kunstige kilder til varme og belysning (lampe og batteri).

Vernehansker bør brukes når du håndterer plumeria, spesielt når du beskjærer stiklinger. Saften til denne planten er giftig og kan forårsake hudirritasjon..

Plantepleie etter planting

plumeria omsorgDet første tegnet for å forstå at plumeria -stilken har slått rot er utseendet på de første bladene. I de fleste tilfeller tar denne prosessen ikke mer enn 2 – 3 måneder. Når de vises på skuddet, kan planten transplanteres i en større beholder der den vil vokse på permanent basis. Ytterligere komponenter legges til den nye jorda – de vil gi god ernæring og vil bidra til rask vekst.

Det er flere aspekter som er viktige ved omsorg for unge plumeria -trær:

 1. Lysmodus – treet foretrekker sterkt opplyste områder. For full utvikling må solstrålene falle på den i minst 6-7 timer om dagen. Over disse trærne er det verdt å installere spesielle lamper i tilfelle overskyet vær eller kalde årstider. Kraften deres bør være minst 30-40 watt, ellers vil de ikke være nok til å ta vare på en eksotisk plante.
 2. Plumeria er en termofil plante som ikke er vant til kalde, tempererte vintre. Hvis værforholdene ikke tillater å vokse denne planten, er det nok å installere bunnvarmen. Det vil også stimulere veksten og dannelsen av rotsystemet..
 3. Vanning bør være rikelig, spesielt i de varmere månedene. Den tropiske varmen som plumeria er vant til, kan bare kompenseres for med mer fuktighet. For vanning er vanlig vann ved romtemperatur egnet. For å forhindre fuktighetsstagnasjon, tilsettes drenering til jorden.
 4. Gjødsel er nødvendig for plumeria bare før blomstring. Du kan legge til mineralblandinger som inneholder fosfor – dette vil provosere det store utseendet på de største og mest velduftende blomsterstandene.

Plumeria er en ekte eksotisk. Det er verdsatt for sine voluminøse blomster i forskjellige farger og størrelser, med en rik aroma. Planten foretrekker et varmt klima og krever riktig pleie. Under komfortable forhold vil treet imidlertid glede seg over rikelig blomstring, og de første knoppene vil blomstre i planteåret..

Plante plumeria stiklinger – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil