15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Miltonia orkide – en lys dekorasjon av vinduskarmen

miltonia orkide Blant de mange artene inntar miltonia -orkideen et spesielt sted. Hun er i stand til å dekorere med sine uvanlige blomster en samling ikke bare erfarne gartnere, men også et beskjedent sett med planter..

Miltonia omsorg hjemme

Omsorg for Miltonia Å dyrke en slik orkide hjemme er ganske enkel. For at planten skal være vakker og sunn, trenger du bare å følge enkle regler.

Belysning

Blomsten elsker mye lys, men slik at den er diffust. Orkideen kan også vokse i delvis skygge. I dette tilfellet vil bladene ha en klassisk grønn farge. For å oppnå en rødaktig nyanse på overflaten, er det nødvendig å gi planten mye lys. I den varme perioden på dagen anbefales det å skygge blomsterpotten med en blomst, ellers kan direkte sollys etterlate brannskader i form av flekker.

Om vinteren legger mange blomsterprodusenter ekstra belysning i nærheten av blomsterpotten. Det kan enten være en spesiell fytolamp eller en vanlig bordplate.

Lufttemperatur

Om sommeren bør orkideen dyrkes i et rom der termometeravlesningene er innenfor +200 C. Om vinteren bør blomsterpotten flyttes til et kjøligere rom. Den optimale temperaturen i perioden fra oktober til mars er +180 С, ikke høyere.

Når det gjelder lufttemperatur dag og natt, bør svingningene være innen 4 enheter. Rommet der blomsten er plassert, bør være systematisk ventilert. Under denne prosedyren må beholderen med planten overføres til et sted uten trekk..

Plutselige temperaturendringer kan påvirke utviklingen og blomstringen av miltonia..

Innendørs fuktighet

luftfukterOrkideen vokser best ved 70% luftfuktighet. Indikatorer som er under denne figuren kan påvirke utviklingen av blomsten negativt. Miltonia begynner å stoppe i veksten, peduncles blir gule og tørker ut.

Du kan oppnå ønsket ytelse med en elektrisk luftfukter. Det anbefales også å sette en beholder med vann i nærheten av blomsterpotten, på hvilken du kan helle utvidet leire eller småstein på bunnen.

Vanning av miltonia

Fra tidlig på våren til sensommeren bør planten vannes rikelig. Det er i denne perioden den intense veksten av blomsten faller. Under vanning, husk at vann som har samlet seg i bunnen av beholderen kan forårsake rotrot. Derfor, etter hver prosedyre, anbefales det å helle ut væsken.

Vanning av miltonia hjemme bør gjøres ved hjelp av metoden “varm dusj”. Vann skal være omtrent 450.

Etter at jordblandingen er godt våt, må beholderen stå i noen minutter for å la overflødig væske komme i glass. Tørk deretter forsiktig av alle bladene med en myk klut..

Miltonia: befruktning, hviletid, transplantasjon

gjødsel for orkideerFor at den grønne massen skal ha en rik farge, bør orkideen gjødsles hver 14. dag. Bruk blandingen i henhold til instruksjonene. Brudd på forholdet mellom vann og stoff, kan føre til misfarging, samt deformasjon av bladene.

Hvis miltonia har rikelig og lys blomstring, betyr det at kulturen ble riktig befruktet..

Sovende periode

På den tiden da pseudobulber begynner å modnes, må miltonia omorganiseres til et kjøligere sted. Lufttemperaturen i rommet skal være omtrent +150 C. Under hvile, som er omtrent 16 uker i året, er det nødvendig å redusere antall vanninger.

Tilbake til normal pleie bør være etter at nye peduncles begynner å dukke opp..

Plantetransplantasjon

orkidétransplantasjonDet er nødvendig å bytte jord og blomsterpotte for miltonia 1 eller 2 ganger i året. Alt avhenger av blomstens tilstand. Prosedyren bør startes umiddelbart hvis jordblandingen er dekket med mugg eller har en ubehagelig lukt. Et tegn på at miltonia trenger en transplantasjon er også et stort antall luftrøtter..

Transplantasjon umiddelbart etter at orkideen begynner å blomstre.

Transplantasjonsstadier:

 1. Fjern planten fra blomsterpotten.
 2. Rengjør alle røtter grundig fra underlaget.
 3. Fjern skadede røtter med en skarp kniv eller sekatører.
 4. Dryss kuttstedene grundig med knust aktivert karbon.
 5. Hell et dreneringslag i en dyp beholder. Den skal plasseres i form av en haug.
 6. Plasser en orkide i midten av fartøyet.
 7. Fyll resten av plassen med underlaget.

Den første vanningen utføres 2-3 dager etter transplantasjon. Frem til denne tiden anbefales det å spraye bladene rikelig..

Hvordan du skal transplantere miltonia riktig, kan du se i videoen.

Reproduksjon og beskjæring av en plante

reproduksjon av orkideerÅ dyrke en ny miltonia hjemme er ganske problematisk. Men til tross for dette oppnår noen produsenter fremdeles ønsket resultat. Planten kan formeres ved å dele rotsystemet eller med pseudobulber. Den første metoden brukes bare hvert tredje år og deretter under transplantasjon.

Inndeling av rotsystemet:

 1. Det er bare mulig å forplante en plante med denne metoden hvis det er minst 6 fullverdige pseudobulber.
 2. Alle røtter skal frigjøres fra det gamle underlaget..
 3. Det er nødvendig å dele busken i så mange deler slik at hver har 3 pseudoboller.
 4. Det anbefales å behandle alle seksjoner med knust kull eller et spesialverktøy..
 5. Deler bør bare plantes i beholdere av plast.

Reproduksjon av miltonia med pseudobulbs utføres bare hvis hver har sitt eget velutviklede rotsystem. Barna skilles forsiktig fra hovedbusken og transplanteres i en egen beholder. I dette tilfellet bør røttene begraves til et minimum, ellers vokser den unge planten sakte og vil ikke glede seg med blomstring.

Beskjæring utføres etter hver blomstring av miltonia. Gamle stammer fjernes med et skarpt instrument. De vil aldri ha knopper på seg. Derfor, hvis du forlater peduncle, kan orkideen bremse veksten..

Når det gjelder bladene, bør de fjernes hvis det er absolutt nødvendig. Kutt av prøvene som er deformerte eller insekter har begynt å treffe dem.

Miltonia orkide: sykdommer og skadedyr

orkideen trenger hjelpAlle som har hatt en orkide minst en gang i huset, vet at hovedårsaken til sykdommer er for tørr luft i rommet. Høy lufttemperatur påvirker også blomstens utvikling negativt..

Hvis du bryter omsorgsreglene, kan blomsten treffe:

 1. Trips. Du kan bestemme tilstedeværelsen av disse skadedyrene ved de hvite prikkene som vises på overflaten av bladene. Thrips vises bare hvis planten er i et rom med lav luftfuktighet..
 2. Skjold. Insekter lever av saften på bladene. I stedet vises brune områder, som øker over tid. Hvis du ikke gjør noe, begynner bladene å tørke helt ut..
 3. Hvitfluer. Dette insektet er oftest funnet på den nedre delen av bladet. Det kan bestemmes av hvitlige eller gulaktige prikker. Med alvorlig skade begynner planten å misfarge og tørke ut..

Det er flere måter å håndtere slike insekter på. Behandling av blader med såpevann er effektiv. Du kan også bruke spesielle preparater som selges i blomsterbutikker..

Miltonia orkidé er en ekte skjønnhet som kan dekorere ethvert rom. Men for at planten skal blomstre lenge og glede alle forbipasserende med utseendet, er det nødvendig å følge de grunnleggende omsorgsreglene strengt..

Omsorg for miltonia orkide hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil