15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Duftende tobakk: vokser fra frø og omsorg på sommerhuset

duftende tobakk som vokser fra frø Duftende tobakk vil bidra til å dekorere balkongen og blomsterbedet, og vokser fra frøene som må utføres hvert år. Denne planten kommer fra Sør -Amerika, hvorfra den ble brakt til Europa av H. Columbus. Og nesten umiddelbart mottok han anerkjennelse fra gartnere for rikelig blomstring og aroma. Takket være innsatsen til oppdrettere er det utviklet nye varianter, hvorav det for tiden er mer enn 60.

Beskrivelse av anlegget

urt i hagen Duftende tobakk er en urt med små blomster og store blader. Stengelhøyden kan nå opptil 0,9 m.

Det er mange varianter av duftende tobakk med forskjellige blomsterfarger:

 • hvit;
 • lilla;
 • gul;
 • rød og andre.

I dag dyrkes det mange hybridsorter, med en bred palett med nyanser og deres kombinasjoner. Blomstene i seg selv er stjerneformede, i diameter kan de nå opptil 8 cm.

Ikke alle varianter av duftende tobakk har en sterk aroma, noen lukter ikke i det hele tatt. Denne funksjonen er mer iboende i hybridsorter. I tillegg til den svake aromaen eller fullstendig fravær, stenger mange hybrider fremdeles ikke i løpet av dagen..

Det er et mønster: jo lysere fargen på blomsten er, jo mindre uttalt duft, og omvendt.

Blomsten er svært dekorativ. Duftende tobakk på balkongen er en pittoresk dekorasjon av byleiligheter. Når du velger en bestemt type, er det nødvendig å ta høyden på planten. Dette lar deg lage de mest organiske komposisjonene..balkongdekorasjon

Det er slike typer tobakk:

Utsikt

Plantehøyde, cm

Særegenheter

plassering

Høy Mer enn 80 Store planter er mer egnet for å plante i nærheten av bygninger, gjerder, for plassering i bakgrunnslandskapskomposisjoner
Medium størrelse 30-70 Passer til blomsterbed, vokser i esker på balkonger, blomsterbed
Dverg Opptil 30 Godt egnet for å vokse nær kantstein. På vinduskarmer, balkonger

Forbereder seg på å vokse fra frø

plukke modne frø av duftende tobakkDet er en årlig termofil plante. I denne forbindelse er det mindre å foretrekke å plante duftende tobakk i bakken enn å dyrke frøplanter. De begynner å forberede frøplanter, idet de tar hensyn til det faktum at plantene må vokse opp til de er plantet i jorden. Regionen er viktig. Hvis klimaet er varmt – begynn å plante tidligere, hvis kaldt – senere..

Når skal du såpe duftende tobakk til frøplanter? For midtbanen starter forberedelsene fra januar til mars. Transplantasjon i jorda utføres etter 50-60 dager, når jorden varmes opp nok.

Klargjøring av beholdere

beholdere for dyrking av frøplanterLave beholdere med sider på ca 7 cm er egnet for spiring av frø. I slike flate brett eller beholdere spirer og vokser frøene best.

Landforberedelse

beholder med næringsjordPlanting av duftende tobakksfrø bør utføres i en jord med god drenering. Jorden skal være tilstrekkelig løs, moderat befruktet.

Du kan velge en av to metoder for tilberedning av potteblandingen:

 1. Kjøp en ferdig blanding i butikken.
 2. Lag det selv av like deler av råtten humus, jord og torv. I tillegg til dette volumet tilsettes en liten mengde sand (den skal være 3 ganger mindre enn hver av hovedkomponentene i blandingen).

Frøforberedelse

forberedelse av frø for såingSiden frøene til duftende tobakk er veldig små, anbefales det å blande dem med sand før planting for jevn fordeling. For å forbedre spiringen, anbefales det å fukte frøene for hevelse..

Duftende tobakk: vokser fra frø

spirer av duftende tobakkfrøEtter at forberedelsen er fullført, kan du begynne å plante frø i en beholder med jordblanding..

For dyrking av duftende tobakk fra frø:

 1. Plantematerialet fordeles i beholdere og presses lett inn i jordoverflaten uten å knuse det med jord.
 2. Fukt jorden ovenfra. Det anbefales å gjøre dette ved å spraye med vann for ikke å vaske ut små frø..
 3. Dekk beholderne med glass eller folie.
 4. Plasser beholdere med frø på et varmt, lyst sted.
 5. Inntil spirer dukker opp, blir jorden fuktet hvert par dager, glasset fjernes og settes på plass igjen.
 6. Etter at spirene har dukket opp, fjernes glasset helt etter 2 uker.

Det plukkes tobakksplanter etter utseendet av 4 blader.

Det anbefales å plante ved omlastning med en jordklump. De gjør dette etter å ha fuktet jorden, og viser maksimal nøyaktighet når de arbeider med spirer..

For at unge planter skal stivne, bør lufttemperaturen være omtrent + 18 ° C. Før transplantasjon utføres klemming av toppene og gjødsling med gjødsel. Etter planting er det nødvendig å holde jorden fuktig..

Planting av frøplanter i åpen mark

duftende tobakk i det åpne feltetMot slutten av mai er plantene av duftende tobakk klare til planting i bakken. På dette tidspunktet bør jorden varmes opp, og sannsynligheten for nattfrost på jorda reduseres til null..

Forbereder for planting

Plantering utføres etter foreløpig forberedelse – herding av frøplanter. For å gjøre dette, blir unge planter tatt ute i kort tid hver dag i 10-15 dager. En time er nok i begynnelsen. Etter hvert øker tiden som brukes på gaten. Hvordan tobakkskudd ser ut som vist på bildet.

Valg av område og jord

For å dyrke duftende tobakk på stedet, anbefales det å velge et sted der det ikke er trekk og sterkt direkte sollys.

En prydplante har bare to jordkrav:

 1. Næringsverdien av jordblandingens sammensetning.
 2. Tilstrekkelig fuktighet.

Hvis jorden i utgangspunktet er dårlig, er det nødvendig å berike den med kompost eller humus og grave den godt opp.

Planting av frøplanter

I åpen mark plantes ikke individuelle planter for nært. Det bør være omtrent 20-30 cm ledig plass mellom dem. For høye varianter bør denne avstanden være enda større..

Brønner tilberedes på forhånd og gjødsel (superfosfat) påføres hver av dem. En ung plante plasseres i hullet ved omlastning, sammen med en jordklump. Etter å ha sovnet, blir jorden komprimert, og plantene blir vannet.

Plantepleie

duftende tobakkblomsterYtterligere pleie av plantene er ganske enkelt. Den inkluderer vanlig vanning, noe som er spesielt viktig i varmt vær. Luke tobakken etter behov og fjern visne blomster..

Å dyrke duftende tobakk fra frø i et område er gunstig for jorden og fordelaktig for planter som vokser i nærheten. Dette skyldes plantens soppdrepende egenskap, som ikke bare blomstrer vakkert, men også forhindrer skadedyrsskade..

Dyrking av gode frøplanter av duftende tobakk – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil