15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke guddommelig malurt tre på sommerhuset er en hyggelig opplevelse for nybegynnere

voksende malurt gudetre Den ubeskrivelige skjønnheten i grønne områder nær landsted oppmuntrer flere og flere til å dyrke hagearbeid. Å dyrke malurt er en flott mulighet til å ta det første skrittet mot det verdsatte målet. Selv om denne kulturen ikke er særlig kjent, kan dens særegne skjønnhet godt dekorere en sommerhytte. For å sette pris på planten, la oss vende blikket mot sjarmen..

Attraktive trekk ved en sjarmerende kultur

medisinsk plante på stedet Folket har flere navn på det dekorative malurtreet, som kjennetegner ulike trekk ved kulturen. Det er kjent som et dilltre eller eikurt. Og noen ganger kalles det sitron malurt. Guds tre har blitt dyrket siden antikken i Europa som en medisinsk plante. Hans hjemland regnes imidlertid som den østlige delen av Middelhavet og Lilleasia..

I det naturlige miljøet finnes sitron malurt:

 • langs bredden av elver og innsjøer;
 • i bjørkeskog;
 • nær landeveier.

sitron malurtDerfor, når du dyrker et malurtre hjemme, er det viktig å ta hensyn til dette. Til tross for en spesiell kjærlighet for fuktighet, har planten oppreist, stiv skudd. De er strødd med mange pinnately dissekerte blader av lys grå eller sølvfarge. I den nedre delen av planten vokser de sammen med petioles..

malurt blomstrerNår malurt blomstrer, dukker det opp sfæriske knopper som ligner miniatyrkurver. Alle er samlet i løse panikler med en behagelig aroma. På høsten vises esker fylt med frø i stedet. Dessverre modnes de bare i de sørlige regionene i Europa. Derfor formeres planten hovedsakelig vegetativt. En voksen kultur vokser opp til 1,2 m i høyden. Kulturens unge grøntområder utstråler en frisk aroma som minner om dill med en blanding av sitrus- og furunåler. Gamle skudd får en bitter lukt.

Noen ganger er det guddommelige treet forvekslet med malurt, som bare formerer seg med frø. I tillegg regnes den som en toårig kultur, mens den medisinske malurt er en flerårig plante..

Voksende malurt Guds tre: de viktigste nyansene

nyanser av voksende malurt Guds treOfte plante gartnere sitron malurt på sine tomter som en medisinsk avling. Derfor blir hun ikke spesielt ivaretatt. Det viktigste er å sørge for regelmessig vanning og beskytte den mot ugress. Imidlertid, hvordan plante et malurtre for å skape et vakkert landskap på territoriet til et landsted? For å gjøre dette er det viktig å vurdere flere prinsipper som vil bidra til å nå det verdsatte målet..

Å finne det perfekte stedet

ideelt sted for dyrking av malurt

For at et dilletre skal kunne slå rot på et nytt nettsted, må følgende punkter tas i betraktning:

 • en overflod av lys;
 • mangel på utkast;
 • egnet jord.

Sørlig kultur kan ikke utvikle seg uten en skikkelig dose sollys. Derfor passer et romslig og åpent område i en sommerhytte for henne. I tillegg, når du vokser et malurtre, er det viktig å lage kunstig beskyttelse for det mot sterk vind. Takket være dette blir kulturen raskere grønnere og tolererer vinterkulden lettere..

Det er best å plante sitron malurt langs en hekk eller bygning.

Egnet jord

malurt på sommerhuset deresPraksis viser at malurt er et guddommelig tre, ikke tåler høy surhet i jorda. Derfor forbereder de løs jord med drenering av høy kvalitet for henne. Når stedet er gravd opp, tilsettes humus og kjemisk gjødsel til bakken. Deretter lages det trakter i intervaller på 1 m fra hverandre, hvor plantene plasseres. Umiddelbart etter planting er de rikelig fuktet..

For at kulturen skal slå rot, er det nødvendig å overvåke jordoverflaten. Tørking eller vannlogging kan føre til at planten dør..

Formering av et dilletre

reproduksjon av malurt guddommelig treDen beste måten å plante et guddommelig tre i en sommerhytte er ved stiklinger eller ved å dele en busk. Helt modne prøver er egnet for planting, som blir kuttet av i slutten av april. Stiklinger legges i en beholder med vann i 10 dager for å danne unge røtter. Deretter plantes plantene i en hageseng og vannes regelmessig i 15 dager..

For forplantning av malurt er stiklinger med en lengde på minst 15 cm egnet.

De som ønsker å dyrke frøplanter bruker kjøpte frø. De blir sådd i små containere og lagt ut på vinduskarmer hvor det er mye sollys. Når plantene vokser opp til 20 cm, plantes de i hagen.

Viktige forsiktighetspunkter

malurt gudetreNoen gartnere sier at malurt vokser godt selv uten riktig omsorg. Men for å lage en vakker plante må du fortsatt gjøre en innsats. Hemmelighetene til å plante og ta vare på treurt, inkluderer en rekke aktiviteter som bidrar til en vellykket utvikling av planten..

Fuktighetsfrekvens

Siden gudetreet er ganske motstandsdyktig mot tørre perioder, trenger det ikke rikelig vanning. På varme dager fuktes den hver 14. dag, og helles minst 4 liter vann under hver busk.

Skadedyrbekjempelse

Ofte bosetter bladlus seg på bladplatene til en plante, noe som påvirker dens dekorative effekt negativt. Å bli kvitt det vil hjelpe behandlingen av malurt med såpevann: 200 g vaskesåpe er tatt for 10 liter væske. Spray buskene 3 ganger hver 7. dag.

Dannelse av en prydbuske

Å dyrke malurt er ikke mulig uten vanlig beskjæring. Det er best å beskjære det guddommelige treet tidlig på våren når alvorlig frost er bak. Unge skudd blir forkortet til en høyde på omtrent 5 cm. For at malurtbusken skal vokse på sidene, klemmer gartnere de øvre skuddene. For regelmessig foryngelse fjernes alle gamle grener fra buskene..

Å lage et stilig landstedsterritorium

malurt i landskapsdesignArtemisia er ikke bare en sunn avling. malurt langs stienDet er mye brukt som en dekorativ dekorasjon av bakgården..frodige malurtbusker

Planten er plantet i blomsterbed med blomstrende avlinger:

 • syrin;
 • jasmin;
 • hortensia;
 • forsythia;
 • rhododendron;
 • roser;
 • spirea.

Guds malurtre i landskapsdesign ser fantastisk ut langs hagegatene eller som en hekk. malurt i sammensetning med andre planterDe sølvfargede skuddene er harmonisk kombinert med blomster som blomstrer på forskjellige tidspunkter. Kreative gartnere danner sypressformede trær fra malurt. Denne tilnærmingen bidrar til å skape en eksotisk oase for avslapning på stedet. Ofte plantes planten i romslige beholdere, som plasseres på balkonger eller åpne verandaer. Om sommeren frastøter den syrlige duften av gudetreet irriterende insekter. Virkelig en fantastisk plante for grøntentusiaster.

Malurt guddommelig tre på sommerhuset deres – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil