15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Eksotisk sitron hjemme: den omhyggelige prosessen med å dyrke en plante

vi dyrker sitron hjemme Eksotiske frukter av en uvanlig plante vil være en fantastisk dekorasjon for en leilighet og diversifisere familiens kosthold. Å dyrke sitron hjemme er et blunk. Å få en avling til å bære frukt er imidlertid en vanskelig oppgave. Siden sitruser er veldig varme og lysglade, kreves det spesielle forhold for dem. Likevel har oppdrettere utviklet spesielle varianter av denne arten, som er tilpasset det “harde” klimaet i byleiligheter..

Hvordan plante sitron hjemme

sitron hjemme i vinduskarmen Temperaturforhold spiller en spesiell rolle i dyrking av sitron. Siden India er hjemlandet til denne kulturen, er de optimale forholdene for vedlikehold 20-25˚С. Selv om denne representanten for sitrusfamilien er veldig glad i lys, er kronen likevel skyggelagt ved middagstid.

For å gi sitronplanten blomstring, tas vinteren til et kjølig rom (10 … 15 ° C) om vinteren. I høst- og vinterperioden krever blomsterpotten ekstra belysning..

Hva er sitron? Det er en frukt fra sitrusfamilien som ser ut som en sitron. Skallet er imidlertid veldig tykt, så det er vanskelig å skille det fra fruktkjøttet. Noen sitronvarianter har en bisarr form og ligner en menneskelig hånd.. sitron frukt cutaway

Når stedet for det dekorative treet er valgt, kan du begynne å plante det. For å gjøre dette, ta en stilk, kuttet om våren fra en ett år gammel gren og rengjort for blader. Lengden bør ikke være mer enn 15 cm. Det er viktig å la 2-4 skudd ligge i den øvre delen.unik form for sitronfrukt

Deretter forbereder du jordsubstratet, som skal bestå av:

 • torv (2 deler);
 • grønt bakke (2 timer);
 • sand (1 del);
 • humus (1 time);
 • treaske (valgfritt).

Drenering i form av ekspandert leire må plasseres i bunnen av potten. Tykkelsen på laget bør ikke være mindre enn 2 cm. Denne basen vil beskytte sitronplanten mot fuktighetsstagnasjon.

ferdiglaget primer for sitronDen foreslåtte sammensetningen kan endres litt. For å gjøre dette må du blande 2 deler sand med humus og svart jord (1 ts av hver komponent). Det resulterende underlaget vil være et flott sted å dyrke sitron hjemme. For pålitelighet desinfiseres det med kokende vann, og deretter plantes et skjær til en dybde på 2 cm. En plastpose legges over potten for å skape en drivhuseffekt for avlingen. Selve blomsterpotten er plassert på et varmt, solfylt sted. Etter 1-2 måneder transplanteres planten i en stor beholder i en jordblanding av samme sammensetning.

For å forhindre dannelse av soppsporer i drivhuset, lages et lite hull i toppen av posen. Gjennom den vannes også spiren.

Finesser ved å ta vare på en sitronplante i et unaturlig miljø

trekk ved sitronpleieUten riktig vanning og regelmessig fôring vil en eksotisk plante gradvis visne..

Det er et eget vanningssystem for sitron:

 1. I sommermånedene fuktes jorden 2 ganger om dagen..
 2. I høst -vårperioden – når det øverste laget tørker.
 3. Hver tredje måned sprayes treet rikelig, du kan bruke dusjen.
 4. Om vinteren blir vannprosedyrer ødelagt, ettersom planten går inn i et sovende stadie..

Den optimale luftfuktigheten for sitrondyrking er 50%. For å opprettholde slike indikatorer om sommeren, bruker blomsteroppdrettere paller fylt med varmt vann..

vanning med avgjort vannBlomsterhandlere bruker bare avgjort vann ved romtemperatur. Også regn, kilde eller smeltevann er egnet for disse formålene. Fra mars til oktober mates sitrontreet med gjødsel.

Formuleringer må inneholde tilstrekkelige mengder mineraler som:

 • nitrogen;
 • kalium;
 • fosfor.

Som slike gjødsel brukes oftest forskjellige typer superfosfater. Noen dyrkere bruker hest- eller kugjødsel. Denne massen fortynnes med vann i et forhold på 1:10. Samtidig bruker bønder løvaske. Det påføres det øverste laget av jordsubstratet. I noen tilfeller fortynnes treaske med vann og vannes med den resulterende sammensetningen av jorda.

Topp dressing påføres annenhver uke. For ikke å skade røttene til sitron, fuktes med en næringsoppløsning neste dag etter normal vanning..

Beskjæring og transplantasjon av sitron – et nytt liv for en eksotisk plante

sitrontransplantasjonKronedannelse er en viktig prosedyre når du dyrker en prydplante. Oftest utføres denne hendelsen for å gi treet ønsket form..

Beskjæringsordningen for avlinger er ganske enkel:

 • høyden på den sentrale skytingen er 15-20 cm;
 • antall sidegrener på hver side – fra 2 til 5;
 • på skuddene til den første planen er det opptil 2-3 grener av den andre planen igjen;
 • skuddene i tredje rad skal være omtrent 2-6;
 • grener av den fjerde planen anses som endelige.

beskjæring av sitronTakket være denne beskjæringen vil produsenten kunne kontrollere veksten og utviklingen av sitronen hjemme. Som et resultat vil treet ikke strekke seg oppover, men vil få en luksuriøs volumetrisk form..

Når sitrusplanten vokser (når røtter dukker opp i dreneringshullet), transplanteres den i en stor beholder. Overføringen utføres hvert 3-4 år. Det utføres veldig forsiktig for ikke å skade kultursystemet..

Takket være denne omhyggelige omsorgen vil sitron hjemme glede eierne med flotte frukter. Frukt er ofte forventet i det tredje året etter planting. Likevel er slike resultater nesten umulig å oppnå. Derfor dyrkes sitron oftest til dekorative formål..

Å dyrke et hus av Pavlovsky sitron Shishkan – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil