15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av snapdragons fra frø: når du skal plante og hvordan du bryr deg

voksende snapdragon fra frø når de skal plantes Hva er interessant om å dyrke snapdragons fra frø. Når skal jeg plante en plante for frodig blomst? Dette spørsmålet er av interesse for nybegynnere blomsterbutikker. En rekke varianter, visuell appell og krevende omsorg gjør denne blomsten veldig populær blant sommerboere..

Funksjoner av planten antirrinum

snapdragon eller antirrinum Snapdragon har lyse, fengende blomster og har et annet navn – antirrinum. Det er en urteaktig plante med en oppreist stamme. Den kan nå 100-130 cm i høyden. Blad – langstrakte.

Snapdragon -varianter er delt inn i følgende grupper, avhengig av plantehøyde:

Gruppe

Plantehøyde,

m

Navn

Kjempene 1,3
 • Arthur F1
 • Romerske helligdager osv..
Høy 0,6 – 0,9
 • Madame Butterfly F1
 • Kanariøyene
 • Anna German og andre.
Gjennomsnitt 0,4 – 0,6
 • Golden Monarch
 • Rubin
 • Silver Lipstick et al.
Underdimensjonert Opp til 0,4
 • Hobbitten
 • Lampion
 • Tips på toppen osv..
Dverg Opp til 0,2
 • Sakura blomstre og andre.

I det overveldende flertallet begynner høye varianter av prydplanter å blomstre senere enn de små..

leppebaner i forskjellige fargerBlomster, som har en uvanlig form, som minner om en åpen løvens munn, er spesielt vakre. Individuelle blomster danner panicles av lyse blomster som vil dekorere ethvert område. Og blomstringen av antirrinum er rikelig og varer hele sommeren.

Nyanser av blomsterhoder har en bred palett av toner og halvtoner:

 • gul;
 • Rød;
 • rosa;
 • hvit og andre.

flerårig snapdragonSiden den er flerårig, må planten i den midterste kjørefeltet plantes på nytt hvert år. For å gjøre dette må du forberede jord, beholdere og skape alle betingelser for å dyrke dine egne snapdragon -frøplanter av frø.

Voksende snapdragon fra frø

frødyrket snapdragonPlanting og omsorg for snapdragons, som på bildet, begynner med forberedelse av plantemateriale og vokser fra frø. Behovet for å vokse gjennom frøplanter forklares av den lange perioden som går fra det øyeblikket frøene kommer inn i bakken til begynnelsen av blomstringsperioden..

1. stadie. Tilberedning av potteblanding og beholdere

jord og beholdere for dyrking av frøplanterPlantingsdatoer avhenger av klimasonen. Det er å foretrekke å så frø i tilberedt potteblanding i mars eller april. Du kan velge en lav beholder for frøplanter av snapdragon.

Forbereder potteblandingen:

 • torv (4/7 volum);
 • hageland (2/7 volum);
 • sand (1/7 volum).

Alle komponentene blandes grundig, sammensetningen siktes. For å beskytte mot ugress kan frøplantejorden bakes i ovnen i en time. På grunn av det faktum at litt alkalisk jord er gunstigere for snapdragon, kan den tilberedte jorda berikes med en liten mengde aske.

Du kan kjøpe en ferdig blanding for dyrking av frøplanter.

Trinn 2. Plante frø

snapdragon frøplanterNår skal jeg plante Snapdragon for å vokse frø? Senest i april, ellers vil blomstene ikke ha nok tid til å glede seg med rikelig blomstring.

For å gjøre dette, utfør følgende prosedyre:

 1. Forbered beholdere for frøplanter.
 2. Fyll dem med pottejord.
 3. Tett.
 4. Spred frø på bakken.
 5. Ovenfra, bokstavelig talt et par millimeter med bakken.
 6. Samle vann i en beholder med en spray og fukt jorden.
 7. Legg glass på toppen av beholderen eller dekk med folie.
 8. Sett på et varmt sted (+ 25 ° C) i lyset.

Etter en halv måned eller litt mer vil spirer begynne å bryte gjennom. Lufttemperaturen bør reduseres noe (til ca. + 20 ° C). God belysning vil hjelpe spirene til ikke å strekke seg ut, men få styrke. Med jevne mellomrom må jorden fuktes, løsnes og ventileres..

Før spirene har modnet, bør de ikke plasseres i direkte sollys..

Trinn 3. Plukker

plukke frøplanterSnapdragon -frøplanter plukkes etter at to sanne blader dukker opp på de spirede plantene. Dette er en nødvendig prosedyre som gagner antirrinum..

Jordblandingen er hentet fra samme sammensetning som ble brukt til såing av frøene. Transplantasjon utføres på ettermiddagen, sent på ettermiddagen.plukkeprosess

Plukkingen må utføres veldig nøye, med overholdelse av alle nødvendige regler:

 1. Jorden med spirer er fuktet.
 2. Nye beholdere er under utarbeidelse, hvor unge planter skal transplanteres. Det er ønskelig at hver av dem skal ha sin egen separate beholder..
 3. Svært forsiktig, ved hjelp av pinsett, skiller du en spire fra den totale massen.
 4. Nye beholdere er fylt med jord, og forsiktig, med pinsett, overfører spirene.
 5. Jorden rundt frøplanten er komprimert og fuktet.

En uke etter en slik transplantasjon trenger plantene fôring. For dette brukes kompleks gjødsel, for eksempel nitroammofosk.

Fase 4. Topping

knipende snapdragonEtter at 4 eller 5 par blader vises på unge planter, utføres klemning av snapdragon. Det utføres for å stimulere utseendet på sideskudd. Den påfølgende sirkulære klemingen vil bidra til å forbedre plantens busk og prakt. Gjør det når det vises 3 par blader på sideskuddene.

Å ignorere rettidig klemming kan negativt påvirke overflod av fremtidens blomstring av planten og buskens prakt..

Planting i åpen mark: stedet betyr noe

Snapdragon seedling transplantasjonEn halv måned før plantingen av snapdragon i åpen mark, må plantene herdes. For å gjøre dette, blir hun hver dag kort ført ut i det fri. Planter tilberedt på denne måten vil lettere overleve planting, og vil bli sterkere raskere..

Når skal jeg plante en snapdragon vokst fra frø i bakken? I mai, når det varme været har stabilisert seg, kan du begynne å plante snapdragon på et permanent sted i hagen. Hans valg vil i stor grad påvirke overflod av blomstring..

I solfylte områder blomstrer leppebånd mer intenst enn plantet i skyggen eller delvis skygge.

Brønner for planting tilberedes på forhånd på stedet. De må ha en slik størrelse at de kan lastes med en jordklump. Avstanden mellom hullene bør være minst 0,2 m for små varianter, og omtrent 0,45 m for høye..

Etter at plantene er plantet og jorden er komprimert, er det nødvendig å vanne den. Du kan også mulch med torv.

Det er ønskelig at jorda er litt alkalisk. For dette kan du om nødvendig legge til aske.

Omsorg etter planting i åpen mark

omsorg for snapdragons i blomsterbedetSnapdragon plantet i åpen bakke krever periodisk vanning, luke og løsne jorden. Snapdragon blir sjelden matet, og bruker kompleks gjødsel for dette, som også ble brukt når man dyrket frø..

Regelmessig vanning av blomster vil fremme deres aktive vekst og rikelig blomstring. Vanning utføres ved roten, og prøver å få så lite vann som mulig på blomstene.

Det anbefales å ikke la jorden tørke ut.

Å dyrke en snapdragon fra frø krever en grundig tilnærming, men når blomsten har begynt, vil det ikke kreve noen innsats å ta vare på den – regelmessig vanning er nok. Antirrinum blomstrer til begynnelsen av høsten, gledelig med lyse dekorative blomster.

Slik sår og steller du Snapdragon -frøplanter – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil