15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beauty eustoma: vokser fra frø hjemme

eustoma vokser fra frø hjemme Delikat eustoma, som vokser fra frø hjemme, som er en vanskelig prosess selv for erfarne gartnere, er egnet for dyrking i en blomsterpotte, drivhus, i åpen mark. Blomsten ser flott ut når den kuttes i kompakte og komplekse buketter. Eustoma tilhører urteaktige planter av gentian -familien. Det er innendørs og hagesorter, som varierer i lengden på livssyklusen og utseendet..

For at planten skal dekorere blomsterbedene på innmarken med den frodige blomstringen av rosa-lignende blomster om sommeren, må du ta vare på å kjøpe frø og så frøplanter i begynnelsen av vinteren..

Sannsynligheten for å få sterke frøplanter avhenger direkte av kvaliteten på frøet og tidspunktet for planting..

Beskrivelse av anlegget

lisianthus, gentian, eustoma Lisianthus, gentian, blå klokke, irsk rose, eustoma – alt dette er navnene på den samme dekorative blomsten. Amerika regnes som hans hjemland, hvor han fremdeles vokser i naturen i dag.

Knoppens naturlige farge er blå, men som et resultat av valg ble det oppnådd varianter av forskjellige monokromatiske og flerfargede arter:

 • hvit;
 • gul;
 • rosa;
 • lilla.
Beskrivelse av egenskaper Beskrivelse
Navn Eustoma (lat.Eustoma);
Blomstringstid langvarig (blomster blomstrer på en stilk vekselvis), fra juni til august;
Knoppfarge monokromatisk, flerfarget;
Antall knopper per stamme opptil 35 stykker;
Blomsterstørrelse 5 til 8 cm i diameter;
Stammehøyde fra 50 til 120 cm avhengig av sorten;
Klimatiske vekstforhold temperaturregime fra 18 til 28 ° С;
Voksende funksjoner innhold i skyggen, hyppig vanning og sur jord er uakseptabelt, det er ønskelig å gi sterkt diffust lys, et næringsmedium fra bark, torv og lauvjord, vann og gjødsle moderat;
Levetid fra en sesong når den vokser på bakken til 5 år når den plantes i en gryte.

Den blomstrende planten pryder blomsterbedet i sommerperioden, mens den ikke mister utseendet i buketten på lang tid. Den avskårne stammen kan blomstre i ferskvann i opptil tre uker.

Å dyrke eustoma hjemme fra frø

frødyrket eustomaFor å få den lunefulle amerikanske klokken til å blomstre i hjemmeklimaet, er det nødvendig å skaffe seg sterke frøplanter av høy kvalitet. Å plante ferdige frøplanter i varm jord i slutten av mai gir et stabilt blomstringsresultat i juni. Men du kan vokse frøplanter selv.

Eustoma blomster: såing, dyrking, omsorg trinn for trinn

dyrking av eustoma fra frøDet anbefales å kjøpe frø i spesialforretninger eller nettsteder med gode anmeldelser. Det særegne ved frøet er dets ekstremt lille størrelse. Derfor selges kvalitetsmateriale i kapsler..

Det er også tilrådelig å kjøpe relatert materiale umiddelbart:

 • torvtabletter eller torvblanding;
 • biostimulanter;
 • spesialisert gjødsel;
 • beholdere for dyrking av frøplanter;
 • fluoriserende lampe.

Det anbefales å installere ekstra belysning umiddelbart etter at du har mottatt de første skuddene. Lengden på dagslys bør ikke være mindre enn 14-16 timer.

Såfunksjoner

så eustoma frøHovedspørsmålet når du dyrker eustoma fra frø: når skal du plante? Det beste alternativet er å så frø i januar. Det akseptable alternativet er fra slutten av desember til mars. Når du velger såing av frøplanter, må du ta i betraktning at det går minst 5 – 6 måneder fra frøet dukker opp til blomstring begynner. Før du lander, er det lurt å gjøre deg kjent med såkalenderen og velge dagen som faller på den voksende månen.

Valg av jord og frøbeholdere

næringsjord for eustomaFor planting velger mange blomsteroppdrettere torvtabletter, som gir 90% garanti for spiring..

Du kan imidlertid bruke spesialforberedt jord, bestående av:

 • 1 del sand;
 • to biter løvrike land;
 • 4 deler torv.

Før bruk siktes jordblandingen og varmes opp i ovnen for desinfeksjon. Torvtabletter er gjennomvåt slik at de hovner opp. Beholdere og verktøy for planting må være rene. Hvis vanlige plastbeholdere brukes, tørkes overflaten av med en skive med alkohol eller manganoppløsning..

Frøforberedelse og såing

stadier av voksende eustomaButikkene tilbyr vanlige og pelleterte frø. Sistnevnte er innelukket i et økologisk skall på grunn av hvilke de er forskjellige i sin større størrelse. Ved interaksjon med vann og jord oppløses skallet. Det belagte materialet trenger ikke forberedelse, og det vanlige bløtlegges i en svak løsning av kaliumpermanganat i 20 minutter om dagen før såing. Etter å ha blitt tørket.

For å håndtere små frø under plantingen, bruk en tannpirker med våt spiss. Hun lirker frøet og sprer det på toppen av bakken. Så klemmer de litt. Du trenger ikke å dekke toppen med jord.

Jorden må først fuktes. I dette tilfellet er det tilrådelig å bruke biostimulerende midler..

Nødvendige betingelser for spiring
Belysning Temperatur Luftfuktighet
tilleggsbelysning er nødvendig fra øyeblikket for landing til landing på bakken; ved 22 ° С; høy, er det tilrådelig å dekke beholderen på toppen med polyetylen;

Videoinstruksjon for planting av frø:

Voksende funksjoner

eustoma frøplanterFrøplanter dukker opp i slutten av den andre uken.

Frem til den tid må tre betingelser være oppfylt:

 • daglig sprøyting;
 • ekstra belysning;
 • 20-minutters morgesending.

plukking av eustoma frøplanterEtter spiring er det nødvendig å overvåke fuktighetsinnholdet i jorda og bruke stimulerende gjødsling for å legge knoppene. Det anbefales å la temperaturregimet stå på 22 ° С i løpet av dagen, redusere til 18 ° С om natten.

Videoinstruksjon for dyrking av lisianthus

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil