15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

9 grunner til at iris ikke blomstrer

hvorfor blomstrer ikke iris Når våren trygt “skrider” på bakken, blomstrer lilla, gule, oransje og hvite blomster med fløyelsblader på blomsterbedene. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, så mange er interessert i hvorfor iris ikke blomstrer, og hvordan man løser dette problemet. Selv om kulturen regnes som upretensiøs, krever den i noen tilfeller spesiell oppmerksomhet. Uten kjærlighet og omsorg tørker faktisk selv gressplen. For å “tvinge” planten til å slippe knoppene igjen, er det viktig å forstå årsaken til “diskvalifiseringen”, og deretter konsekvent eliminere den. La oss analysere faktorene som forstyrrer utviklingen av kultur, frata den et elegant antrekk.

Hvorfor iriser ikke blomstrer og feilsøking

hvorfor blomstrer ikke iris I oldtiden likte grekerne de delikate blomstene med lyse farger så godt at de oppkalte dem etter regnbuens gudinne. Og innbyggerne på de midterste breddegrader noterte den bisarre formen til iriser..

Derfor begynte de å kalle blomster:

 • nordlige orkideer;
 • haner;
 • magpie blomster;
 • fletter.

Det er bemerkelsesverdig at, avhengig av sorten, er kronbladene i kulturen malt i nesten alle nyanser av regnbuen. Hvor trist hvis de ikke blomstrer sine praktfulle knopper om våren. For å rette opp situasjonen, vil vi analysere hovedårsakene til at iris ikke blomstrer og hvordan vi skal håndtere den..

Ubehagelig sted

mislykket sted for dyrking av irisHvis du setter en person på Mars, vil han kunne leve der uten oksygen, vann og mat? Selvfølgelig ikke. Så hvorfor tror noen mennesker at upretensiøs iris vil vokse og glede øyet med knopper hvor som helst? De planter dem ved siden av busker, trær og høye vegger. Blomster som er fratatt nok sollys, utvikler seg ikke godt. Et så uheldig sted er den første grunnen til at iris bare har blader og ikke blomstrer. Til tross for dette er problemet enkelt å fikse..

På sommerhuset velger de et romslig blomsterbed, hvor det er rikelig med sollys. Først graves det opp, og deretter overføres kulturen. Plantering utføres umiddelbart etter blomstring eller i slutten av august. I flere sesonger kontrolleres fordelingen av iris på sidene. Ellers kan de uavhengig flytte til et skyggefullt sted..

Når du planter en kultur, er det lurt å rette baksiden av hovedstokken til sørsiden slik at den varmes godt opp.

Brudd på landbruksteknologi

brudd på landbruksteknologiFor hver type kultur er det allment aksepterte regler for planting i et blomsterbed. Og selvfølgelig er iris intet unntak. De har et omfangsrikt rhizom, som består av flere deler. Når du planter, blir det øvre området åpent for å motta solens stråler. Takket være dette foregår prosesser som stimulerer blomstring i den. Prøver som er for dype blomstrer nesten aldri..

Når du planter, er det lurt å bruke store jordstengler, som har 7 eller flere bladplater. Slike iriser vil blomstre neste sesong..

Tvunget “sult”

blankUpretensiøs “eksistens” i et blomsterbed betyr ikke at planten ikke trenger fôring. Å ignorere dette faktum fører ofte til frustrasjon. Slike gartnere lurer ofte på hvorfor iris ikke blomstrer hvert år, men har et ganske “dystert” utseende.

Årsaken er mangel på næringsstoffer, som gjenkjennes av følgende tegn:

 • langsom vekst av skudd;
 • falt blomsterstand;
 • vridning av plater;
 • tørker ut av rhizomet.

gjødsel for irisEliminer problemet med spesielle forbindinger, som påføres jorden 3 ganger per sesong. Før blomstring brukes en blanding av ammoniumnitrat og kaliumsulfat (30 g per 1 m²). Andre gang tilsettes superfosfat (60 g per 1 m²) til de eksisterende komponentene. Etter blomstring mates iris med kaliumsulfat (20 g per 1 m²) blandet med superfosfat (50 g per 1 m²).

For å gjøre knoppene større, blir aske introdusert i jorden under spiring.

Gjengrodde jordstengler

gjengrodde jordstengler av iriserFrodige plantinger av blomstrende iriser er veldig behagelige for øynene til fansen. Etter noen år fyller de imidlertid siden fullstendig. Hvis det har begrensninger, slutter iris å blomstre. Det viser seg at de ikke har plass til skudd med knopper. I tillegg faller noen busker i skyggen, noe som fratar dem tilstrekkelig mengde lys..

trenger en transplantasjonLøs problemet med drastiske tiltak. Umiddelbart etter den forventede blomstringstiden graves gamle prøver, som er omtrent 4 år gamle, ut av blomsterbedet. Dette gir unge iriser rom for frodig blomstring..

Overdreven fuktighet

feil omsorgI regioner hvor det regner mye om sommeren, begynner rhizomet i kulturen å råtne. Ikke rart hvorfor ikke iriser blomstrer og løvet ser kjedelig ut.

For å få dem tilbake til sin tidligere skjønnhet, utføres en rekke prosedyrer:

 • grave opp skadede busker;
 • fjern det råtne rhizomområdet;
 • “Live” -delen sprøytes med en løsning av kaliumpermanganat.

iris transplantasjonEt nytt nettsted er under utarbeidelse. Før planting blir jorden behandlet med det aktive stoffet “Fitosporin”. Rhizomet er plassert slik at nakken er på jordoverflaten. I tillegg dyrkes det bare egnede varianter i regioner med et fuktig klima..

For å nøytralisere sur jord anbefales det å påføre treaske under hver busk årlig..

Tørke

mulching iriserTil tross for at iris tolererer fantastisk mangel på nedbør, påvirker det noen ganger blomstringsaktiviteten. Oftest blir de transplantert i den siste sommermåneden, når det er intens varme i de fleste regioner. Fuktmangel har en skadelig effekt på planten og tar bort all sin styrke. Som et resultat kan den ikke danne knopper. Det blir klart hvorfor iris etter transplantasjon ikke blomstrer før slutten av sesongen..

Problemet er løst ganske enkelt. I 21 dager får kulturen ekstra vanning. Siden det kjøttfulle rhizomet er i stand til å lagre fuktighet, tåler planten lett tørkeperioder. Allerede neste sesong vil slanke blomsterstander som ligner orkideer vises på den..

Noen typer iris begynner å blomstre 2 år etter plantingen. Derfor bør det utvises forsiktighet i hvert enkelt tilfelle..

Skadedyr og soppinfeksjoner

iris transplantasjonDessverre er iris, som andre planter, utsatt for forskjellige sykdommer..

Under ugunstige forhold blir de ikke omgått:

 • grå råte;
 • mosaikk;
 • blad flekk;
 • bakteriose.

Alle påvirker prosessen med kultur spirende. For behandling brukes stoffer som inneholder kobber eller ferdige soppdrepende midler. I noen tilfeller fjernes buskene helt fra blomsterbedet..

sykdomstilstand av irisIris blir ofte “besøkt” av insekter som forårsaker uopprettelig skade på dem. For eksempel ødelegger larvene til vintermøllen helt basen på peduncles. Som et resultat blir de først gule og dør deretter helt. De skader også rhizomet, noe som fører til bakteriell råte..

skadedyr på irisEt viktig aspekt ved beskyttelse er å vite hva du skal gjøre med iris om våren like før planting. Først må du forberede nettstedet nøye. Jorden behandles med soppdrepende midler for å forhindre at skadedyr setter seg. Først etter disse prosedyrene begynner de å plante iris i henhold til den tradisjonelle ordningen..

Planten er også påvirket av bjørner, Maybille -larver, snegler, wireworms.

Frysing av nyrene

ung irisEn annen årsak til mangel på knopper på irisbusker er alvorlig vinterfrost. Noen varianter tåler ikke temperaturendringer, så blomsterknopper blir skadet. Disse irisene vil neppe blomstre neste sesong..

Problemet løses ved hjelp av ekstra ly. For termofile varianter brukes furubark, sagflis eller spunbond, som høstes midt på våren. Om høsten, når lufttemperaturen synker til + 5 ° C, drysses rotkragen rikelig med jord eller humus. Laghøyde ca 20 cm.

behagelige forhold for irisVi har populært diskutert hovedårsakene til at iris ikke blomstrer og hvordan man kan eliminere dem. Hver av dem fortjener oppmerksomhet. Takket være dette vil selv en uerfaren gartner forstå hva som må gjøres i hans situasjon. La oss holde fingeren på pulsen og kontrollere blomstringen av flotte regnbueblomster.

Hvorfor iriser ikke blomstrer og hvordan du løser problemet – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil