15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stauder som overvintrer på det åpne feltet er de mest vedvarende og vakre artene

stauder som overvintrer i det åpne feltet Stauder som overvintrer i det åpne feltet er et utmerket alternativ for sommerboere og gartnere som ikke ønsker å kaste bort tid på å grave opp planter årlig, lagre dem riktig og deretter plante dem på nytt i et blomsterbed om våren. Vakre flerårige blomster tåler lett vinterfrost og krever ikke ekstra vedlikehold.

Stauder overvintrer i det åpne feltet – de viktigste fordelene

stauder som overvintrer i det åpne feltet Stauder inkluderer planter med en forventet levetid på 5-7 år eller mer. De trenger ikke omplanting, de tåler perfekt vinterfrost i åpen jord.

Flerårige avlinger har flere fordeler:

 • en langsiktig livssyklus eliminerer behovet for årlig plantearbeid;
 • god frostbestandighet og et kraftig temperaturfall;
 • tidlig begynnelse av blomstring;
 • langsiktig bevaring av dekorative egenskaper;
 • behovet for transplantasjoner oppstår ikke oftere enn en gang hvert 3-5 år, når buskene vokser merkbart;
 • minstekrav til omsorg.

krysantemum hage dekorasjonDet er et stort utvalg av utendørs overvintringsstauder. Takket være det store sortimentet vil hver blomsterhandler kunne velge de mest passende plantene for å vokse i et blomsterbed, dekorere en steinhage og andre landskapselementer.

Flerårige arter

typer stauder for hagenFlerårige blomster som ikke krever graving for vinteren er delt inn i tre hovedgrupper avhengig av rotsystemets struktur – bakdeksel, løk og rhizom.

Bunndekkstauder er avlinger med lite størrelse, oftest med krypskudd. Disse plantene vokser raskt til sidene og danner de såkalte gardinene – en slags “pute”. Bunndekkblomster krever årlig foryngelse og beskjæring i en høyde på ca 4-6 cm.

Disse inkluderer:

 • flis;flis
 • periwinkle;periwinkle
 • stachis;flerårig stachis
 • Iberis;Iberis blomstrer
 • phlox.flerårig phlox

Bulbous stauder er avlinger som har en løkstamme. Slike planter kan begge overlates til vinteren i det åpne feltet, og de kan graves ut for vinteren for lagring på et varmt sted..

Bulbous stauder inkluderer:

 • tulipaner;tulipaner
 • påskeliljer;påskeliljer
 • krokus;krokus
 • liljer.lilje

Rhizome stauder – representerer hovedgruppen av flerårige planter med et rotsystem av en eventuell eller kranrot -type.

De mest populære medlemmene i denne gruppen er:

 • iris;delikate iriser
 • liljekonvall;liljer i dalen
 • astilba;flerårig astilba
 • delphinium;delphinium
 • aquilegia.aquilegia

Dekorative busker

prydbuskerBlant stauder som overvintrer i det åpne feltet, er prydbusker populære blant sommerboere og gartnere. Slike avlinger har et tilstrekkelig dypt rotsystem som tåler jordfrysing..

Takket være deres dekorative appell, vil prydbusker være en flott dekorasjon for en hagetomt. Om vinteren kan de stå i det åpne bakken, i tilfelle alvorlig frost kan de dekkes i tillegg.

Selv i tilfelle noen deler av busken dør, kan den gjenopprette den vegetative massen takket være knoppene..

De mest populære prydbusker inkluderer:

 • roser;
 • spireas;
 • trepioner.

Roser

stauder som overvintrer i det åpne feltet roserDet er mer enn 3000 varianter av roser, blant hvilke hver gartner vil kunne plukke flerårige frostresistente blomster, avhengig av ønsket form, knoppfarge og klimatiske forhold i regionen..

Rose regnes for å være “dronningen” av landskapsdesign – det ser bra ut i elegante ensomme plantinger, så vel som vertikal hagearbeid. Men når du planter roser, må du huske på at de er de mest skjøre og delikate av alle prydbusker og i de fleste tilfeller trenger ly for frost.

For at flerårige roser skal tåle vinterbrønnen, må en rekke regler overholdes.l:

 • fra andre halvdel av juli, ekskluder gjødsling med nitrogeninnhold, da de akselererer veksten av unge skudd;
 • gjødsle jorden under busken med en blanding av kalium og fosfor;
 • ikke glem å trimme 45-55 cm.

Som et dekkmateriale for roser er det best å bruke et lag med agrofiber, tett presset til jordoverflaten..

Spireas

spirea blomstrerSpireas er frostbestandige flerårige blomster som er svært motstandsdyktige mot negative værforhold. På grunn av dette tåler spireas vintre godt selv i de nordlige områdene..

De vanligste vinterharde varianter av spirea:

 • sommerblomstring – Douglas, Bumalda, Wangutta, japansk;
 • vårblomstring – Arguta, Nipponskaya, Grå.

Bare unge blomster trenger flere vinterhytter. De er isolert med spunbond. Voksne planter tolererer perfekt vinterfrost selv uten ekstra ly.

Trepioner

trepioner

Trepioner kjennetegnes ved sine store blomsterknopper og god frostbestandighet. Før vinteren begynner trenger ikke disse stauder å bli kuttet av – det er nok å dekke til med agrofibre.

Det er flere titalls varianter av trepioner, blant hvilke du kan finne vakre eksemplarer med gigantiske doble eller halvdoble blomster, hvis blomstring begynner i mai og fortsetter til slutten av juni..

Store urteaktige stauder

Store urteaktige stauder er et godt alternativ for hagearbeid i nordlige regioner. De skiller seg ikke bare i utmerket vinterhardhet, men også i dekorativ attraktivitet. Blomstring i de fleste urteaktige stauder begynner i midten av juli og varer oftest til den første frosten.

Alle vinterharde urteaktige stauder er delt inn i botaniske familier, som hver har sine egne egenskaper, fordeler og ulemper..

De mest upretensiøse er:

 1. Saxifrage – den mest populære representanten er astilba, og tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere med frodige snøhvite blomsterblomstrer.flerårig astilba
 2. Asteraceae – et trekk ved planter fra denne familien er fraværet av enkeltknopper. Echinacea, rudbeckia, aster, krysantemum tiltrekker seg oppmerksomhet med frodige blomsterstander i forskjellige farger.rudbeckia blomstrer
 3. Cyanose – denne botaniske familien inkluderer flox og cyanose, og gleder gartnere med lys lilla blomstring.flerårig cyanose

For å dekorere blomsterbedet kan du bruke urteaktige stauder fra belgfruktegruppen. Ulike typer lupiner med lyse blomster-møll vil ikke bare dekorere hagen, men også mette den med nitrogen.lupiner

Bunndekke stauder

Bunndekke flerårige planter har oppnådd en spesiell kjærlighet til gartnere, fordi de vokser raskt og gjør stedet til et tett blomsterlig “teppe”.

Populære bunndekkende stauder:

 1. Phlox subulate-en plante med små nålelignende blader og miniatyrblomster av snøhvit, rosa eller blå. Brukes til å dekorere kantene rundt blomsterbed og dekorere hagestier.subulate phlox
 2. Yaskolka-disse flerårige blomstene har krypende skudd som danner blomster “tepper” opp til 10-15 cm høye. Blomstrer er sølvhvite, varer fra april til mai.flis
 3. Periwinkle er en vakker og upretensiøs flerårig, dekket med blåblå blomster tidlig på våren. Periwinkle løvverk tåler vinterfrost godt og fryser ikke.periwinkle

Flerårige planter som overvintrer i åpen jord er en lys dekorasjon av stedet, som ikke krever nøye omsorg fra en sommerboer eller gartner. Avlinger tolererer vinterfrost godt, krever ikke årlig utgravning og vårplantering, uten å miste sine dekorative kvaliteter under noen værforhold.

Stauder overvintrer i åpen mark med løvverk – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil