15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting og omsorg for storblomstrede uvularia for elskere av nåde

Planting og omsorg for storblomstret uvularia Uvanlige skjønnhetsblomster i en gul nyanse tiltrekker seg de forbipasserendes oppmerksomhet med sin raffinement og prangthet, så mange ønsker å ha en slik skjønnhet i hagen sin. Å plante og ta vare på den storblomstrede uvularia er ganske enkelt, siden stauden kommer fra den tempererte subtropiske sonen i Nord-Amerika. Den blomstrende planten er unikt upretensiøs. Videre verdsetter mange blomsteroppdrettere dekorativ kultur for sin evne til å vokse og blomstre i et skyggefullt område..

Inngang eller beskrivelse av uvularia

skygge-tolerant blomst

Den skygge-tolerante blomsten har vunnet universell anerkjennelse, ikke bare for dens enkle dyrking, men også for sine originale dekorative egenskaper. Den upretensiøse Uvularia grandiflora har oppreiste forgreningsskudd som når en høyde på 40-50 cm.

Særpreg ved denne typen uvularia er:

 • langstrakte blader (10-12 cm) av en lansettformet form av en lys grønn nyanse, som danner en slags trakt nær stammen, noe som skaper effekten av et omslutt skudd;
 • hengende blomster opp til 4 cm av en rik gul nyanse på lange pedikler;
 • høy dekorativitet gjennom hele vekstsesongen.unik blomstform

Et karakteristisk trekk ved en flerårig er en smal klokkeformet korolla, bestående av dypt dissekerte og spiralformede kronblad (opptil 6 stk.) Av en båndtype. Under blomstring blomstrer ikke litt pubescent løvverk fullt ut, noe som gir planten en spesiell eksotisk sjarm.

blankI begynnelsen eller midten av mai begynner den dekorative kulturen å blomstre. Du kan nyte denne utsøkte skjønnheten i 3-4 uker, til begynnelsen av juni. Det er verdt å merke seg at i tillegg til storblomstrede uvularia, er det andre typer kultur. Sessile uvularia regnes som den mest kompakte, siden busken bare strekker seg opptil 30 cm. Sessile ovale langstrakte blader skiller seg ut med grove kanter. Prangende blomster har en grønn-gul fargetone. Den hullede bladet ligner Grandiflora, bortsett fra at den kommer med tynnere stilker og miniatyr hvitkalkede blomster. Urtekulturen danner luksuriøse frodige busker.planten er klar til å blomstre

Representanten for slekten Bezvremennikov vokser på grunn av det forgrenede rotsystemet, som ligger horisontalt og ikke veldig dypt.

Plante og ta vare på storblomstrede uvularia på sommerhuset

Planting og omsorg for storblomstret uvulariaFor vellykket dyrking av en prydplante skapes naturlige forhold for vekst av en blomst i naturen. Dette er vanligvis skyggelagte områder under kronene til store trær eller busker. Flerårig føles flott på litt sure jordarter med høy luftfuktighet.

Av denne grunn:

 • for løse underlag blandes med leire;
 • tung jord blir lettere med sand eller torv;
 • fattige, utarmede jordarter befruktes med humus / kompost. jordforberedelse

“Companions” i blomsterbedet for Uvularia grandiflora kan være: lyng, bregnesorter, verter, aquilegia, badedrakt, astilba, samt rhododendron.

Når du vurderer spørsmålet om planting og omsorg for storblomstrede uvularia, er det verdt å ta hensyn til grunnvannets dybde. Hvis de er plassert for nær overflaten, må et dreneringslag legges eller en senghevingsprosedyre utføres. Det anbefales ikke å plante urteavlinger i våtmarker, så vel som på stillestående smeltevann.

Avls- og plantingsfunksjoner

reproduksjon ved å dele buskenDyrking av Uvularia fra frø utføres selvfølgelig. Bare en slik prøve vil blomstre først etter 4-5 år. Siden venting ikke alltid er i gartnerens interesse, er metoden for å dele busken mye brukt. Et anlegg i alle aldre velges for arrangementet. På begynnelsen av våren eller slutten av sommeren graves hele gardinet ut eller en del blir kuttet av. Ved hjelp av en skarp gjenstand er den delt inn i flere deler. Hver av dem bør ha en knopp for fornyelse (1-2 vekstpunkter).

Alle seksjoner desinfiseres:

 • soppdrepende middel;
 • tre aske;
 • kullpulver.

blomstring etter transplantasjonPlantingen av delenka utføres på et permanent sted. En avstand på 30 cm opprettholdes mellom plantene. Plantedybden bestemmes av 5-7 cm, siden blomstens jordstengler hovedsakelig befinner seg i det øvre laget av jorda. Røttene er pent rettet i hullet. Jorden komprimeres litt. Tomten er mulket med humus eller flis for å beskytte mot ugress og beholde fuktighet. Inntil fullstendig roting vannes frøplanten rikelig med avgjort vann.

Frøformering. Såing av nyhøstede frø gjøres i oktober eller tidlig på våren. Plantematerialet dypes ikke mye, men drysses bare med en liten mengde torv. Frøplanter trenger regelmessig vanning og løsning.

Ta vare på den “upretensiøse skjønnheten”

uvularia omsorgHovedkravet for å dyrke denne subtropiske flerårige er riktige fuktighetsforhold. Hvis det er en tørr vår / sommer, blir blomsterhagen vannet flere ganger i uken. Den dekorative kulturen tåler imidlertid ikke stillestående vann. Derfor er veien ut av situasjonen å mulke jorda..fôring

Uvularia trenger også fôring, som utføres i følgende sekvens:

 • på våren er tomten mulket med humus eller råtnet kompost / gjødsel (7 kg / m²);
 • komplekse mineralsammensetninger introduseres før blomstring;
 • tidlig på høsten blir urten matet med kaliumbasert gjødsel.

Vinter. Tradisjonelt skjuler uvularia of grandiflora seg ikke under starten på kaldt vær. Likevel, i snøfrie vintre, er stedet dekket av torv eller søppel..

Den dekorative blomsten er motstandsdyktig mot alle slags smittsomme sykdommer og skadedyr. Imidlertid merker gartnere ofte en invasjon av snegler og snegler på bladene eller i nærheten av forhagen. For å bekjempe dem brukes ofte insektdrepende preparater: Ferramol, Slizneed, Bros, Predator, Thunderstorm-3 og StopUlit. I noen tilfeller brukes spesielle agn og feller. I tillegg tåler skalldyr de intense aromaene av persille, lavendel, salvie, timian og rosmarin. Derfor planter mange disse plantene i nærheten av hagen..

Design ideer med uvularia

blomstrende uvulariaBlomstrende i skyggen er trumfkortet til denne blomsterkulturen. Basert på dette, lager gartnere fantastiske komposisjoner i skyggelagte hjørner. Spektakulær flerårig brukes til å fylle mellomrommet mellom trær og busker. Raffinerte busker ser perfekt ut i nærheten av vannforekomster eller i lavlandet.

Uvularia grandiflora er plantet som en dekorativ base for:

 • tui;
 • einer;
 • rhododendron;
 • sypress;
 • lilla bladbærbær;
 • olje.komposisjoner i hagen

Noen foretrekker å lage et villmarkshjørne på bakgårdene sine. Det er på dette stedet at en skygge-tolerant plante med luksuriøse gule blomster passer perfekt, som vil lyse i skumringen, som lykter.

uvularia på sommerhusetEn eksotisk blomst brukes ofte til å dekorere kantstein, stier og parkgater. Ribbon mixboards eller hekker er dekorert på en original måte med sofistikerte eksemplarer av den amerikanske urten. Disse rørende dekorasjonene av skyggefulle grunner brukes til å plassere gule aksenter i landskap eller komposisjoner. Med forbehold for reglene for planting og omsorg for uvularia, vil en storblomstret blomsterhandler motta en “pålitelig” medarbeider i å lage ekte mesterverk av landskapsdesign.

Video: planting og omsorg for storblomstrede uvularia

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil