15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Profesjonelle vil fortelle deg hvordan du effektivt kan håndtere pulveraktig mugg på fioler

hvordan håndtere pulveraktig mugg på fioler Soppsykdommer er hensynsløse og ødeleggende. Derfor, ved de første tegnene på en sykdom, må gartneren vite hvordan han skal håndtere pulveraktig mugg på fioler. Det angriper vanligvis en kultur hvis immunitet er veldig svekket. Dette skyldes feil omsorg. Hyppig vanning med kaldt vann, spesielt i et kjølig rom, provoserer fremveksten og utviklingen av soppsporer. Under slike forhold, så vel som med mangel på belysning, er anleggets forsvarssystem fullstendig svekket. Men før du forstår hvordan du skal håndtere pulveraktig mugg på fioler, er det viktig å vurdere arten av denne sykdommen..

Du må kjenne fienden ved synet

skade på fioler av mugg Årsaken til utviklingen av en farlig sykdom er mikroskopiske sporer i form av brune kuler, som ofte lever i jordsubstratet. De bæres av vind- eller vanndråper under vanning / sprøyting. Under gunstige forhold aktiveres soppen og begynner å infisere løvverk, petioles og til og med blomster fra kulturen. Så på bladene på fioler vises en blomst hvit som mel. De første som lider er delene av planten som ligger nær rotutløpet. Etter hvert som utviklingen går, dekker sykdommen hele den grønne massen..

Med intensiv utvikling av mycel:

 • blomsten slutter å takle fotosyntesen;
 • kulturen mottar ikke nok næringsstoffer;
 • sår og brune flekker vises på løvet;
 • blomsterpotten begynner å tørke ut av utmattelse.

påvisning av skader på fioler av muggDet er bemerkelsesverdig, men nybegynnere produsenter oppfatter denne plaketten som en vanlig forurensning, og legger ikke særlig vekt på den. Å forstå hva dette faktisk er, vil hjelpe en elementær gnidning. Hvis det fortsatt er gråhvite flekker på overflaten etter det, er det meldugg. I dette tilfellet må du ta passende tiltak..

Siden sporer raskt sprer seg fra en blomst til en annen, blir syke prøver først sendt til karanteneområdet..

Hvordan håndtere pulveraktig mugg på fioler: fra teori til praksis

effektiv kontroll av muggBlomsterhandlere bemerker at soppsykdommer oftest observeres om høsten eller våren. På dette tidspunktet synker temperaturen i lokalene kraftig, og oppvarmingssesongen har enten ennå ikke begynt, eller er allerede avsluttet.

I dette tilfellet er kulturforholdene fullstendig endret.:

 • flytt blomsterpotten til et varmt rom med god belysning;
 • vanning utføres først etter at jorden tørker med 2 cm;
 • erstatt matjorda med en ny.

jorddesinfeksjonSelv etter dette kan du finne en hvit blomst på fioler, men fagfolk vet hva de skal gjøre i slike tilfeller. Som praksis viser, fjernes de berørte bladene / bladene umiddelbart for å hindre spredning av soppsporer. Løvverket er kuttet helt i roten. Gryten, pallen og plasseringen av blomsten må behandles med en desinfeksjonsløsning.

I den første fasen av utviklingen av soppen utføres en desinfiseringsprosedyre:

 • kulturen sprayes grundig (dusj er mulig) med varmt vann;
 • pulver sjenerøst med kolloidalt svovel;
 • dekket med en polyetylenpose for å skape en drivhuseffekt.

skape en drivhuseffektLyet fjernes på en dag og undersøker planten. Hvis symptomene vedvarer, gjentas øvelsen etter noen dager. Behandling av fioler fra mugg blir også utført med en medisinering, som er mer effektiv.

Kjemikalier som hjelper

hvordan håndtere pulveraktig mugg på fioler med topasKulturen behandles med et soppdrepende middel en gang, og i alvorlig form – to ganger med et intervall på 7-10 dager. Før terapi rengjøres løvet for smuss og støv ved å skylle det under dusjen eller dryppe det rikelig fra en sprayflaske. De prøver å gjøre dette forsiktig slik at det ikke kommer vann inn i midten av blomsten..

Etter det begynner de å behandle et av disse stoffene:

 • Bayleton (1 g / l);
 • Topas (2 ml / 5 l);
 • Fundazol (20 g / l).soppdrepende midler

Alle soppdrepende midler er giftige og farlige stoffer. Giftige forbindelser har en negativ effekt på menneskekroppen. Derfor utføres alle operasjoner i personlig verneutstyr, og prøver å ikke puste ut damper av midler..

Etter å ha lært hvordan du behandler fioler fra mugg, må du forstå hvordan du gjør det riktig. I henhold til instruksjonene fortynnes preparatene med avgjort vann. Hvert blad sprayes forsiktig på begge sider. Løsningen desinfiserer også jordsubstratet og potten. Det øverste jordlaget fjernes og erstattes med et nytt.

Hvis behandlingen ikke ga ønsket resultat, etter 2 uker, utføres etsning på nytt, men med et annet middel.

Fra arkivene for tradisjonell medisin

folkemedisiner i kampen mot muggSelvfølgelig brukes ikke bruk av soppdrepende midler umiddelbart, spesielt hvis soppsykdommen bare begynner å utvikle seg. Velkjente tradisjonelle medisinoppskrifter brukes ofte. Til å begynne med lærer de imidlertid noen av funksjonene i hvordan man skal håndtere pulveraktig mugg på fioler på denne måten.

Metode en:

 • ta 4 g brus;
 • oppløs i såpevann (5 g såpe per 1 l);
 • spray den grønne massen sjenerøst.

Prosedyren gjentas først etter 1-1,5 uker. Jodoppløsning er også mye brukt. 5 dråper av konsentratet tilsettes til 200 ml væske. Tørr sennep brukes på lignende måte. Oppløs 3 g pulver i 1 liter vann. sennepsvannI tillegg til ekstern behandling, blir blomsterpotten i tillegg vannet med dette middelet. Kobbersulfat har også en uttalt soppdrepende effekt.. bruk av kobbersulfatKobbersulfat fortynnes i et forhold på 5 g per 200 ml vann. En såpeløsning (50 g såpe per 5 l) føres inn i konsentratet og blandes grundig.

Et annet effektivt middel er myse. Sammensetningen fremstilles i et forhold på 1:10. Sprøyting utføres tre ganger med et intervall på 3 dager..

Biologiske

biologiske produkter i kampen mot muggBakterielle preparater vil også bidra til å kurere en fiolett fra mugg. Disse sammensetningene produseres på grunnlag av stoffer som metter jorda med nyttige stoffer. I denne forbindelse vil behandlingsprosedyren foregå i en mer skånsom modus. I tillegg vil komplekset fungere som en slags gjødsel for kulturen..

Som slike midler brukes:

 • Fitosporin (1 g / l);
 • Fytocid (2 ml / l);
 • Trichodermin (25 ml / l).Trikodermin stoff

Disse løsningene sprøytes og vannes med en blomst. For forebyggende formål anbefales det å bruke Glyocladin eller Gamair. glyokladinmedisinGitt at biologiske stoffer er tregvirkende, er flere behandlinger planlagt. Intervallet mellom hver av dem vil være 7-10 dager..

Biologiske produkter styrker plantens immunitet. I tilfelle alvorlig skade brukes imidlertid kraftigere midler – kjemiske soppdrepende midler.

Med et slikt arsenal av nyttige tips vet alle nå hvordan de skal håndtere pulveraktig mugg på fioler. Men det er best å ta godt vare på kulturen og være spesielt forsiktig i lavsesongen, når det kommer et kaldt snap. Da trenger du ikke å bruke alle disse teknikkene..

Hvordan oppdage og håndtere pulverformig mugg på fioler hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil