15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gourmetgjest fra Madagaskar stephanotis, hjemmepleie

stephanotis hjemmepleie En eviggrønn liana med luksuriøse knopper og en delikat aroma kalles stephanotis; å ta vare på den hjemme krever spesielle ferdigheter. Ellers vil blomsten miste sin attraktivitet og generelle beundring. Stephanostis ble først oppdaget på øya Madagaskar. De delikate knoppene utstrålte en delikat aroma som minner om jasmin. I dag finnes den i Japan, Kina og Malaysia. I sitt naturlige miljø vokser den opp til 6 m i lengde, og hjemme, ikke mer enn 100 cm. La oss bli kjent med en utsøkt gjest fra den fjerne øya Madagaskar.

En detaljert beskrivelse av kulturen, bilder og typer

representant for lastovnevs Stefanotis er medlem av Lastovnevye -familien. I det naturlige miljøet har forskere omtrent 10 arter. Noen av dem er oppført i den røde boken som truede eksemplarer. Andre vokser som stueplanter som har et attraktivt utseende..

Hovedskuddet til stephanotis er dekorert med skinnende mørkegrønt løvverk med miniatyrblad. Kantene på platene er faste, spisse, og varpen er oval. Bladets bredde er opptil 9 cm, lengden er omtrent 5 cm. Årlig, fra begynnelsen av mars, vises traktformede stjerneformede knopper blant grønne. Lengden på kronbladene er opptil 4 cm, blomstens diameter er 5-6 cm. Knoppene samles i grupper på 6-7 stykker.stephanotis blomstrer

Avhengig av sorten, er kronbladene malt i slike toner.:

 • Snøhvit;
 • krem;
 • gul;
 • lys lilla.

tette duftende blomsterEtter blomstring dannes elliptiske frukter av knoppene. Når de modnes, kommer flygende frø ut. Utad ligner de en vanlig løvetann..frukter av stephanotis

I følge den bokstavelige oversettelsen betyr ordet “stephanotis” “en krone av griseører.” Og når du ser på kronbladene på knoppene, forestiller du deg ufrivillig akkurat dette bildet.

Stefanotis Floribunda

stephanotis floribundaDen mest populære typen innekultur er Stephanotis Floribunda. Utenfra ser det ut som en vanlig klatring. Bladplatene ligger motsatt langs hele “stammen”. De har en klassisk oval form med en spiss spiss. Platene er malt dypgrønne. Den fremre delen av bladet kjennetegnes av en blank glans, som gir kulturen et solid utseende. Store hvite knopper samles grasiøst i blomsterstand som ligner en åpen paraply. Kultur føles flott i drivhus, vinterhager og i vinduskarmen til boligbygg.

Varierte Stephanotis

spraglete stephanotisHovedforskjellen mellom kulturen er den uvanlige fargen på løvet på tykke og sterke stilker. Hvite eller gule flekker er synlige på platene. Det er denne “feilen” som gjør kulturen unik i sitt slag.

Akuminata

akuminataPlanten tilhører de mest lunefull innendørs blomstene fra familien. Arten dyrkes hovedsakelig av profesjonelle biologer på botaniske hager. Funksjon av kulturen – små kremfargede knopper med en langstrakt form.

Madagaskar jasmine stephanotis, hjemmepleie

jasmine stephanotis, hjemmepleieKlatreplantefans over hele verden elsker å dyrke denne nydelige planten. For at den skal kunne slå rot hjemme, er det imidlertid nødvendig å velge riktig beholder. Eksperter anbefaler å bruke en keramisk gryte. Hvis du legger Stephanotis i en plastbeholder, med det kraftige rotsystemet, kan den lett banke den på gulvet. Størrelsen på beholderen velges i samsvar med rotsystemet. I en for stor pott vil kulturen utvikle seg lenge og til og med slutte å blomstre. I tillegg må det være et dreneringshull i bunnen av beholderen..

Før planting vaskes beholderen grundig, hvoretter den holdes i rent vann i ca 3 timer. Denne prosedyren hjelper til med å fjerne skadelige stoffer som blir igjen etter behandling av leiren. Deretter helles beholderen over med kokende vann og tørkes med en tykk serviett.

Etter vask behandles den gamle beholderen med varm brusløsning.

Grunning

næringsjord for stephanotisKompetent hjemmepleie for stephanotis begynner med å forberede landet. Et litt surt underlag er best. Du kan kjøpe den ferdig eller lage den selv..

Komponenter påkrevd:

 • humus (3 timer);
 • sand (2 timer);
 • leire-torvjord (1 time);
 • løvfellende underlag (1 t).

I tillegg tilsettes flis eller benmel og ferdigknust mose. Den tilberedte jorda for stephanotis desinfiseres slik at skadedyr ikke utvikler seg i den. Prosedyren utføres på forskjellige måter. La oss vurdere flere alternativer.

Frysende jord

Underlaget helles i en klutpose. Sendt til fryseren i 7 dager. Deretter fjernes de og oppbevares ved romtemperatur de samme dagene. Etter det gjentas prosedyren. Som et resultat ødelegger kulden alle skadedyrskoblinger..

Steking i ovnen

En ovn brukes til forretninger. Hell underlaget på et bakeplate. Nivå forsiktig med en slikkepott for å danne et tynt lag. Varm opp ovnen til 90 ° C. Jorden varmes opp i 30 minutter.

Dampende

Prosedyren tar omtrent 1,5 time. Jorda helles i en pose og varmes opp over damp. For å gjøre dette, kok vann i en volumetrisk beholder. En metallrist er installert på hullet, på toppen av hvilket substratet er plassert.

Umiddelbart etter prosedyren er jorden beriket med bakterielle preparater.

Komfortabelt habitat

komfortable vekstforholdSom du vet, er planter ikke veldig glad i drastiske endringer. Etter å ha tilpasset seg miljøet, utvikler de seg vellykket. Stephanotis oppfører seg på samme måte. Hvordan ta vare på en kultur i et lukket rom? Du må følge visse regler.

Først og fremst plasseres den på en vinduskarme der det er moderat sollys. Øst eller vest vinduer vil gjøre. Hvis valget falt på sørsiden, er glasset dekket med en stoffskjerm eller papir. Ellers vil de nådeløse solstrålene “male” platene med brannskader, noe som har en skadelig effekt på kulturutviklingen..

Stephanotis blomstrer ikkeNoen ganger hender det at Stephanotis ikke blomstrer. Hva bør nybegynnere av flora gjøre i slike tilfeller? Tross alt er den utenlandske liana verdsatt nettopp for sine luksuriøse knopper.

Eksperter nevner flere grunner:

 • mangel på belysning (kulturen ligger i dypet av boligen eller på nordvinduet);
 • for voluminøs gryte;
 • dårlig fôring.

Det ser ut til at anlegget vil gi eieren en krans av utsøkte knopper ved å eliminere disse manglene. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Derfor tenker nybegynnere om hvordan du får Stephanotis til å blomstre alle 10 månedene i året..

Eksperter gir råd:

 • å gi kulturen fullverdig fred om høsten og vinteren;
 • sørg for at beholderen samsvarer med størrelsen på rotsystemet og helt omslutter jordklumpen;
 • Påfør regelmessig gjødsel som stimulerer utseendet på knopper.

bladene blir gule og fallerDessverre, selv med rikelig blomstring, blir bladene til Stephanotis gule. Hva kan gjøres for å redde kulturen? Først må du følge reglene for kulturtransplantasjon. Hvis prosedyren utføres på blomstringstidspunktet, er tap av løv uunngåelig. I tillegg skal stephanotis ikke flyttes fra sitt “gamle” habitat eller vendes mot lyset. Slike handlinger forårsaker stress i eksotisk jasmin, som følge av at løvverk og knopper blir gule og faller av..

Den optimale temperaturen for en behagelig utvikling av avlingen bør være mellom 14 og 25 ° C..

Vanlig fôring

topp dressing for rikelig blomstringListen over tiltak for omsorg for stephanotis hjemme inkluderer befruktning. De stimulerer vekst og utstøting av knopper. For første gang tilsettes kjemikalier i jorden umiddelbart etter slutten av vinterhvalen. Deretter gjentas prosedyren 3 ganger i måneden..

Du kan bruke flytende gjødsel til blomstrende stueplanter, som selges i spesialforretninger..

vanning av stephanotisNår knopper dukker opp, reduseres mengden nitrogenstoffer. De erstattes med fosfor- og kaliumpreparater. Dosen bestemmes basert på instruksjonene for kjemikaliet. Topp dressing påføres gjennom den varme årstiden. Avviklet i slutten av oktober, når en utenlandsk gjest forbereder seg på en vinterferie.

Avlshemmeligheter og transplantasjon

transplantasjon og reproduksjon av stephanotisAvhengig av alder trenger innekulturen regelmessig transplantasjon. Voksne prøver overføres til en ny pott en gang i året, og unge (opptil 2 år) transplanteres hver sjette måned. Planter over fem år blir igjen i samme gryte. Imidlertid fjernes det øverste laget av jorden forsiktig og erstatter det med et nytt underlag..vokser en ny plante

Stephanotis -transplantasjon utføres veldig nøye, etter enkle instruksjoner:

 • først blir jorden vannet rikelig med vann;
 • når den mykner, blir planten forsiktig dumpet ut av potten;
 • et dreneringslag (småstein, ødelagt murstein) legges i en ny behandlet beholder;
 • hell ferskt underlag opp til halve gryten;
 • plasser anlegget;
 • dryss med jord;
 • kompakt;
 • vannet rikelig.

For å gi kulturen styrke, sprøytes løvverk. I løpet av denne perioden blir blomsten ikke matet, siden det ikke er knopper på den. Det er nok å vanne planten flere ganger med en blanding av vann med en rotstimulator.

Siden løvet skiller ut giftig saft, utføres transplantasjonen med gummihansker..

Planlagt reproduksjon av Stephanotis utføres på to måter: ved stiklinger og ved hjelp av frø. Vurder de grunnleggende prinsippene for begge alternativene.

Stiklinger

formeringsstengelTopper brukes som forbruksvarer, som har 3 eller 4 arkplater. Grenen plasseres i en glassbeholder, hvor en rotasjonsdannelsesstimulator helles. På dette tidspunktet tilberedes en jordblanding av torv og sand, som helles i en gryte. En trakt er laget i midten med en dybde på ca 2 cm og en frøplante er plassert i den. Dekk med folie eller en plastkopp med flere hull. De er nødvendige for å få inn frisk luft. Om en måned vil frøplanten ha røtter. Nå blir den transplantert i en gryte.

Reproduksjon av Stephanotis med stiklinger utføres tidlig på våren. Takket være dette bevares egenskapene til avlingssorten..

Så frø

frøplanter av stephanotisfrøSelv om metoden ikke alltid fører til suksess, bruker flora -fans det fortsatt. Plantematerialet behandles med en løsning av kaliumpermanganat. Så blir de sådd i et underlag laget av sand og torv. Dybden på hullene er ca 1 cm. Avlingene vannes rikelig fra en sprayflaske, drysset med jord, dekket med glass. Beholderne føres til et rom hvor temperaturen holdes minst 21 ° C. Etter 2 uker vil spirer vises, hvoretter glasset fjernes. Når to sanne blader dannes, plantes planten i små potter. Vann rikelig og plassert på et vindu på øst- eller vestsiden.

For å glede stephanotis med sitt utseende, inneholder hjemmepleie flere prinsipper som er viktige å følge. Det inkluderer valg av potter, habitat og kvalitetssubstrat. Regelmessig vanning og fôring. Om nødvendig transplanteres eller forplantes kulturen på en tilgjengelig måte. Som et resultat “bosetter” en gjest fra Madagaskar seg lenge i en koselig leilighet eller et landsted med vennlige mennesker.

Stephanotis vokser i rommet (hjemmepleie) – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil