15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse subulate phlox uten problemer og problemer

hvordan vokse subulate phlox Styloidflox inntar den ledende posisjonen på listen over etterspurte hagebruk. Med sin hjelp kan du implementere interessante løsninger når du lager et landskapsdesign for lokalområdet og nyte den nydelige blomstringen av stauder to ganger i sesongen. Før du vokser subulate phlox, må du nøye studere funksjonene, plante finesser og ta vare på nyanser.

Botanisk beskrivelse av planten

flerårig avling av bakken Subulate phlox er en vårblomstrende flerårig bunndekkende avling. Miniatyrvarianten overstiger ikke 10-15 cm i høyden. Stilkene er tett dekket med lysegrønt, nållignende løvverk, som arten har fått navnet sitt til. Rotsystemet ligger nær bakken.

forsiktig blomstring av phlox subulateFlerårig er bra fordi den fra tidlig på våren til frosten forblir tørket grønt, selv under snøen beholder de grøntområdet. Frodig blomstring gleder seg 2 ganger per sesong (fra slutten av mai til slutten av juni og fra begynnelsen av august til midten av september). På toppen av stilkene åpnes stjerneformede blomster i alle slags nyanser av hvitt, rosa, blått, rødt eller lilla.

Hvordan vokse subulate phlox

hvordan vokse subulate phloxNår du planter subulate phlox, er det verdt å vurdere flere viktige punkter angående forberedelse og valg av et sted, tidspunkt, og også studere plantingsalgoritmen.

Stedvalg og forberedelse

velge et phlox -plantingsstedFlerårig vokser godt i dårlig, tørr jord. I dette tilfellet bør surhetsindikatoren være nøytral. På næringsjord vil avlingen øke sin grønne masse til skade for blomstringen. Leirejord er heller ikke egnet for kultur, og stillestående vann provoserer utseende av råte, så landingsstedet bør være åpent og opplyst av solen..

valg av landingsstedNår du planter phlox, er det nødvendig å ta hensyn til egenskapene til plantene som tidligere okkuperte det valgte stedet. Gode ​​forgjengerne er calendula, plengress, stauder som ikke tåler rundorm.ung phlox bush

Du kan ikke plante phlox i det samme området med jordbærvekst, da det er stor risiko for forurensning av jorda med en nematode.

Før du planter, forbereder du jorden ved å fjerne alt ugress, spesielt løvetannrøtter, som spirer gjennom torv og forverrer den dekorative effekten av plantingen. Jorden kan beriges med råtnet kompost.

Når du vokser en flerårig, må du vite når du skal plante styloidfloxen. Det anbefales å planlegge plantearbeid i midten av april eller begynnelsen av mai, når jorden allerede har varmet godt opp og ikke har mistet fuktighet. Slike forhold fremmer rask etablering, stimulerer vekst og har en positiv effekt på frodig blomstring..

Planteknologi

phlox plantingsteknologi

Dyrking av subulate phlox sørger for en kompetent utført planting, som inkluderer følgende operasjoner:

  1. Grav hull i intervaller på 25 til 35 cm.
  2. Spred forsiktig røttene til plantene i hullet, dryss med næringsrik jord og kompakt.
  3. Vann og mulch.

phlox plantingsprosessNeste år vil planten dekke blomsterbedet med et luksuriøst blomstrende teppe..

For å få et vakkert blomsterbed, plant plantene, diriger stilkene i ønsket retning, fest og dryss med fuktig jord. Slike skudd på forgreningsstedene vil aktivt slå rot og fortsette å ta besittelse av territoriet som er tildelt dem..

Videre stell av planten

ta vare på phlox subulateHovedkriteriene for avl, som plantens dekorativitet avhenger av, dens rikelige blomstring utføres på riktig måte, bestående av slike standard landbruksteknikker som vanning, fôring, beskjæring, bekjempelse av sykdommer og skadedyr, forberedelse til vinteren.

Vanning

vanning av phloxEn av fordelene med en flerårig er tørkebestandighet. Derfor bør planten bare vannes regelmessig under langvarig tørke, og bruker omtrent 20 liter per 1 m2 jord. Det skal bemerkes at kulturen ikke tåler vannlogging av jorda. For at vannet ikke skal stagnere ved røttene, er det nødvendig å vanne planten om morgenen. Beskytt blader og blomster når du vanner fra fuktighet for å unngå å råtne.

Det er viktig å organisere god lufting mens du er forsiktig så du ikke skader røttene. Løs bakken etter hver vanning og nedbør.

Topp dressing

subulate phlox etter fôringFor å få vakre sylformede phloxes med sprudlende blomstring, må du gi planten tilstrekkelige næringsstoffer. For å gjøre dette, gjødsles i slutten av april før blomstring, med gjødsel basert på kalium og nitrogen. Det anbefales også å mate blomsten med mineraler i juli. En løsning av aske vil fungere som gjødsel. Den inneholder alle de essensielle sporelementene for planten i riktig mengde. For å gjøre det må du helle 2 liter vann 350 g aske og koke den resulterende sammensetningen i 5-7 minutter. Avkjøl den ferdige løsningen, filtrer, fortynn med 10 liter vann og fukt plantene.

Fôring av phlox vil bidra til å redusere sannsynligheten for utvikling og spredning av soppsykdommer..

Beskjæring

trimming av phlox subulateBeskjæring av tørkede stilker tidlig på våren vil forynge planten og la den danne en kompakt busk.

Mange gartnere er interessert i hvordan man beskjærer subulate phlox etter blomstring. Når knoppene visner, må de rives av sammen med de skadede grenene. I det første leveåret bør alle falmede skudd kuttes helt. Dette vil starte prosessen med å stimulere nyrene..

Det anbefales ikke å beskjære buskene om høsten, de vil ikke kunne glede seg med blomstring i neste sesong.

Sykdommer og skadedyr

phlox skadedyrPhlox subulate, selv om det motstår sykdom, men som alle avlinger er det ikke immun mot mugg i regn eller tørt vær. I kampen mot soppinfeksjon fungerer spraying av buskene med en løsning av kobbersulfat eller soppdrepende middel effektivt.

Buskene i kulturen ble også valgt av skadelige insekter, inkludert larver, nematoder. For å forhindre at blomsten blir sentrum for opphopning av skadedyr, bruk insektmidler.

beskyttelse av phlox mot frostDen subulære floxen viser vinterhardhet og i de nordlige områdene tåler den kulde under snø eller grangrener.

Løv er ikke egnet som dekkmateriale; under det tette laget kan planten luke ut.

Reproduksjon av flerårig

reproduksjon av phloxPlanten kan formeres vegetativt og med frø:

  1. Stiklinger. Skjæring av subulate phlox garanterer vellykket roting av planten. På våren, før spirende eller høst, når planten blekner, kutt skuddene med 2-3 internoder. Fjern det nedre løvet til den første noden. Legg skjæringen i en jordblanding som inneholder sand, humus. Dekk beholderen med skudd med en pose eller krukke, og skape drivhusforhold. I rotprosessen bør stiklingene ventileres regelmessig, vannes.forplantning av phlox ved stiklinger
  1. Ved å dele busken. En populær avlsmetode for phlox. Delingen bør utføres om våren eller høsten etter blomstring. For å gjøre dette, må du forsiktig grave ut buskene og dele dem i deler med røtter. Før du planter på stedet, må du forkorte skuddene på pakkene, slik at stilkene blir opptil 10 cm lange. Dette gjør at unge frøplanter ikke kan kaste bort energi på å mate overflødig grønn masse. Etter planting, hold avstanden mellom plantingsenhetene 40-60 cm.reproduksjon av phlox ved å dele busken
  1. Frø. Dyrking av subulate phlox fra frø brukes sjelden, siden for mange moderne varianter er dette komplekse hybrider. Blomster plantet i et blomsterbed pollineres og kan formere seg ved selvsåing. På høsten kan du samle frøbelger som har falt av og legge dem i en beholder med en blanding av jord, humus og jord til en dybde på 1,5 cm. I mars overfører du de spirede spirene for å vokse i et drivhus, planter dem i åpen mark etter varmt vær.hvordan vokse phlox subulate fra frø

Erfarne dyrkere er i tvil om frømetoden, fordi det er vanskelig å oppnå gode resultater og få nydelige blomster fra frø. Bedre å spare tid og kjøpe frøplanter.

Søknad i landskapsdesign

På grunn av mangfoldet av nyanser av blomster, buskens kompakthet og kravløshet, brukes subulate phlox aktivt i landskapsdesign. Denne blomsten i hagen kan ikke bare være en bakgrunn, men også en aksent i midten av et blomsterbed..subulate phlox i midten av blomsterbedet

Planten er egnet for å lage lave kantstein langs stier i hagen.blomsterramme langs stien i hagen

Den brukes i steinhager, rockeries og mixborders.hvordan vokse subulate phlox i en steinhage

Kultur er i perfekt harmoni med steiner.blomster og steiner

Phloxes ser ganske fargerike ut ved siden av nelliker, periwinkles, steinblader.subulate phlox som skal kombineres med andre blomster

Når du vet hvordan du vokser subulate phlox, kan du få en vakker plante som kan dekorere hageområdet og danne et kontinuerlig teppe på plenen. En lys og fascinerende blomst vil gi mange entusiastiske utseende og hyggelige komplimenter.

Hvordan vokse subulate phlox i Sibir – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil