15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Luksuriøs bromeliadblomst med enkel hjemmepleie

bromeliad hjemmepleie Nesten alle eksotiske avlinger krever spesiell oppmerksomhet, men ikke bromeliader, som hjemmepleie består av noen få enkle prosedyrer. Derfor vises planten i økende grad på vinduskarmen til våre landsmenn. I tillegg erobret blomsten hjertet til flora -beundrere med sin unike dekorativitet. Hva tiltrekker bromeliad til seg selv? Hva er de mest populære variantene? Hvordan vokse og forplante en kultur? Hva er hemmeligheten bak vellykket hjemmepleie? Finn ut hva eksperter sier.

En utsøkt gjest fra tropene

gjest fra tropene bromeliad Kulturen tilhører epifytter fra den mange Bromeliad -familien. I sitt naturlige miljø finnes det i Brasil, Argentina, Mexico og Bolivia. Den vokser på stammene eller røttene til høye trær, men er ikke en parasitt. Det ble oppkalt etter den svenske botanikeren O. Bromelius i 1821.

Slekten har over 2000 arter. For hjemmedyrking brukes bare landlige avlingssorter. Den utsøkte innendørs bromeliadblomsten er en flerårig urtekultur. Takket være det utviklede rotsystemet føles det godt i en blomsterpotte. Hovedopptaket har en forkortet karakter, men dette ødelegger ikke utseendet i det hele tatt..

lys vakker planteSøte blanke bladplater er malt i dypgrønt. De er kompakt satt sammen til en rotbladrosett. De er formet som langstrakte ovaler med en skallet ramme. Et langt skudd vokser fra den sentrale delen. Den er kronet med en utsøkt capitate, racemose eller paniculate blomsterstand..

Kronbladene er malt i følgende farger:

 • skarlagen;
 • gul;
 • rosa;
 • Oransje;
 • lilla;
 • korall;
 • sitronsyre.

bromeliad blomsterstandNår planten blekner, vises miniatyrbær eller kapsler. De ser veldig vakre ut på bakgrunn av grønt løvverk. I det naturlige miljøet brukes fruktene til å tilberede toniske drikker. Noen varianter av avlinger brukes som råvarer for produksjon av naturlig fiber.

Takket være innsatsen til oppdrettere dukket det opp lyse tofargede prøver..

Bromeliad -varianter for enhver smak

varianter av bromeliaderEnkel hjemmepleie av bromeliader har tillatt forskere å lage mange varianter. La oss bli kjent med de mest populære alternativene.

Bromeliad eller ananas med stor crested

bromeliad med store kam, hjemmepleieKulturen begynte å bli kalt det på grunn av den frodige tuften. For det første ligger den på toppen av blomsterstanden. Deretter faller det ned til frøet. I det naturlige miljøet finner man bromeliader med stor krus opptil 100 cm i høyden. Den har lange blader med spiny kanter. Den blomstrer med lyse knopper, som blir til gylden frukt. Under innendørs forhold er planten mye mindre. I skjønnhet er det imidlertid ikke dårligere enn sine tropiske slektninger..

Guzmania

sjarmerende guzmaniaI naturen legger arten seg på trestammer, men den mottar fuktighet fra miljøet. Det er denne bromeliadens evne som tiltrekker fans av innendørs planter. Hjemme vokser guzmania opp til 50 cm. De utsøkte bladbladene er den lyse dekorasjonen. De kommer i oransje, lilla eller rød. Knoppene forblir på kultur i omtrent 60 dager, hvoretter de blir omdannet til esker.

Modne frø kan brukes til å forplante Guzmania bromeliads.

Cryptantus

kryptantusDen østlige delen av Brasil regnes som sortens hjemland. Der finnes den i forskjellige nyanser. Innendørs bromeliad Criptanthus har ikke en tydelig stamme. Bladplatene danner en lys rotrosett. Utenfra ligner de en sjøstjerne. Kulturen er verdsatt for løvverkets dekorative farge. Etter blomstring dør hun.

For påfølgende reproduksjon brukes datterskudd..

Vriezia

vrieziaSorten kalles populært “det strålende sverdet” for sin uvanlige dekorativitet. Til dags dato har mer enn 100 varianter av lyse flerårige blitt avlet. Fra siden ligner blomsten en frodig busk uten stilker.

Avhengig av sorten har bladplater følgende nyanser:

 • mørk grønn;
 • stripete;
 • lilla;
 • lys lilla.

I perioden når bromelia blomstrer, ser det bare nydelig ut. Spike knopper vises i det fjerde året etter planting på våren eller sommeren. Noen varianter blomstrer i slutten av desember, noe som gir eierne glede..

Ehmeya

ehmeya blomstEt særtrekk ved sorten er de sølvfargede flekkene på bladplatene. De ligner fiskeskala. Vanligvis forsvinner flekkene på grunn av mangel på belysning eller berøring av hender. Ehmeya blomstrer med miniatyrknopper av blekrosa, som skiller seg sterkt ut mot bakgrunnen av monofonisk eller stripet løvverk. Voksenkulturen vokser opp til 50 cm.

Tillandsia

flerårig tallandsiaDen flerårige avlingen er preget av smalt løvverk som danner en kompakt rosett. Ved foten er den grønnfarget. Og så dukker det opp en rødbrun nyanse, noe som gir blomsten en spesiell dekorativ effekt. Tillandsia blomstrer, som alle bromeliader, en gang i livet. Om sommeren dukker det opp en piggformet blomsterstand med flat form fra midten av utløpet. Høyden er omtrent 16 cm, og bredden er omtrent 7 cm. Øret er dekorert med mange blåblå knopper som blomstrer i bare 24 timer. Men de blomstrer vekselvis innen 60 dager. Det viser seg å være et uforglemmelig syn.

Gourmetbromeliad, hjemmepleie

bromeliad hjemmepleieEn attraktiv tropisk gjest kan kjøpes som et blomstrende eksemplar eller som en ung busk. Når de velger en eksotisk, sjekker de nøye om det er noen skader på den. Hvis kulturen er uten blomsterstand, transplanteres den umiddelbart i en ny beholder. Takket være dette tilpasser anlegget seg raskt til et helt nytt miljø. Blomstrende prøver blir liggende i en gryte, men sendt til “karantene”. Slik beskytter eierne resten av innendørsblomstene mot mulige infeksjoner som bromelia kan medføre. Hjemmetjenesten består av tradisjonelle behandlinger. La oss bli kjent med hver av dem for å sikre en anstendig eksistens for en tropisk gjest.

Egnet jord

bromeliad hjemmepleieFør du transplanterer det eksotiske i en ny beholder, forbereder du substratet. Planten elsker lett, litt sur og drenert jord. Den er tilberedt av komponenter:

 • torv;
 • sand;
 • tre aske;
 • sphagnum mose;
 • kokos fiber;
 • utvidet leire.

Tilberedt jord for bromeliader helles på et bakeplate og sendes til en varm ovn. Prosedyren vil bidra til å eliminere skadedyr og patogene mikroorganismer fra underlaget.

Planten plantes best i en bred, ikke veldig klumpete, men romslig krukke.

Habitat, belysning, temperatur

betingelser for å holde bromeliaderDen tropiske kulturen vokser fantastisk under forhold som ligner det naturlige miljøet. Derfor plasseres den i et rom med høy luftfuktighet. Det er bra hvis det har et akvarium eller klimaanlegg.

I tillegg trenger planten rikelig med lys. Det bør diffunderes slik at solens stråler ikke etterlater brannskader på platene. Et passende område er en vinduskarme som ligger på østsiden av huset..

Om vinteren trenger bromeliader ekstra belysning. Den er laget med en fytolamp, som retter lys mot taket..

Blomsten liker ikke trekk. Den trenger imidlertid stadig frisk luft. Derfor blir rommet regelmessig ventilert. Samtidig opprettholdes den optimale temperaturen fra 15 til 25 ° C.

Fuktighetsfunksjoner

måter å vanne bromeliader påSiden bromeliaden kommer fra regnskogen, er den veldig glad i vann. Om sommeren blir det vannet hver dag. Det er sant at de gjør det i små porsjoner. For ikke å oversvømme innekulturen, blir det igjen en liten mengde vann på pallen. Slik at den ikke fordamper, hell litt sand eller småstein. Om vinteren fuktes planten en gang i uken..

Som du vet, absorberer “tropicana” næringsstoffer ikke bare med rotsystemet, men også med bladplatene. Derfor sprøytes det en gang i måneden hvis romtemperaturen er over 25 ° C..

Kunstig formering

reproduksjon av bromeliader av barnNår en eksotisk gir folk sin avskjedsbukett, forstår blomsterhandlerne at det er på tide å tenke på nye eksemplarer..

Avlsprosedyren for bromeliader består av enkle operasjoner:

 • observer nye skudd i 3 måneder;
 • da blir de nøye kuttet;
 • dryss tipsene med kull;
 • tørke;
 • plantet i separate potter.

Beholderen er fylt med lett jord bestående av torv og sand. Vann og la plantene stå slik at de slår rot. Prosessen tar omtrent 2 måneder. Derfor blir spirene regelmessig vannet.

Planting av unge prøver utføres fra begynnelsen av februar til midten av april..

Bloom

bromelia blomstrerNoen ganger skjer det at unge frøplanter ikke kaster ut knoppene sine over en lengre periode. Og så vil jeg se deres eksotiske skjønnhet. Erfarne dyrkere vet hvordan man kunstig får bromeliader til å blomstre. For virksomheten trenger du råtne bananer eller epler. Fruktene legges i en plastpose og plasseres ved siden av det tropiske eksotiske. Men før det tørker du forsiktig alle bihulene på bladplatene. Under påvirkning av fruktdamp kaster planten ut blomsterstand raskere.

Et detaljert bekjentskap med den tropiske skjønnheten vekker passende glede. Lyst løvverk, uvanlige knopper, eksotisk ananas. Enkel hjemmepleie for bromeliader oppfordrer deg til å starte et anlegg på vinduskarmen din. Det viktigste er å plante en blomst på vinduene på østsiden. Gi den diffust belysning. Vann regelmessig og forplant klokt.

Vakker bromeliad, hjemmepleie uten problemer – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil