15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Basilikumblomster: planting og omsorg, varianter, nyttige egenskaper

blomster og omsorg for basilikum Gartnere elsker å dekorere nettstedet sitt med uvanlige planter. Derfor vil basilikumblomster, planting og omsorg som ikke krever mye innsats, ikke forlate noen likegyldige. Eleganse, skjønnhet, raffinement og upretensiøsitet kombineres i disse flerårige plantene.

Generell beskrivelse og nyttige egenskaper

mild basilikumblomst Ifølge legenden fikk blomsten sitt navn fra navnet på healeren Vasilisa, som behandler krigere med medisinske urter. Siden gammel russisk tid har planten blitt kalt Vasilistnik, Vasilisova gress eller Vasilistka..

Blomsten er en del av smørblomstfamilien. Den har en oppreist stilk, ikke dekket av blader, et krypende rotsystem. Trekantede, åpent blad ligger i rotsonen. Basilikum kan bli opptil 200 cm høy. Avhengig av sorten kan blomsterstandene være racemose, corymbose eller panikk. Fargespekteret er variert: fra hvit til grønnaktig fargetone.plante fra smørblomstfamilien

I tillegg til estetiske fordeler, har Vasilisova urt en rekke helbredende effekter:

 • desinfiserer;
 • stimulerer arbeidet til galle og blære;
 • har en avførende effekt;
 • styrker immunsystemet;
 • bremser utviklingen av svulster.

Den viktigste farmakologiske verdien ligger i evnen til å produsere litium. Denne komponenten har en gunstig effekt på nervesystemet. Ved å bruke anlegget til fremstilling av alkoholholdige tinkturer i samsvar med reglene kan du normalisere blodtrykket på kort tid.medisinske egenskaper av basilikum

Før du bruker medisinske tinkturer, bør du studere kontraindikasjonene og konsultere legen din.

Kjennetegn på varianter

Den rike smørblomstfamilien inkluderer rundt 150 varianter av basilis. Av disse er flere typer etterspurt blant gartnere:

 1. Basilikum samler vann. En flerårig urt, som når en høyde på 1,2 m. Bladene er store åpninger. Basilikum som bærer vann, som plantes og stelles i henhold til alle reglene, vil blomstre fra begynnelsen av juni til slutten av august. Blomstringene er hvite eller syrin i en panicle. Utvalgte varianter er mørkerøde, lilla og rosa i fargen..basilikum akvifer
 1. Stinkende basilikum. En liten plante, hvis høyde ikke overstiger 65 cm. Blomsten skylder navnet sitt til den ubehagelige lukten som kommer fra den. Blomsterstanden er samlet fra individuelle blomster med gule støvdragere og syrinblader. Cirrus blader er avrundet med takkete lapper. Blomstringsperiode – fra midten av sommeren til begynnelsen av august.stinkende basilikum
 1. Basilikum av Rochebrunsky. Den nyeste sorten som gartnere elsker på grunn av sin visuelle appell. Planten vil begynne å glede seg over blomstringen i det andre året etter planting, og danne lavendelfarget blomsterstand og gradvis bli tofarget. Burgund stilker kan bli opptil 260 cm.Basil Rochebrunn
 1. Hybrid basilikum. Ganske høy plante – opptil 250 cm. Stilkene har ikke blader, eller en liten mengde av dem er rødbrune i fargen. Panikkformet blomsterstand inkluderer små tofargede blomster av gul og lilla farge. Blomstringsperioden er i juli.basilikum hybrid
 1. Basil of Delaway. Planten er en oppreist busk som når 1,5 m i høyden. Blomster av syrin eller rosa farge er samlet i en sfærisk blomsterstand, som minner om terry pom-poms. Blomstring skjer den siste sommermåneden parallelt med modning av avlange frukter. Ifølge den nederlandske arkitekten er det dette synet som må være tilstede på den personlige tomten..Delaway Basil
 1. Mindre basilist. Den oppreiste eller buede stammen er preget av et knottete rotsystem og jevnt fordelt løvverk. Det særegne ved sorten ligger i bladens forskjellige form: sessile-on top, pinnate-in the middle, trifoliate-below. Blomstrer i de to første månedene av sommeren.liten basilikum
 1. Basil gul. En blomst med jevnt fordelt skarptannet løvverk på en oppreist stilk. Høyden varierer mellom 60-100 cm. Blomstring skjer i de første sommermånedene, gledelig med aroma og lyse gule panikulære blomsterstander.basilikum gul

Basilikumblomster: planting og omsorg

blomster og omsorg for basilikumÅ velge basilikumblomster, plante og stelle utføres på et tidligere forberedt område. Her vil busken vokse i omtrent 10 år. Planten vokser ikke raskt og reagerer smertefullt på transplantasjoner..

Hvis det er et solfylt område, vil blomsten ha rette stilker og trenger regelmessig vanning. Det optimale stedet for planting er et skyggelagt område under et tre, ved bredden av vannforekomster. Det naturlige habitatet for dyrking av ukultiverte planter – elvedaler, fuktige skoger, fjellrike terreng.

En sterk skygge på stedet vil påvirke dekorative indikatorer negativt, så det er bedre å foretrekke et sted i halvskygge.

blomster basilikum og omsorg i hagenVasilisova gress føles bra alene, så når du planter, bør du holde en avstand fra andre planter på minst en halv meter.

Landingsfunksjoner

basilikum i landskapsdesign

Blomsten er ikke kresen med jorda, men før du planter, bør du ta vare på befruktning. Legg til det tidligere gravde hullet:

 • kompost;
 • forfalt løvverk;
 • mineralgjødsel – 50 g.

For at planten skal slå rot raskt, bløtlegger røttene i bløt i 5 timer for å stimulere rotveksten. Hvis du har en potteplante, bør tiden reduseres til 30 minutter..

blomster basilikum planting og omsorg i det åpne feltetEtter å ha plassert blomsten i det forberedte hullet, bør den drysses med jord og grundig vannes med løsningen som den tidligere ble dynket i. Når jorden avtar, helles den til samme nivå som rotkragen. Mulching med sagflis, nåler eller torv vil bidra til å sikre bevaring av fuktighet og et gunstig miljø..

Omsorg

omsorg for basilikum på stedetÅ plante og ta vare på basilikumblomster krever ikke mye innsats. Unge frøplanter trenger rikelig med vanning. Eldre planter kan vannes mye sjeldnere i ekstrem varme. Hvis blomstene vokser i en sommerhytte der det ikke er mulighet for regelmessig vanning, kan du gruppere blomstene når du planter. De vil skape delvis nyanse uten å lide av mangel på fuktighet.

De tre første årene etter planting i åpen mark trenger busken ikke befruktning. Etter tre år er det nødvendig å begynne å lage nitrogenholdig gjødsel beregnet på blomstrende planter..

Ved begynnelsen av høsten påføres 35 g organisk gjødsel, ferdigblandet med mulch, under hver rot.

I sommersesongen er det nødvendig å regelmessig luke, løsne og beskjære busken, hvis det er nødvendig av sorten..

Reproduksjonsmetoder

basilikumfrø av forskjellige varianter

Det er tre måter å forplante en plante på:

 1. Plante frø.
 2. Del busken
 3. Stiklinger.

For å velge det beste alternativet, bør du studere funksjonene til hver av dem..

Plante frø

basilikumfrøDen mest arbeidskrevende og tidkrevende metoden. For å gjøre dette må du samle plantemateriale i løpet av høsten. Siden frøene modnes i august, bør blomsterstandene være bandasjert med gasbind i slutten av juli. Dette forhindrer dem i å spre seg..

Det er nødvendig å plante frø tidlig på våren, etter å ha tørket dem og utført stratifisering. Planter plantet på denne måten begynner å blomstre bare i det andre året, mens de mister egenskapene til en bestemt sort.

Stiklinger

Den enkleste metoden for å skilles Basilist. For implementering på våren, bør du kutte av skuddet eller en del av rotstokken, og forlate hælen. Før planting må stilken dynkes i en vekststimulator.

For planting velges et halvskygget sted med løs jord. En ung frøplante er dekket med en plastflaske, eller et minidrivhus er bygget av en film.

For å unngå forfall må anlegget ordne daglige luftbad i minst 30 minutter..

Del busken

en stor basilikumbuske på stedetReproduksjon ved divisjon utføres som følger: tidlig på våren må du grave ut en busk, dele den i flere slik at hver av dem har minst to knopper. Planting utføres på et skyggefullt sted, etterfulgt av mulching, losning og vanlig vanning.

Hvis du velger en basilikum for å dekorere en hagetomt, kan du lage uvanlige komposisjoner ved å plante dem både i grupper og i rader langs kantene. Uvanlige sammensetninger oppnås ved å kombinere busker med iris, lakseroljespindeltre, phlox.

Planter er ganske selvforsynt, så de ser bra ut alene. Det riktige valget av plantingssted og minimal rettidig omsorg vil tillate deg å få en duftende busk på stedet i mange år.

Basilikum er behagelig med sin blomstring – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil