15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hovedreglene for omsorg for en episode hjemme

hjemmehjelp Episia er en flerårig prydplante som tilhører Hesperia -gruppen og kjennetegnes av et stort utvalg fargerike farger. Omsorg for en episode hjemme forårsaker ingen spesielle vanskeligheter, for til tross for at planten er hjemmehørende i de tropiske skogene i Sentral- og Sør -Amerika, er planten ikke krevende for forvaringsbetingelsene. Takket være dette er en prydplante, behagelig med et spektakulært utseende og evnen til å rense luften godt, veldig populær blant blomsteroppdrettere..

Home Episode Care og plantesorter

fantastisk episode Husplanten Episcus har fått stor popularitet blant blomsteroppdrettere på grunn av sitt spektakulære utseende og et stort utvalg av varianter. Ikke bare de lyse blomstene til den tropiske planten har dekorativ verdi, men også de sølvfargede venene som dekker bladene. Det er takket være dem at episoden også kalles “kameleon”.

Det er minst 40 hjemmelagde episodevarianter:

 • Kobber;
 • Lilla;
 • Nellikblomstret;
 • Krypende;
 • Sølvglans;
 • Sjokolade velour;
 • Blå Nilen;
 • Sølvfarget himmel;
 • Min dyrebare;
 • Sjokoladesoldat;
 • Rosa brokade;
 • Skogens skjønnhet.

Episoden blomstrerOmsorg og reproduksjon av episoden blomst er ikke spesielt vanskelig, fordi denne planten er upretensiøs i motsetning til sine tropiske “kolleger”. Men en prydplante er veldig krevende på varme og fuktighet..

Plassering og belysning

hjemmepleie for epileringsstedFør du vokser en episode, må du finne et passende sted for den. Som alle tropiske planter er Episode veldig glad i lys, men direkte sollys er ødeleggende for det. Hun trenger myk, diffust belysning..

Den brennende solen misfarger lyse og spraglede blader, noe som får dem til å tørke ut og bremse veksten av planten som helhet. Mangelen på sollys er ikke mindre farlig. Det fører til strekking av skudd og for sparsomt arrangement av blader..

Det beste alternativet for å dyrke en episode vil være vinduskarmer på øst- eller vestsiden. En gryte med en plante kan også plasseres på den nordlige balkongen eller vinduskarmen – men bare hvis de ikke er skyggelagt av bygninger eller trær..

Sørsiden er ikke egnet for å vokse episoder på grunn av overflod av solskinn. Hvis valget falt nøyaktig mot sør, må det plasseres i en hengende planter og plasseres minst 1-2 m fra vinduet.

Lufttemperatur og fuktighet

temperaturforholdBeskrivelsen er ikke krevende for lufttemperaturen. Den tilpasser seg lett til sommervarme opp til + 36 ° С, men tåler ikke temperaturer under + 16 ° С. En prydplante må også beskyttes mot trekk..

Denne lyse “representanten” for tropene er veldig glad i høy luftfuktighet, som den trenger for aktiv vekst og blomstring. Det er spesielt viktig for unge planter opptil 1-2 år gamle..episode

Mangel på fuktighet er en av hovedårsakene til at episoden ikke blomstrer..

Måter å øke luftfuktigheten på:

 • hell våt ekspandert leire i pallen;
 • vanne planten og dekk busken med plastfolie i 25-35 minutter;
 • dyrke en episode i florarier.

For å mette planten med fuktighet kan bladene ikke sprøytes, siden overflod av fuktighet kan forverre utseendet.

Valg av jord og potter

dekorativ gryteEpisoden dyrkes best i en grunne, men bred nok blomsterpotte. I bunnen må det lages hull for å fjerne overflødig væske..

næringsrik jordEn lett, pustende jord med en nøytral eller lett sur jord brukes til å dyrke en tropisk plante. For dette brukes et ferdiglaget underlag, beregnet for dyrking av Saintpaulias og fioler, eller tilberedt uavhengig av elvesand, torv og løvjord, tatt i forholdet 1: 1: 2.

Vanning og sprøyting

vanningsepisodeSom de fleste fra regnskogen, er Episia veldig glad i fuktighet. Samtidig er det umulig å sprøyte plantens blader direkte, siden løvet begynner raskt å råtne.

Episoder trenger regelmessig og rikelig vanning gjennom vekstsesongen. Jorden i blomsterpotten skal aldri tørke ut, så det er best å vanne planten hver 3-4 dag. 1-2 timer etter vanning må overflødig væske tappes fra blomsterpotten..

Når du tar vare på en episode hjemme om vinteren, reduseres vanningen til 1 gang på 7-8 dager. Det er best å vanne blomsten først etter at jorden tørker med 1-2 cm. Vann må helles langs kanten av blomsterpotten eller helt i roten og vær forsiktig så du ikke faller på bladene på episoden.

Å mate episoden

fôringsepisodeKorrekt fôring av episoden sikrer full vekst og utvikling av planten, øker immuniteten mot sykdommer og skadedyr. Den mest foretrukne er kompleks mineralsk og organisk gjødsel, som veksler og påføres en gang hver 12.-15. Dag, best av alt etter foreløpig vanning av jorda.

Om høsten stopper fôringsepisodene til våren..

Overføre

hjemmepleie epileringstransplantasjonEpisoder har en høy veksthastighet, så prydplanten bør plantes om minst en gang i året, helst i april eller mai..

Blomstertransplantasjon:

 • ta en gryte 2-3 cm bredere enn den forrige;
 • hell drenering og et lag jord i potten;
 • vanne beskrivelsen og fjern den fra den gamle beholderen;
 • plasser planten i en ny blomsterpotte sammen med en jordklump, dryss forsiktig alle tomrommene med jord og vann.

transplantasjonsprosessEn gang hvert tredje år er det nødvendig å gjennomføre en fullstendig transplantasjon, med jordskifte. Under prosedyren, undersøk plantens rhizom nøye, fjern alle tørkede, råte og skadede fragmenter forsiktig.

Å dyrke en plante av frø

voksende episode fra frøEpisode vokser oftest fra frø. De blir best sådd i slutten av januar eller begynnelsen av februar. Allerede om sommeren vil en tropisk plante glede deg med lyse, vakre blomster. Det må huskes at når du sår frø, går en del av sortens egenskaper tapt..

Episodefrø blir best sådd i et næringsrikt, løst, ferdiglaget underlag uten påfølgende innstøpning, plassert i en liten plastbeholder eller kopp..

Dekk beholderen med frø med plastfolie eller glass, og pass på at lufttemperaturen ikke faller under + 20 ° С.

Etter omtrent 13-15 dager vises de første skuddene på jordoverflaten. 20-23 dager etter såing kan plantene allerede dykkes.

Reproduksjon av episoden

ta vare på episoden hjemme reproduksjonFor gjengivelse av episoden brukes forskjellige metoder – med et ark, siderosetter. I det første tilfellet trenger du et blad fra en sterk, sunn plante, forsiktig atskilt og fortørket.forplantning av episoder ved stiklinger

Forbered en liten plastbeholder med næringsrik, løs jord. Plant bladet som er tatt til en dybde på ca 5 mm og la det rote i 4-8 uker.papirark

Hvis buskene i episoden er gjengrodd, kan den forplantes av laterale rosetter. Dette gjøres best under transplantasjon ved å skille sideskuddet forsiktig fra moderblomsten. De må umiddelbart transplanteres i separate plastbeholdere med næringsjord..vokser en episode fra en kutt

Slik roter du en episode uten å skille deg fra moderplanten:

 1. Legg de nedre delene av sideskuddene i en bolle med vann, uten å skille dem fra morsstammen. Etter at røttene til rosettene dukker opp, kutt av skuddet og transplanter i jorden.
 2. Grav i en sideuttak i en liten gryte ved siden av moderplanten. Klipp av skuddene etter at de begynner å vokse aktivt og transplantere i separate potter.

Den minst effektive måten å reprodusere episoden på anses å være seed-metoden, siden den er ganske arbeidskrevende og tidkrevende.

Sykdommer og skadedyr

sykdommer og skadedyr i episodenDen tropiske planten kjennetegnes av sterk immunitet og høy motstand mot sykdom, derfor når blomsterpleierne tar vare på en episode hjemme, møter de sjelden dens sykdommer..

I noen tilfeller kan blomsten lide av rotrot forårsaket av over-vanning. Fjern alle berørte, råte områder av rhizomet, og hell deretter episoden under roten med Fitosporin-M eller Hyocladin.

I noen tilfeller kan skadedyr angripe episoden:

 • melus;
 • bladlus;
 • nematoder.

For skadedyrsbekjempelse brukes effektive og sikre insektdrepende preparater – Fitoverm, Aktara, Mercaptophos, Neoron, Aktelik.

anlegget trenger hjelpEpisode er en attraktiv og upretensiøs prydplante som kan dyrkes både i en blomsterpotte i vinduskarmen og i en hengende planter. Denne flerårige kulturen med lyse, fargerike blomster vil pryde ethvert rom, og dens enkle og enkle vedlikehold gjør det til et utmerket alternativ for håpefulle blomsterhandlere..

Hvordan ta vare på episoden hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil