15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Med kjærlighet dyrker vi innendørs epifytter for et utsøkt interiør

innendørs epifytter Regnskoger er kjent for utrolig flotte planter som gradvis vandret til våre hjem og kontorer. Eksotiske innendørs epifytter erobret hjertene til fargeelskere med sin uovertrufne utholdenhet. De er et eksempel på hvordan man overlever under ugunstige forhold og opprettholder majestetisk skjønnhet. Siden de er i sitt naturlige miljø, stiger disse avlingene til lyset langs grenene og stammene til trær. Og fuktighet hentes fra miljøet. Hjemme føler de seg mye mer komfortable, og gleder eierne med frodig grønt og utsmykkede knopper. Finn ut hvilke blomster som tilhører denne gruppen av planter.

Innendørs epifytter gjennom øynene til biologer

innendørs epifytter Grønne områder brukes ofte til å dekorere interiør i hjemmet. Nylig har epifytiske kulturer vunnet særlig popularitet..

Forskere deler dem inn i fire grupper:

 • protoepifytter kjennetegnes ved saftige løvverk og saftige stilker;
 • stift eller lomme danner fra røttene en slags fuglerede, hvor næringsstoffer samles;
 • reservoarstanker er i stand til å samle fuktighet i et bladutløp;
 • epifytiske alger finnes i våte og flytende medier.

epifytter på et treSelv om planter vokser naturlig på trær, er de ikke parasitter. Plantens kraftige stammer og grener brukes som en støtte, siden de spiser utelukkende fra miljøet. For dette formålet utvikler noen arter porøse luftrøtter. Når de vannes, lagrer de fuktighet, noe som stimulerer vekst og velstand. Sollys oppnås naturlig. Derfor er fans av eksotisk flora glad for å dyrke forskjellige typer slike avlinger. La oss bli kjent med de mest populære epifytiske plantene som “slo seg ned” på vinduskarmen til våre landsmenn.

Bilbergia

bilbergiaKulturen tilhører familien Bromeliad. I sitt naturlige miljø vokser den i Mexico, Brasil, Argentina og Bolivia. Slekten har rundt 60 varianter.

De mest populære innendørs avlingene:

 1. Queen’s Tears or Drooping (vokser opp til 40 cm, lilla-grønne knopper, lyse rosa skiver).hengende bilbergia
 2. Storslått (lengden på bladplatene vokser opp til 70 cm, knoppene består av kronblad med en spiralformet blå farge).Bilbergia er fantastisk
 3. Bånd (variert løvverk, knallblå knopper med rosa blader).banded bilbergia
 4. Sebra (lilla-rødt løvverk merket med tverrgående linjer).sebra bilbergia

Generelt danner bilbergia bladplater et kraftig utløp for oppsamling av fuktighet. De er malt i en dyp grønn farge, og overflaten er strødd med små gråaktige flekker eller striper..

Det finnes typer innendørs Bilbergia -epifytter, hvis løvverk reflekterer en rosa nyanse..

kraftig peduncleOm vinteren dukker det opp en kraftig pedunkel fra den sentrale delen av utløpet. Knopper av en hengende karakter dannes på den. Braktakene deres er rosa eller skarlagen og tiltrekker seg mer oppmerksomhet enn hovedknoppen. Anlegget elsker romslige vinduskarmer, hvor det er mye lys. Den slår godt rot i midten av rommet. Minimumstemperaturen for eksistensen av en kultur varierer fra 12-15 ° C.

I blomstringsperioden plasseres epifytten på en flat beholder med fuktige småstein eller mose..

Innendørs epifytter ville orkideer i vinduskarmen

innendørs epifytter orkideerTil alle tider har disse luksuriøse blomstene hatt varig berømmelse. Orkideer har blitt sunget i poesi, sanger og romaner. Og knoppene ble slitt på håret til kvinner med “blått blod”. I dag brukes blomsten aktivt som dekorativ dekorasjon for interiør i hjemmet og på kontoret. La oss bli kjent med noen varianter av epifytisk kultur.

Majestetisk Wanda

epifytisk orkide wandaI tropene er planten en blomstrende gigant som er tre meter høy. Fascinert av skjønnheten i epifytten, har forskere utviklet en rekke som lykkes med å slå rot hjemme. Wanda tilhører familien Orchid. Indonesia, Filippinene, India og Kina regnes som sitt hjemland. Plantens kraftige røtter tiltrekker seg spesiell oppmerksomhet. De er farget grågrønne og dekket med et lag med døde celler. Det resulterende “materialet” har en porøs struktur, på grunn av hvilken kulturen absorberer fuktighet fra luften.

Populære varianter:

 • Blå;blå wanda
 • Sander;wanda sandera
 • Rothschild;wanda rothschild
 • Rulling.wanda roll

Stammen til en voksen epifyt orkide når 1 m i høyden. På den er de neste bladene av en skinnende karakter.

I blomstringsperioden dukker det opp skudd fra platenes aksler, strødd med mange knopper. De er:

 • rød;
 • oransje;
 • hvit;
 • gul;
 • blå.

Vanligvis er blomsterstandene behagelige for øyet i omtrent 1,5 måneder. Hvis planten har ideelle levekår, blomstrer den 2 ganger i året. Orkideen elsker en overflod av lys og varme. Den optimale temperaturen for en epifyt varierer fra 25 til 35 ° C. Innendørs luftfuktighet bør være mellom 70% og høyere.

Det beste stedet å dyrke Wanda er drivhuset..

Cattleya

orkide cattleyaBlomsten regnes som den vakreste av xerophyt -orkideene som ble avlet i forrige århundre. Det fikk navnet til ære for gartneren som klarte å dyrke det i et drivhus. Når planten blomstrer, er det en skikkelig ferie. Knoppene er hvite, lilla og til og med svarte. De avgir en fantastisk aroma, som minner om en liljekonvall eller en lilje. Oppdrettere har avlet rundt 1000 varianter av avlinger.

La oss legge merke til flere alternativer:

 • To-farge;cattleya bicolor
 • Bowling;cattleya bowling
 • Triana;triana orkide
 • Forbeza.forbes orkide

Hver sort har sine egne egenskaper, som vil bli verdsatt av elskere av innendørs avlinger. Som du vet, tåler moderne orkideer lett tørr luft og trenger ikke hyppig vanning. Det er nok å plassere en beholder med en blomst i et brett med ren væske. I tillegg foretrekker Cattleya vinduskarmer der det er rikelig med sollys. Komfortabel veksttemperatur – 22 til 25 ° C.

En endring i fargetonen på løvet indikerer mangel på fuktighet eller en solrik farge. Om nødvendig opprettes et epifytisk tre kunstig for planten..

Innendørs epifytter kaktus

innendørs epifytter kaktusSøte torner har med suksess slått rot på kontorene og hjemmene til floraelskere. De kommer i forskjellige former og farger.. epifytiske kaktuserNoen av dem gleder eierne med nydelige blomsterstander. La oss bli kjent med kaktusene som er verdige vår beundring.

Hatiora

kaktus hatioraHjemmet til planten er solfylte Brasil. Der finnes den i tropiske skoger. Botanikere har omtrent 10 varianter av Hatiora..

Hjemme vokser de:

 • Hermine;hatiora germina
 • Rosa;hatiora rosa
 • Gartner;hatiora gartner
 • Saltvann.hatiora salicata

Epifytisk kaktus Hatiora er en miniatyrbusk som består av sylindriske eller flate skjøter. Med jevne mellomrom er den dekorert med apikale knopper av rosa, skarlagen eller gul. Epifyt elsker en overflod av lys, så det er plassert på vinduer som vender mot sør.

Under solen er planten skyggelagt og beskytter skuddene mot brannskader.

Hatiora trenger en behagelig temperatur. Om sommeren varierer det fra 18 til 25 ° C. Og om vinteren, når blomsterknopper dannes, er det 12-14 ° C. Knoppene åpner i midten eller sen vår. Vanning utføres når underlaget tørker. Ventiler regelmessig rommet der epifytten bor.

Epiphilum

kaktus epiphilumKaktusen ble først beskrevet i 1812. Mexico regnes som hans hjemland. Forskere teller opptil 20 varianter av slike innendørs epifytter..

De mest populære navnene:

 • Guatemalansk;epiphilum guatemalansk
 • Jagged;serrated epiphilum
 • Anguliger;epiphilum anguliger
 • Oxypetalum.epiphilum oxypetalum

Epiphilum kjennetegnes ved langstrakte skudd med en bølget ramme. De kommer i trekantet eller flat form og er utstyrt med grasiøse luftspines. I blomstringsperioden er planten dekorert med traktformede hvite knopper, som minner om en orkide. Vanning utføres etter behov. Om sommeren utvikler den seg fantastisk i frisk luft.

Om vinteren kan hydrering av epiphyllum elimineres fullstendig..

Mystisk bregne

innendørs epifytter kaktusDet er mange overtro knyttet til denne planten. Imidlertid påvirker skjønnheten på ingen måte livet til en person med sinn. Elskere av frodig grønt vokser epifytbregner på vinduskarmer og nyter sin skjønnhet året rundt. En av de mest populære typene er nephrolepis. Den tilhører familien Lomariopsis. Kulturenes hjemland anses å være tropiske skoger som vokser i Afrika, Amerika, Australia. Som et husplante brukes bregne til å dekorere interiør i hjemmet og på kontoret..

Oftest dyrkes slike varianter hjemme.:

 • Opphøyet;sublim bregne
 • Hjertelig;bregnehjerte
 • Xiphoid.bregne xiphoid

Nephrolepis, som tilhører epifytene til bregner, har et kort rhizom. Lange (ca. 70 cm) bladplater med lysegrønn farge dukker opp fra den. De består av mange segmenter av en serrate-crenate karakter, omtrent 5 cm lang.

Fern foretrekker diffust lys. Derfor vises de på vinduskarmer rettet mot nord, vest eller øst. Temperaturen på innholdet er opptil 25 ° C. Om vinteren er en minimumsverdi på 15 ° C tillatt. Fukt kulturen på tradisjonell måte. Fôr om nødvendig.

En gang i måneden sprayes bregnen med en sprayflaske.

Tillandsia

innendørs epifytter tillandsiaPlanten tilhører eksotiske innendørs epifytter, som ofte dyrkes på vinduskarmer. I sitt naturlige miljø parasitterer Tillandsia på stammer og grener av trær eller steiner. Den absorberer fuktighet og nyttige ingredienser. Hjemme vokser det til å skape et spektakulært interiør..

Populære varianter:

 • Usneiform (gammel manns skjegg);tillandsia usneiform
 • Tricolor;tillandsia tricolor
 • Medusa hode;tillandsia manethode
 • Sølvfarget.tillandsia sølvfarget

Tillandsia bladplater er langstrakte. De er malt grå, mørkegrønn eller rødbrun. Bladene danner en frodig rosett, hvorfra det kommer en piggformet blomsterstand. Rørformede knopper er innrammet av spisse kronblad. De tar seg av anlegget i henhold til den tradisjonelle ordningen..

Så vi undersøkte: hvilke planter som kalles epifytter, varianter av innendørs avlinger og reglene for omsorg for dem. Det viser seg at de regnes som en elegant interiørdekorasjon. Derfor vil vi gjerne dyrke innendørs epifytter fra tropene..

Til din oppmerksomhet innendørs epifytter bregner – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil