15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på en bouvardia hjemme for å beundre den frodige blomstringen

hjemmepleie for bouvardia Elskere av rikelig blomstrende innendørs avlinger med frodig grønn masse bruker ofte eviggrønne busker for å dekorere samlingen sin. Disse inkluderer bouvardia. Samtidig krever omsorg for en bouvardia hjemme ikke betydelig innsats fra en blomsterhandler. For å få en sterk, sunn plante bør de nødvendige agrotekniske tiltakene observeres, transplanteres i tide og beskyttes mot sykdommer, skadedyr.

Varianter av bouvardia for dyrking hjemme

en slags bouvardia Bouvardia tilhører slekten av lavvoksende eviggrønne urteaktige planter, sjeldnere busker, fra Rubiaceae-familien. Fødestedet til flerårige er Mellom -Amerika og Mexico, der kultur i tropiske og subtropiske klimaer finnes i sitt naturlige miljø. Oppdrettere har avlet flere titalls arter for hjemmedyrking.

De varierer alle i størrelse, nyanse og form på blomster:

  1. Glattblomstret (Bouvardia longiflora). En eviggrønn busk som vokser opp til 60 cm i høyden. 3 blader samles i hvirvler. Kanskje plasseringen i stikkontaktene er motsatt. En tett corymbose blomsterstand dannes ved kanten av skuddet. Blomstene i seg selv er rørformet med fire kronblad, de vokser opp til 2 cm i lengde. Fargen på kronbladene er laks på innsiden og skarlagen på utsiden..glattblomstret bouvardia
  2. Langblomstret (Bouvardia longiflora). Buskens høyde når 90 cm. Sorten brukes til å lage blomsterbuketter og komposisjoner. Bladene i den langblomstrede kulturen er litt avlange, motsatt arrangert. Blomstene er tett arrangert, de dannes i akslene til de apikale bladene. Hvite eller lyserøde kronblad utstråler en behagelig duft.langblomstret bouvardia
  3. Husholdning (Bouvardia domestica). Den mest kjente og utbredte variasjonen blant innendørs blomsterhandlere er rosa bouvardia. Skuddene vokser opp til 70 cm i høyden, mørkegrønne ovale blader dannes på dem, litt spiss mot kanten. Blomster kan ha forskjellige former og nyanser. Fargen varierer fra blekrosa til rød, avhengig av utvalget. I tillegg er det avlet opp varianter med frottéblader..hjemmebouvardia
  4. Jasminiflora (Bouvardia jasminiflora). En dvergsort med skudd på omtrent 60 cm. Et karakteristisk trekk er blomstring om vinteren. Den jasminblomstrede bouvardia har hvite blomster i form og lukt som ligner jasminblomstrer..bouvardia jasminblomstret

Omsorg for bouvardia hjemme

hjemmepleie for bouvardiaRepresentanter for Madder -familien er sjeldne gjester i samlingene av blomsteroppdrettere, men dette betyr ikke i det hele tatt at bouvardia er en veldig finurlig plante. Enkle og klare regler for omsorg for blomstrende og eksotiske avlinger gjelder for den..

For at bouvardia -blomsten skal glede eieren, må den fuktes i tide, sikre riktig belysning, og ikke glem å mate.

Belysning og innholdstemperatur

hjemmepleie for bouvardia -belysningBouvardia er en representant for den tropiske floraen og elsker solen. Hun trenger å gi mye lys. Dette gjelder spesielt for perioder med aktiv vegetasjon og blomstring. Men det er tilrådelig å beskytte blomsten mot solens stråler ved å skyggelegge. Anlegget er best egnet for en romslig vinduskarme som vender mot sørsiden av huset..

temperaturforholdBouvardia krever ikke omgivelsestemperaturen og utvikler seg godt hjemme. Om sommeren er 23-25 ​​° C ideelt. Så snart luften ute blir varm, kan du ta blomsten ut til balkongen eller tunet. Om vinteren, med hvilefasen, kan temperaturen reduseres til 12-14 ° C. Imidlertid tåler en tropisk plante ikke kulde: senking av kvikksølvkolonnen på termometeret under 10 ° C vil føre til at bladene fryser og faller av.

Luftfuktighet og vanningsfunksjoner

Til tross for at dette er en tropisk plante, tåler den lett tørr luft. I denne forbindelse består hjemmepleie for bouvardia i periodisk skylling i dusjen. Prosedyren er ikke obligatorisk, men det vil hjelpe å oppdatere blomsten og vaske av støvet som er samlet på dem fra bladene..

I løpet av den aktive vekstsesongen, så vel som blomstrende bouvardia, kreves daglig vanning:

  1. Det er nødvendig å fukte med små porsjoner vann, hell det under roten.
  2. Det er nødvendig å sikre at jorda ikke tørker ut, men heller ikke er altfor mettet med væske..
  3. Overflødig fuktighet kan provosere utvikling av sykdommer eller føre til forfall av rotsystemet.

Vanning er nødvendig med avgjort vann ved romtemperatur.

Jordvalg, befruktning

næringsformelEnhver jord er egnet for tropiske “eksotiske”. Hovedbetingelsen er at den må være dampgjennomtrengelig og mettet med mikronæringsstoffer. For dyrking kan du ta et ferdiglaget underlag for blomstrende planter eller tilberede en jordblanding selv.

I sistnevnte tilfelle blandes torv, torv og løvjord i proporsjoner på 4: 2: 1, hvor en del av sanden tilsettes for å løsne den. Et dreneringslag må legges på bunnen: knust perlit eller vermikulitt.

gjødsel til bouvardiaHusplanten er følsom for mangel på sporstoffer i jorda. For at bouvardia skal glede eieren med frodig grønt og rikelig blomstring, må den mates med en kompleks mineralgjødsel. Sporelementer blir introdusert sammen med vanning annenhver uke. I hvileperioden trenger du ikke mate planten..

Beskjæring og transplantasjon av bouvardia

trenger å trimmeOppdrettere anbefaler periodisk beskjæring av skudd. Gjør dette for å danne en frodig grønn masse og rikelig blomstring. Beskjæring utføres på en årlig plante. Toppene på skuddene er klemt mot ham, noe som begrenser deres videre vekst. I en to år gammel bouvardia blir stilkene forkortet til to om høsten..

ta vare på bouvardia hjemme transplantasjonLevetiden til et stueplante er kort. Toppen av dekorativitet er det andre året. På den tredje vil bouvardia ikke glede eieren med frodig blomstring og kan ikke slippe peduncles i det hele tatt. Ingen har dyrket eksotiske tropiske planter i mer enn to år, men på våren, etter det første leveåret, må planten transplanteres til en større potte. Prosedyren utføres med omlastingsmetoden med tilsetning av en frisk porsjon jord.

For sorten med jasminblomst, under vinterblomstring, anbefales det å organisere tilleggsbelysning med fytolamper for å kompensere for mangel på sollys.

Sykdommer og skadedyr

edderkoppmidd angrepOmsorg for bouvardia hjemme innebærer å ta forebyggende tiltak for å forhindre utseende av sykdommer eller skadedyr. Til tross for at kulturen er motstandsdyktig mot parasitter, kan den i den varme perioden angripes av bladlus eller edderkoppmidd. Skylling under en varm dusj og behandling med såpevann vil bidra til å takle skadedyret. I tillegg kan du bruke insektdrepende preparater i doseringen anbefalt av produsenten..

Når du behandler en plante med plantevernmidler, er det nødvendig å forhindre at de kommer inn i bakken. For å gjøre dette er jordklumpen dekket med et materiale som ikke lar vann passere gjennom..

Hvis bladene blir gule eller ser usunne ut, indikerer dette mangel på næringsstoffer eller dårlig vannkvalitet for fukting. I det første tilfellet blir blomsten befruktet med kompleks gjødsel som inneholder jern. Når bouvardia reagerer negativt på vann, bør det vannes med avsatt væske uten klor og andre kjemikalier..

Ved overdreven fuktighet kan blomsten utvikle rotrot. I dette tilfellet vil det være veldig vanskelig å redde anlegget. Du kan prøve å transplantere den i en annen pott, men det er bedre å spille det trygt og kutte stiklinger fra busken for videre avl.

Reproduksjon bouvardia

avl bouvardiaBouvardias korte levetid krever hyppig reproduksjon..

Oppdrettere bruker 3 måter:

  1. Ved å dele busken.
  2. Ved å transplantere et rotfragment.
  3. Roter den apikale skjæringen.

De to første metodene brukes sjelden på grunn av deres lave effektivitet. Med tanke på at den dekorative verdien av bouvardia bare skjer i det andre året, er det ikke fornuftig å dele en voksen busk. Reproduksjon ved en rotprosess lar deg vokse en ny plante, men for nybegynnere blomsterhandlere ender prosedyren ofte med feil..

apical cut bouvardiaDen mest effektive avlsmetoden er med apikale stiklinger. Materialet brukes etter trimming eller spesialtilberedt. Et skudd på 10 cm er forberedt for avl. 2-3 internoder bør forbli på det. Du kan legge stilken i en beholder med vann eller umiddelbart plante den i en liten gryte. Det første alternativet er mer pålitelig, og du kan visuelt overvåke utviklingen av røtter..

Med forbehold om særegenhetene ved å dyrke bouvardia hjemme, kan du oppnå en frodig blomstring av en tropisk plante på vinduskarmen din. Det viktigste er omsorgets regelmessighet og den riktige rekkefølgen av handlinger..

Vakker bouvardia hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil