15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Representanter for floraen med en subtil duft av vår Chionodox blomster (planting og omsorg)

Chionodox blomster planting og omsorg Skumle, delikate primula tiltrekker seg alltid spesiell oppmerksomhet med sine lyse blomsterstand blant snødriftene som nettopp har begynt å smelte. Chionodox blomster tilhører også denne kategorien, planting og omsorg som begynner når bakken fortsatt er dekket av snø. Planten blomstrer med begynnelsen av april varme dager, og luftdelen dør av i juni. Denne egenskapen til primulaer lar deg nyte sin skjønnhet mot bakgrunnen av vårsnø..

Varianter av Chionodox

varianter av chionodoxia Chionodoxa (Chionodoxa) er undersize (15-20 cm) løkfulle stauder fra slekten Scylla, Liliaceae-familien. Primrose vises samtidig med lunder og snøklokker. Børstene på stenglene består av klokkeformede blomster med seks kronblad. De uåpnede knoppene ligner klokker; når de åpnes, ligner de flerfargede stjerner. De er snøhvite, bleke lilla, rosa, så de ser veldig originale og attraktive ut i landskapsdesign. Samtidig med peduncles vises to bredlanseformede basale bladblader med en rik grønn farge på 8-12 cm lange. Når de er modne, vises en eske med svarte frø.

Totalt er det 6 varianter av Chionodoxa, gartnere dyrker 3 av dem:

 1. Chionodox Forbes (Tmoluza). Vokser vilt i Tyrkia. Danner en løs raceme, bestående av 14-15 hvite eller rosa blomster. Den vokser opp til 35 cm. Et særtrekk er mangelen på frø i den, men nye løker dukker opp med hver blomstring. Dyrkede varianter – Lucilia Alba med hvite blomster, Blue Giant med blå blomsterstander, Pink Jite med rosa blomster.Chionodox Forbes
 1. Chionodoxa sardinsk. Vokser i Lilleasia. På en løs børste vokser den opp til 10 lyse blå blomster opp til 2 cm i diameter. De viktigste sortene til den sardinske Chionodoxa er dvergen, den hvite og Chionodoxa til fru Lock..chionodoxa sardinsk
 1. Chionodoxa luciliae (Chionodoxa luciliae) hun er kjempestor. Forekommer i naturen i fjellene i Lilleasia. Opprinnelig og på Middelhavsøyene. Den er preget av blader i form av et spor, og blomsterstander av hvit, rosa og blåaktig farge med en hvitaktig svelg, samlet i blomsterstand på 10 stykker. Blant de dyrkede varianter av denne planten, er Rose (Pink) Queen preget av blomster i en vakker rik rosa nyanse og en gigantisk hvit, preget av store (opptil 4 cm i diameter) hvite blomster.Chionodox Lucilia

Blue Giant er også populær. Variasjon med smale, lyse grønne blader og blå klokkeformede blomster. Og Chionodox Violet Beauty. Det er en urteaktig flerårig med tette, mørkegrønne lineære bladblader og lilla klokkeformede blomster..

Overraskende er Chionodoxes -funksjonen lett å kombinere. Resultatet er de mest uvanlige hybridplantene med utrolig farge..

Reproduksjon

reproduksjon av chionodox i det åpne feltetChionodoxa kan formere seg ved selvsåing, frø, løk. Men det må huskes at etter 4-5 år med å vokse på ett sted, løper plantene vilt. For å opprettholde kulturelle kvaliteter, anbefales oppdrettere å forplante chionodoxes på bulbous måte. I løpet av sesongen vokser planten 2-4 nye løker. I slutten av juli, når planten lukker alle blomsterstandene og den overjordiske delen visner bort (dette betyr at planten går i hvilemodus), graver de opp morpæren sammen med “barna” og legger den i en tørt, kjølig sted. “Barn” skilles umiddelbart før de plantes i jorda.reproduksjon av chionodox -pærer

Hvis du ikke vil bry deg med å grave ut løkene, graves planten forsiktig helt opp og overføres til et annet sted så raskt som mulig, slik at røttene ikke tørker ut..

chionodox frøTil tross for at frøbelgene modnes i noen varianter, gir ikke frømultiplikasjon i 90% resultater. Slike blomster slår ikke rot og gir ikke blomsterstand..

selvsående skuddPlanter formerer seg godt ved selvsåing. De kjøttfulle kornene er elsket av maur, som drar dem over hele stedet. Blomster begynner å blomstre etter et par år.

Chionodox blomster: planting og omsorg

plante og ta vare på chionodoxChionodox plantes i åpne senger eller tvinges til å vokse hjemme. For å gjøre dette graves plantens pærer midt på sommeren forsiktig opp, fjernes til et mørkt, tørt sted med en temperatur på ikke høyere enn +17 grader. Løkene plantes i åpen mark de første høstdagene. Det er bedre for chionodoxes å velge steder der snøen begynner å smelte først om vinteren..

landingsstedÅ dyrke og ta vare på Chionodox er i stor grad avhengig av plantingsstedet. Blomster er krevende på jorda. Surheten i jorda skal være nøytral eller lett alkalisk. Ikke plant planten i sur og til og med lett surgjort jord, i leire og myrlendte områder. Det ideelle jordalternativet er fruktbart, løst, beriket med næringsstoffer. Hagejord blandet med skogsmark, bladhumus og hakket bark er best egnet. Kompost, aske, sand tilsettes jorda.

Hull graves på stedet hver 10. cm. Dybden på hullene avhenger av pærens diameter. Jo større den er, jo dypere er pæren plantet. Små er begravet med 6 cm, større – med 8 cm.

chionodox mulchingPlanter kjennetegnes ved god tilpasning, de blir fort vant til et nytt sted. Omsorg for Chionodox blomster etter planting består i å observere fuktighetsregimet, fôring. Landet skal være godt fuktet, men ikke vanntett. Dette krever regelmessig luking og løsningen av jorda. Vanning er nødvendig når vinter og vår er preget av lite nedbør. En vannstrøm ledes til roten.

omsorg for blomster i landetSå snart skuddene er dannet, og peduncles bare litt dukket opp på jordoverflaten, øker behovet for gjødsel. Planten mates med nitroammophos, som introduseres tidlig på våren. Den er forsiktig spredt på bakken, og sørg for at den ikke faller på blomster og blader, ellers vil det oppstå brannskader. Etter befruktning løsnes matjorden litt for å stimulere luftutveksling, bedre vanninntrengning og absorpsjon av næringsstoffer fra jordstengler.

Chionodoxa vokser godt på ett sted i mer enn 8 år. Men blomsteroppdrettere anbefaler å plante om primula hvert 3-5 år, ellers blir de som ugress..

Chionodox blomster i potter

Hvis chionodox vokser som potteblomster, blir pærene gravd opp og lagret på et kjølig, tørt sted til september når hvilemodus oppstår. Deretter planter de 6 stykker i potter eller blomsterpotter, dypere med 2-3 cm. En måned senere faller potene i hagen i delvis skygge. Etter 2 måneder graves potene ut igjen og overføres til kjelleren i et par måneder med en temperatur på +5 til +12 grader. Etter 2 måneder plasseres de i et lyst rom, hvor temperaturen holdes på +15. Fukt jorda regelmessig. Med denne omsorgen, i slutten av februar eller begynnelsen av mars, vokser en blomstrende busk av chionodox hjemme..

Skadedyrkontroll og overvintring

forberedelse til plantesykdommer

Chionodox er utsatt for soppsykdommer. Blomster overrasker:

 • fusarium;
 • sklerotinose;
 • grå råte;
 • septoria;
 • achelenchoides;
 • stagonosporose;
 • blå mugg;
 • rust;
 • penicellose.

Sykdommen er påvist av gule, tørkende stilker, fallende blader. Med achelenchoides sykdom blir pærens skalaer brune, overflaten blir beiset, ringrot er synlig på kuttet.

Skadede pærer kastes uten å angre. Det sunne trenger forebygging. Alt plantemateriale behandles med Fundazole -løsning. Og de sørger for at det ikke er stillestående vann.

Huden på planten og løkvekten blir ofte skadet av mus, føflekker og engmidd. Flått bekjempes med universelle legemidler fra klassen acaricides. Bladblad og skudd sprayes med en løsning av Akarin, Fitoverma, Aktar. Giftfeller fungerer godt for mus og føflekker.

chionodox tidlig på vårenSelv om chionodox er frostbestandige planter, er de redde for sterk vind og trekk. Om vinteren blir de mulket med mose og furu nåler slik at røttene ikke fryser ved lite snø. Når anlegget begynner å visne, fjern pilene. Bladbladene får visne helt. Deretter brukes mulch, noe som bidrar til å beholde fuktighet for å gi næring til planten i vekstsesongen..

Chionodox blomster i det åpne feltet på stedetÅ plante og ta vare på chionodoxa blomster er ikke spesielt vanskelig. Overholdelse av standardreglene for dyrking av disse primulaene, alpine sklier og steinhager skapes på tomtene. I kombinasjon med hyasinter avslører krokus, dverg -iriser, hellebore, chionodox sin uberørte skjønnhet.

For det alpine lysbildet velger vi blomstene til Chionodox (planting og omsorg) – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil