15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Et allsidig korn fra naturen – en fantastisk pinnsvinplante

pinnsvin plante Panikkformede spikelets på tynne stilker i kombinasjon med raffinert løv ser ganske originalt ut i landskapsdesignene i byparker. Pinnsvinplanten er mye brukt til landskapsarbeid av veier, så vel som støtte for bakker. I hager brukes stauder til å dekorere smug eller stier. Kornkulturen er også plantet på alpine åser, hvor den er i original harmoni med steiner og andre dekorasjoner. I tillegg, på grunn av den høye næringsverdien, brukes korn ofte som husdyrfôr. Likevel, når du dyrker gress, er det viktig å ta hensyn til noen av egenskapene til en flerårig..

Plante pinnsvin under syn av linser

vinter avling pinnsvin Vintertypeavlingen tilhører familien Zlakovy, Myatlikov. Den skylder et slikt “slektskap” til sin unike struktur. De oppreiste og bare stilkene med lange internoder når en høyde på 60-150 cm. Det krypende rotsystemet er relativt tykt, men samtidig kort, utvikler seg raskt og gir mange flere stilker.

Bildet av landslagets pinnsvin viser andre trekk ved gresset:

 • lineære spisse blader med spesiell grovhet (5-20 mm bred);
 • ensidige panikulære blomsterstander med tette og komprimerte fliker, som når 3-20 cm i lengde;
 • grågrønne pigger 2-5 blomster;
 • frukt i form av avlange askete karyoper.

pinnsvin blomstrerAvhengig av hvor pinnsvinet vokser, forventes en tilsvarende høst. I naturen finnes frokostblandingen i mange regioner i Russland, bortsett fra områder med alvorlige og snøfrie vintre, på åker, beite og slåttemark. Vanligvis er dette kystområder med løst og fruktbart land. Gress dyrkes for å produsere høy, som er egnet for fôring av alle typer husdyr, men spesielt hester. Maksimal avling oppnås bare ved 2-3 års såing.. team som klipper pinnsvinVed todelt bruk (flerårig vokser ganske raskt), høstes opptil 70 centner høy / slått fra 1 hektar land og ca 400 kg frø.

Den blomstrende pinnsvinet observeres vanligvis i juni. Men i midten av juli modnes allerede fullverdige frø på piggene..

Varianter

urte pinnsvinBotanikere kjenner bare 10 arter av denne urteaktige kulturen. Den vanligste planten er den sibiriske pinnsvinet, som også kalles Altai. Den er preget av kort vekst (opptil 60 cm), samt tett blomstring med en vakker lilla fargetone. For landbruk eller landskapsarbeid brukes imidlertid bare en variant – prefabrikkerte (vridd).

Det forener på sin side opptil 23-26 forskjellige varianter, blant hvilke det er spesielt populært:

 • Asta;
 • Narymskaya;
 • Episk;
 • VIC 61;
 • Intensiv;
 • Birsk.

Voronovs pinnsvinI tillegg er mange kjent med Voronovs pinnsvinplante. Denne frokostblandingen har en busket form og kjennetegnes ved uvanlig korte stilker. Bladene vokser fra selve rotrosetten med en ekstraordinær tykk, noe som gir stauden en spesiell prakt. Et særpreget trekk ved denne arten er tidlig blomstring av miniatyrspikelets (opptil 6 mm), som oppstår i slutten av mai..spraglet pinnsvin

Designere vil være veldig interessert i varierte varianter. Disse inkluderer de varierte Flava- og Striata -variantene. Løvverket til slike dekorative hybrider er dekorert med hvitlige eller gylne striper..

Jordbruksteknologi for dyrking

landbruksteknologi for dyrking av pinnsvinFørst bør det bemerkes at den urteaktige flerårige er motstandsdyktig mot kortsiktig jordfuktighet. Ved høy luftfuktighet observeres imidlertid rotting av rhizomet. Av denne grunn, når du velger et sted for planting av en pinnsvin plante, er det spesiell oppmerksomhet til forekomsten av grunnvann. Da vil det ikke være fare for rotflom..næringsrik løs jord

Videre tas egenskapene til jordsubstratet i betraktning.:

 • god løshet;
 • høy fruktbarhet, næringsverdi;
 • svak (fra 4 pH) eller nøytral (6-7 pH) surhet;
 • utmerket luft- og vannpermeabilitet.

Selv om frokostblandingen ikke er veldig finurlig for jordtypen, er utbyttet maksimalt høyt i løs jord. Derfor gis det preferanse til ler og sand. Men lett jord eller sand påvirker utviklingen av planten betydelig..

så pinnsvinVanligvis blir pinnsvin sådd tidlig på våren. I tillegg er plantingsalternativer på sensommeren eller høstmånedene akseptable. Fremveksten av frøplanter forventes alltid etter 3 uker, selv om temperaturen utenfor er omtrent + 6˚С. Den optimale frøforbruksraten for landlig land er 15-20 kg / ha, og for dekorative formål – 100 g / vev.

Likevel spiller formen for landing i denne saken en viktig rolle:

 • i ren form – 12-14 kg / ha;
 • gressblanding – 10-12 kg / ha;
 • for vanningssystemet – 8-10 kg / ha.

Sådybden avhenger direkte av jordtypen. For tung jord er denne figuren ikke mer enn 1-2 cm, og for lett jord-2-4 cm. Stauden blir sådd hovedsakelig i sammenhengende rader. I noen tilfeller er avlingstynning organisert, noe som bidrar til dannelsen av massive støt. Når det sås pent, forventes det en god høst bare i det andre året. Likevel når stauden full utvikling først ved 3 års alder. I blandede plantinger vokser gresset utmerket i 8-10 år.enkeltplantende pinnsvin

Felles avlinger er ikke alltid et egnet alternativ for dyrking. Pinnsvinsteamet tilhører aggressive og rivaliserende planter, så det kan drukne ut sine “naboer” i hagen.

De beste “partnerne” på plenen for frokostblandingen vil være alfalfa eller rødkløver.

Temperaturavhengighet

vinter med lite snøKornet er motstandsdyktig mot mange sykdommer og vanlige skadedyr. Samtidig mister den ikke utbyttet selv om det blir tråkket eller slått. Kulturen kan imidlertid ikke skryte av vinterhardhet. Under en snørik vinter overvintrer en flerårig ganske bra..

Men avlinger kan skade:

 • lavt eller ingen snødekke;
 • frost utenom sesongen;
 • alvorlig frost;
 • plutselige temperaturendringer.

Ved alvorlig frost slutter det å danne generative skudd, noe som har en dårlig effekt på produktiviteten til urtet..

pinnsvin plante om vinterenOptimale forhold for aktiv vekst og full utvikling av gress er + 15 … + 18˚С. Blomstringen vil være av høyeste kvalitet ved temperaturer innenfor + 22 … + 24˚С. For å forbedre veksten av avlinger, brukes gjødsel av kaliumfosfor systematisk. Regelmessig fôring reduserer risikoen for farlige sykdommer eller skadedyr betydelig.

En negativ innvirkning på utviklingen av stauder påvirkes av et nedbørsmangel under vinterdvalen. Som et resultat tynnes landingen betydelig. I tillegg, med alvorlig tørke eller varme, reduseres avkastningsindikatorene kraftig..

Pinnsvin og helse

medisinske egenskaper av pinnsvinUrten har utmerkede antitoksiske egenskaper. Kulturen er mye brukt for å forbedre funksjonen til mage -tarmkanalen. Den inneholder mange nyttige komponenter, men den høye prosentandelen fiber fortjener spesiell oppmerksomhet. Flerårig brukes til medisinske formål for å styrke menneskelig immunitet. Det finnes ofte i mange urtepreparater for behandling av forskjellige sykdommer..

pinnsvin plante for å øke immunitetenDet er bemerkelsesverdig at pinnsvinegress og allergi er relatert. Det brukes som laboratoriemateriale for allergitester. I tillegg er frokostblandingen inkludert i noen legemidler som brukes i immunterapi av pasienter som er følsomme for kornpollen. Derfor har en fantastisk kultur med rette tjent tittelen på en universell plante..

Pinnsvin plante for en sommerhytte – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil