15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse en unik celusion i en sommerhytte

hvordan dyrke celosia Blomsten kalles ofte den uforlignelige dronningen av blomsterbedet for sin lyse farge og bisarre form. For å få slik skjønnhet på nettstedet vårt, vil vi analysere i detalj hvordan man dyrker cellosia på en kompetent måte. Det viser seg at det er to tilnærminger til saken. Planten blir sådd direkte på hagesengen eller i potter for frøplanter. Hver av dem har sine egne nyanser, som “liv” og kulturutvikling er avhengig av. La oss først bli kjent med den spektakulære dronningen av blomsten “ball”. Deretter lærer vi hvordan erfarne gartnere dyrker celosia..

Uimotståelig prakt av en blomst

varianter av cellose for dyrking i landet Planten tilhører den utsøkte Amaranth -familien. Oversatt fra gresk, betyr navnet “flammende” eller “brennende”. Under blomstringen ligner celosia faktisk lyse flammetunger. Kulturens hjemland er territoriet til Afrika, Asia, samt Nord- og Sør -Amerika. I dag er det rundt 60 varianter av blomster..

Som en hageavling dyrkes en eller flerårig cellose av følgende varianter:

 • Kam (Cockscomb);kam celosia
 • Fjærete (sølvfarget);finne celosia
 • Spikelet (Hatton).spikelet celosia

Planten har oppreist, ribbet stilk av en dyp grønn farge. Flere grener dukker opp fra dem, prikket med det neste ovale løvet. Celosia vokser opp til maksimalt 1,5 m.Selv om det også finnes dvergarter, opptil 30 cm høye.

I blomstringstiden dannes små knopper på buskene. De samles grasiøst i panikkformede, kam- eller piggformede blomsterstander og har følgende toner:

 • rosa;
 • dyp rød;
 • gul;
 • oransje;
 • gylden;
 • skarlagen.

lang blomstring av cellosiaCelosia begynner å blomstre i begynnelsen eller midten av juni. Og de siste knoppene dukker opp i slutten av september. Takket være dette tar kulturen ikke av seg kongelige antrekk for nesten hele den varme sesongen. Over tid, i stedet for en utsøkt “krone” på peduncles, vises frukt i form av en voluminøs boks. Den lagrer plantemateriale for kulturformering. Biologer sier at det er rundt 700 miniatyrfrø i en slik eske..

Blomsten brukes til å dekorere hagesenger, rygger, balkonger og grenser.

Hvordan dyrke celosia fra frø: trinnvise instruksjoner

hvordan dyrke celosia fra frøFor ethvert arbeid er det en rekke retningslinjer og regler. De trengs spesielt av nybegynnere som tar sine første skritt i hagearbeid. Sommerhytten vil i praksis bruke de kloke rådene fra eksperter, og vil bli en lys oase av nytelse. La oss vurdere alle prosedyrene i etapper.

Passende sted

behagelig sted for dyrking av cellosiFor å dyrke celosia i et blomsterbed, velg et sted der det er rikelig med sollys. Det er ønskelig at det beskyttes mot trekk. Ellers kan vindstød ødelegge plantens grasiøse knopper..

Hvis kulturen er planlagt å plantes i potter, installeres de under beskyttelse av gjerder, busker eller boligbygg. I en leilighet dyrkes blomsten på en solrik vinduskarme eller balkong.

Jorden

tilberedning av næringsjordPlanten vokser fantastisk på fruktbart land. I tillegg skal den ha en mild syre og en løs karakter. Tilsett dreneringsmateriale om nødvendig.

Når du planter en blomst i en beholder, tilberedes underlaget uavhengig av komponentene:

 • land fra hagen;
 • tørr jord;
 • humus;
 • elvesand;
 • perlit.

hvordan vokse cellose i potterBorgere som dyrker avlinger for å dekorere en leilighet eller balkong, kjøper ferdiglagde underlag i butikken. En måned før planting varmes den tilberedte jorda opp i ovnen. Deretter impregnert med en svak løsning av kaliumpermanganat eller biofungicid. Takket være dette dør skadelige mikroorganismer og sopp..

Det anbefales å legge 2 håndfuller aske til det kjøpte underlaget for å forhindre soppinfeksjoner.

Optimal timing

tidspunkt for planting av frøplanterMange gartnere prøver å dekorere tomten sin med blomster så tidlig som mulig. Derfor bruker de de allment aksepterte begrepene for å dyrke planter i sin praksis. Tenk på når celosia plantes på frøplanter, slik at du allerede i mai kan beundre blomsten.

Som regel avhenger vilkårene av de klimatiske forholdene i territoriet der gartneren bor:

 • mellombandet – i 30 -årene av mars;
 • Sibir eller Ural – det første tiåret i april;
 • sørlige regioner – midten av mars.

Hvis du ønsker det, kan du bruke månekalenderen og velge passende datoer. Den viktigste suksessfaktoren er imidlertid værforhold, flid og bruk av ekspertråd..

Kapasiteter

beholdere for dyrking av frøplanterDet ble lagt merke til at planten tolererer dykkeprosessen smertefullt. Derfor utføres såning av cellose for frøplanter i separate beholdere..

Bruk prosedyren:

 • plast kopper;
 • torvtabletter;
 • spesielle kassetter for frøplanter;
 • små potter.

Minste høyde på beholderne er 8 cm. Diameteren er valgt i området 10-15 cm. Etter å ha sådd cellosia på denne måten er det mye mer praktisk å plante den direkte på blomsterbedet. Rotsystemet forblir intakt og blomsten roter seg raskere i det nye miljøet.

Et hull i bunnen av beholderen beskytter avlingen mot rotrot og surgjøring av underlaget.

poser med cellosefrøNår du kjøper frø i en butikk, tar erfarne gartnere oppmerksomhet på plantens variasjon og farge. Slik at de stiger i omtrent samme periode, er de dynket i vekststimulerende midler “Zirkon” eller “Epin”. Tørk deretter lett ved å strø på papir. Det ferdige materialet blir sådd i containere.

Landingsteknologi

beholdere for voksende celloseDet første trinnet er å sjekke beholderne for å se om de har hull i bunnen. Hvis de er fraværende, gjør du det med en skarp metallgjenstand (spiker eller strikkepinne). Deretter helles dreneringen av perlit og ekspandert leire, ca 1 cm høy. Resten av beholderen fylles med et underlag og lett komprimeres.

Fra kanten av beholderen til det øverste laget av jorden, er det tilrådelig å gjøre et gap på minst 1,5 cm.

fukt jorden før du sår frøUmiddelbart før planting blir jorden fuktet med en sprayflaske i alle koppene samtidig. Fukt deretter en tannpirker og overfør celosiafrøene forsiktig til grytene. Når du planter i en romslig beholder, lages det først spor. Fordel kornene med et intervall på 3 cm. Avlingene drysses lett med jord og sprayes med en sprayflaske.

Omsorg for frøplanter

ta vare på frøplanter av celosiFor å få sterke frøplanter, er beholderne dekket med glass eller plastfolie. Resultatet er en drivhuseffekt. For å akselerere veksten av cellose, blir plantene ventilert hver dag i 30 minutter. Når greenene hever seg, fjernes filmen eller glasset. I løpet av denne perioden bæres umodne spirer bort fra direkte sollys..

Ved langvarig overskyet vær økes plantene i dagslys til 15 timer ved bruk av fytolamper.

gjødsel for frøplanter celosiI rommet der blomstene dyrkes, opprettholdes en stabil temperatur på omtrent + 22 ° C. I tillegg åpnes vinduer daglig for å få inn frisk luft, slik at trekk unngås. Celosia vannes sparsomt slik at det fremdeles skjøre rotsystemet ikke lider. Frøplantene mates med kompleks gjødsel av denne typen: “Krepysh”, “Aquarin”, “Zdraven Aqua”. Nitroamofosku fortynnes med vann med en hastighet: 1 spiseskje av stoffet gis for 10 liter.

Hvordan dyrke celosia i et blomsterbed

frodig blomstrende celosia i blomsterbedetDe ferdige plantene overføres forsiktig til det forberedte området. Jorden i beholderne er rikelig fuktet, hvoretter planten fjernes sammen med en jordklump. Det er imidlertid en annen måte å dyrke en avling på..transplantering

Den blir sådd direkte i åpen mark, etter dette mønsteret:

 • hagesengen tilberedes 10 dager før planting (gravd opp og jevnet med en rive);
 • lag riller, 5 cm dype, i en avstand på 30 cm fra hverandre;
 • frøene blandes grundig med sand og sås;
 • radene er dekket med baksiden av riven.

så cellose i åpen markTakket være den kompetente plantingen av cellose i det åpne bakken og omsorg for det, vil det med tiden dukke opp et nydelig blomsterbed på stedet. Blomstene er moderat fuktet med en væskespray. Videre sørger de for at det ikke dannes en tett jordskorpe. De nye frøplantene tynnes ut og etterlater bare sterke prøver. For å stimulere til vekst, blir kulturen periodisk matet med mineralgjødsel.

blomsterbeddannelse

Må du klype cellosen for å få en frodig busk? Erfarne dyrkere bruker denne fremgangsmåten når det dannes minst 2 blader på plantene. Som et resultat oppnås avlinger av forskjellige typer. Denne tilnærmingen bidrar til å lage elegante blomsterbed på territoriet til et landsted..

Vi har undersøkt nøye hvordan man dyrker cellosia fra frø i det åpne feltet og for frøplanter. For virksomheten trenger du små beholdere, et løst underlag og drenering av høy kvalitet. Når du sår frø, bør du ta hensyn til klimaforholdene i regionen. I åpen mark blir cellosia sådd i henhold til opplegget angitt av spesialister. La den flammende blomsterdronningen skinne på stedet.

Hvordan vokse cellosia fra frø gjennom frøplanter – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil