15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vokser fra frøene til en utrolig vakker, nyttig plantemellom lofant anis

vokser fra frø av anis lofant Gartnere og sommerboere elsker å dyrke krydret, velduftende og vakre urter på tomtene sine, fordi det er så fantastisk å sitte på en veranda eller en benk og se på et stort hav av urter dyrket med egne hender. Å dyrke anisfrø lofant fra frø er ikke spesielt vanskelig. Som et resultat vil en duftende og vakker honningplante dukke opp på stedet, som vil fylle luften med aromaer av anis.

Plantegenskaper

anis lofant blomstrer Lofant er dekorativt og har utmerkede medisinske egenskaper. Det finnes omtrent 25 varianter av det i forskjellige land. For eksempel i India, USA, Kina, noen regioner i Russland, hvor den tibetanske lofanten vokser. Mengden fargediversitet av denne planten er slående. Det er blå, beige, lys oransje, hvit, blekrosa, blå piggformede blomsterstander. Dette er en fantastisk honningplante, den sterke aromaen tiltrekker seg bier, som deretter produserer honning med en rik mild smak og lukt..

frodig blomst av anisloftAnise lofant vil utvilsomt tiltrekke seg oppmerksomheten til elskere av vakre blomster. Dette er høye busker med oppreist høye stilker, som vokser opp til 100-150 cm, med petiolate blader og spektakulære små blomster i form av store vakre ører med blå eller lilla skygge. Anisaroma gis av spesielle essensielle oljer. Det er de som tiltrekker seg kulinariske spesialister. Lofant tilsettes forskjellige retter og konserver. Den plantes i separate busker, senger og til og med hele plantasjer når det er nødvendig å samle honning fra denne planten..

Voksende anisfrø lofant fra frø

vokser fra frø av anis lofantAnise lofant har mange navn (anis isop, lakris mynte, fennikel flerfarget). Planten er ganske upretensiøs for omsorg og valg av jord. Den vokser nesten hvor som helst. Men den når sin maksimale størrelse bare når du velger et sted med gode vekstforhold. Lofant elsker diffust og direkte sollys. Tåler ikke stillestående vann, forfaller raskt. Ideell for det er nøytrale, sandholdige leirjord, godt drenert.

Når du planter en lofant, er det viktig å unngå sumpete, saltholdige områder med høy grunnvannstrøm. De beste naboene er asters, goldenrod og monards. Ikke plant den etter kålrot, kålrot, agurk, som tar alle næringsstoffene fra jorda som lofanten trenger mest..

Anise lofant vokser fra frø på to måter:

 • frøplante;
 • uforsvarlig.

Hvis metoden for dyrking av anisloffant fra frø velges ved direkte planting i åpne senger, utføres prosedyren om høsten, fortrinnsvis i slutten av oktober eller på våren i mars og april.

Med den foreslåtte vårplantingen av en lofant blir jorda klargjort om høsten. De graver det opp, fjerner alt ugresset, tilfører 4 kg humus til hvert kvadrat jord, legger til komplekse mineraltilsetninger for blomster.

Frøene trenger forberedelse. Først desinfiseres de i en litt rosa manganoppløsning i en halv time. Deretter blir de dynket i en dag i en vekststimulator.

Landing er enkelt. Den inneholder følgende trinn:

 1. I jorden lages riller med en dybde på 0,5 til 1 cm, slik at det blir en avstand mellom radene på minst 50 cm.
 2. Søl dem med avgjort vann.
 3. Lofantfrø legges forsiktig ut etter et stykke.
 4. Sovne med et jordlag av liten tykkelse.
 5. Vann igjen.

Spirer vises på 12-16 dager. Så snart unge frøplanter danner 2-3 par ekte blader, blir plantingen tynnet ut, og prøver å holde minst 25 cm mellom de nærmeste “naboene”.

Når du planter frø om høsten, må de beskyttes så mye som mulig mot det kommende kalde været. For dette er sengene mulket med et stort lag kompost, grangrener og halm. Bare denne naturlige “isolasjonen” trenger ikke å tampes tett, slik at frøene ikke kveles.

Frøplante metode

plante frøplanter i åpen markVed såing av frøplanter forberedes og plantes frøene den siste uken i mars. Denne metoden for å dyrke anisfrø av lofrø er ikke vanskelig..

Standard handlinger vil være nødvendig:

 • en felles boks for frøplanter eller individuelle potter (kopper) er fylt med fruktbar jord;
 • hvert frø plantes i et hull på 0,5 cm dypt;
 • dryss lett med jord;
 • vannet med varmt vann;
 • dekket med polyetylen eller glass;
 • settes på et varmt sted.

Før fremveksten av skudd fjernes lyet i noen minutter hver dag, slik at frøene ikke blir muggne og kan spire normalt. Hver dag, sjekk fuktighetsinnholdet i jorda, med fokus på tørking av det øverste laget. Om nødvendig, spray jorden med vann. Etter 2 uker vil plantene klekkes. Så snart dette skjer, fjernes lyet, og plantene overføres til et sted hvor det er mest av solen. Unge spirer av en lofant vannes i tide og mates med kompleks gjødsel for blomster hver 10. dag. En uke før den tiltenkte plantingen i sengene på et åpent sted, begynner plantene å stivne, forlater det ved et åpent vindu eller tar det ut på balkongen, først i 5 minutter, men øker tiden i frisk luft hver dag.

voksende frøplanter av lofantaSå snart plantene vokser grønn masse (minst 5-6 ekte bladblader), transplanteres de til et permanent sted i det åpne feltet. Jorden blir foreløpig (minst et par dager) sølt med en løsning av kaliumpermanganat for desinfeksjon. Hver plante plantes i hull med et intervall mellom groper på 20-25 cm. Minst 50 cm er igjen mellom radene. Når plantingen er fullført, vannes Lofant rikelig.

Når du velger en hvilken som helst metode (frøplante eller frøplante) når du dyrker anisfrø lofant fra frø, er det verdt å huske på at frøplanter blomstrer 2 måneder tidligere enn de som vokser fra frø sådd direkte i åpen mark.

Omsorgsregler

stell av anisloffant i hagenAlle varianter av lofanta, inkludert anis, tilhører upretensiøse planter, derfor blir de ivaretatt i henhold til den klassiske ordningen. Dette er vanning, losning, beskyttelse mot sykdommer, fôring.

Anise lofant, plante og omsorg som er veldig enkelt, trenger vanning, men ikke regelmessig, som mange avlinger krever, men bare i perioder med langvarig tørt vær. Det tåler perfekt mangel på jordfuktighet. Selv i varmen ser løvet veldig lyst og friskt ut, falmer ikke. Men overdreven fuktighet er veldig skadelig for lofanten. Det begynner raskt å råtne, det blir angrepet av patogen mikroflora, som aktivt utvikler seg i sumpet jord. Derfor er det bedre å ikke fylle opp planten enn å overfylle den, og ødelegge plantingen..

Jorden lukes regelmessig for å forbedre oksygenmetningen. Sørg for å fjerne ugresset slik at de ikke tar næringsstoffer og vann fra bakken.

løsner jordenBlomstene av anisloffant trenger praktisk talt ikke fôring, spesielt hvis et godt opplyst sted med fruktbar jord er valgt for planting. Forbedret ernæring er nødvendig når buskene vokser og utvikler seg dårlig. I dette tilfellet påføres kompleks gjødsel, som løser opp 30 g næringsstoffer i 10 liter vann. Bladdressing med mikroelementer kan utføres.

Når man dyrker anisfrø som en medisinsk plante, er det nødvendig å fjerne blomsterstandene før frøene modnes i dem. Selvsåing svekker de terapeutiske egenskapene til en vakker blomst betydelig.

Sykdom og motstand mot skadedyr

sykdom og skadedyrsbestandig planteAnise lofant er svært motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyrsskade. Det eneste svake punktet er frykten for vannet jord og sykdommer knyttet til den. Hvis det er et stort antall regndager, kan lofanten treffe hvit flekk, rust, mugg. I dette tilfellet brukes soppdrepende preparater Fundazol, Horus, Oksikhom for å ødelegge patogen mikroflora. Pulveraktig mugg behandles med en løsning av kolloidalt svovel.

Skadedyr angriper praktisk talt ikke anis lofant på grunn av den rike krydret aromaen. Det tiltrekker seg bier, men avviser skadelige insekter. Imidlertid, hvis buskene blir angrepet av bladlus eller thrips, forsvinner de raskt etter behandling med Decis..

Behandling fra parasitter utføres senest en måned før innsamling av råvarer.

Lofant Anis dyrkes oftest som årlig på grunn av frykten for kaldt vær. Om høsten blir den revet opp og ødelagt. Tomten er klargjort for vårsåing av nye planter. Hvis du fortsatt vil vokse den som en flerårig plante, blir skuddene i midten av september forkortet til 10 cm og dekket forsiktig med grangrener, kompost, halm, falne blader. Under et slikt ly vintrer lofanten godt i de sentrale regionene i Russland..

Å dyrke anisfrø lofant fra frø er ikke så farlig. Selv en nybegynner blomsterhandler kan håndtere dette. Og videre omsorg for et upretensiøst anlegg er slett ikke vanskelig. Det er for disse egenskapene at en utrolig vakker og velduftende blomst har blitt en favoritt blant mange gartnere og sommerboere..

Enkel dyrking fra anisfrø lofantfrø – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil