15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alle kan gi omsorg for lantana hjemme

hjemmepleie for lantana En eviggrønn busk med originale blomsterstand vil bli en virkelig ressurs hjemme. For å bevare alle plantens dekorative egenskaper, er det nødvendig å organisere riktig omsorg for lantana hjemme. Da vil det være all sjanse for at kulturen vil glede produsenten med luksuriøs og rikelig blomstring i lang tid..

Litt fra botanikkurset

eksotisk plante Hjemlandet til den eksotiske blomsten regnes som Sør- og Mellom -Amerika. Imidlertid finnes enkelte arter av flerårige planter ofte i Afrika og Sørøst -Asia. I sin naturlige habitat vokser den ganske raskt, derfor regnes den i noen områder som ugress. Ifølge noen rapporter har Verbenov-familien omtrent 150-170 varianter. I romforhold dyrkes bare Kamara lantana (Thorny). Det var på grunnlag av denne arten og flere andre at oppdrettere har avlet mange flotte kultursorter..prydbusk

Hovedegenskaper b av anlegget:

 • refererer til busker eller halvbusker;
 • har en spesifikk lukt, der notater av løk og mynte med sitron gjettes;
 • oppreist grener av en grønngrå nyanse (noen ganger dekket med hyppige torner);
 • glatte / grove blader med en takket kant er motsatt (kan vokse i en spiral);
 • små koppformede blomster samles i sfæriske eller corymbose blomsterstander, kronbladene som gradvis endrer farge.

Rotsystemet til Verbenov -familien er veldig godt utviklet. Når de vokser utendørs, går røttene dypt ned i jorden. Av denne grunn, når du planter i kar eller potter, krever kulturen hyppige transplantasjoner..

lantana hjemmeFor å forstå hvordan du organiserer pleie av lantana hjemme, må du kjenne noen av funksjonene i veksten av kultur i naturen. Den tropiske opprinnelsen er de viktigste ledetrådene til denne hemmeligheten..

Disse breddegrader er preget av:

 • høy luftfuktighet;
 • varmt klima;
 • god belysning.

lang blomstrende lantanaAlle disse punktene må tas i betraktning når du dyrker en blomst. Buskens blomstringstid oppstår i begynnelsen av mai og varer til oktober. Med god belysning vil kulturen glede seg over sin spesielle dekorativitet gjennom året, men med en kort pause.

Riktig hjemmepleie for lantana

riktig omsorg for lantana hjemmeDen eksotiske planten tilhører den ganske lyseglade. For en blomsterpotte, velg et sted med en ganske lys, men litt diffust belysning. I noen tilfeller er delvis skygge tillatt. Det beste alternativet ville være sørvinduer. Det må imidlertid tas hensyn til at direkte sollys ikke forårsaker brannskader på løvet. I denne forbindelse blir blomsterpotter ofte plassert i rom med sørvest eller sørøst orientering..frodig blomst

Hvis omstendighetene tillater det, så om sommeren anbefales det å ta lantana ut i frisk luft. En veranda, balkong eller loggia vil være et passende sted for en slik eksotisk. I dette tilfellet må du beskytte det mot trekk..

Temperaturregime

overholdelse av temperaturforholdeneOm sommeren stiller ikke kulturen spesielle krav til miljøet. Den eneste betingelsen du må huske på er at frisk luftstrøm må være kontinuerlig. Da tåler flerårig varmt vær opptil 28-30˚С. Likevel er plutselige temperaturendringer kontraindisert for ham. Busken reagerer på overvintring på en helt annen måte..

Egnede forhold for denne tiden er:

 • mikroklima på nivået + 15˚С;
 • maksimumsindikatorer + 16 … + 18˚С;
 • mulig reduksjon til + 8˚С.

Omsorg for lantana hjemme inkluderer systematisk kronbeskjæring. Gamle skudd blir forkortet med en tredjedel eller igjen 30-50 cm i høyden.

trenger lantana beskjæringMed alt dette i tankene prøver mange dyrkere å beholde en blomsterpotte i en vinterhage eller et kjølig drivhus. Andre foretrekker å la den tropiske blomsten stå i vinduskarmen. På samme tid blir stauden regelmessig vannet, for i oppvarmingssesongen er luftens tørrhet ganske høy.

Fuktig mikroklima

fuktig mikroklimaSom du vet, elsker eksotiske planter høy luftfuktighet. Når det gjelder lantana, er det nødvendig med ekstrem måtehold og forsiktighet. Kulturen tolererer ikke både tørrhet og vannlogging av jorda. Derfor anbefales det å vanne planten ettersom det øverste laget av jorden tørker ut..

Hyppigheten av prosedyrene avhenger i stor grad av værforholdene.:

 • varmt klima;
 • regnfulle / fuktige somre;
 • for tørr luft.

Når det eksotiske vokser, dannes et stort antall blader på grenene. Dette fungerer som en annen grunn til hyppig og rikelig vanning. I tillegg, på spesielt varme dager, anbefaler gartnere å grundig sprinkle den grønne massen. Om vinteren er mengden vanning minimert, men jorda i potten får ikke tørke helt ut..

Sprøyting av lantana utføres utelukkende før begynnelsen av spirende. For å opprettholde ønsket fuktighetsgrad, brukes også paller med perlitt, vermikulitt eller småstein, som periodisk fuktes med vann..

Plantings- og avlsmetoder

vokser lantana hjemmeÅ dyrke lantana fra frø hjemme er enkelt. For å gjøre dette, velg en voluminøs gryte, siden rhizomet vokser så raskt som mulig. Forbered en egnet jordblanding.

Bland i like deler:

 • løvfellende land;
 • humus;
 • torv;
 • grov sand.

jord for dyrking av lantanaSåingen av kulturen utføres på slutten av vinteren eller på begynnelsen av våren, slik at plantene raskt vil spire og bli sterkere. Frøene dypes ned i bakken (løs, næringsrik og godt drenert) på en dybde på 0,5-1 cm. Underlaget fuktes med en sprayflaske med varmt vann. Beholderen er dekket med glass eller gjennomsiktig film. Plasseres på et varmt sted ved en temperatur på + 20˚С.

Når du dyrker frøplanter under glass, er det nødvendig å følge de agrotekniske reglene for såing. Hver dag fjernes lyet for å ventilere (15-20 minutter) og spray jorda.

lantana frøplanterEtter at de første skuddene dukker opp (etter 2 uker), plasseres beholderen i et kjølig rom + 16 … + 18˚С for å unngå å strekke skuddene. I fasen med 2-3 sanne blader dykker plantene og planter i separate potter. For å sikre riktig pleie og reproduksjon av lantana, følg retningslinjene ovenfor. Så snart plantene blir sterkere (vokser opp til 12-15 cm i høyden), transplanteres de i passende potter.

Enkel podingsteknologi

rotte stiklingerArrangementet arrangeres også tidlig på våren. For dette utføres den planlagte beskjæringen slik at det ikke er mangel på plantemateriale..

Stiklinger med slike funksjoner velges fra de oppnådde segmentene.:

 • 8-10 cm lang;
 • med 4-5 blader;
 • nødvendigvis med tilstedeværelse av en “hæl” (en liten prosess fra bagasjerommet);
 • i “alderen” på ett år, relativt ung.

lantana frøplanterMed forbehold for anbefalingene ovenfor, vil lantana -stiklinger være så vellykkede som mulig. Før spiring må de nedre bladene fjernes. Legg deretter scion i et glass vann. Lufttemperaturen der den står, bør ikke falle under + 22˚С. Når kraftige røtter opp til 1-1,5 cm lange vises, transplanteres kuttet i en gryte. Sammensetningen av substratet er angitt tilsvarer standarden.det er nødvendig å klype

Uvanlige dekorative egenskaper oppnås når flere varianter plantes i ett kar eller en beholder. Under blomstring vil kulturen se fantastisk ut og bringe et snev av pomp inn i det indre av huset..

Dermed vil omsorg for lantana hjemme oppfylle alle dine forventninger. Som du kan se, er den eksotiske busken ikke veldig finurlig, derfor er den egnet selv for amatører..

Reproduksjon og stell av lantana hjemme – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil